Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde doğacak olan bebeğinize yeni kıyafetler almak için, odasını baştan aşağıya döşemek için ve ona birbirinden güzel yenidoğan bebek eşyaları almak için sabırsızlanacağınızı tahmin etmek hiç de zor değil. Fakat tüm bunları yapabilmek için elinizde bulunması gereken bir veri var… O da; bebeğinizin cinsiyeti. Bebeğinizin cinsiyetini ultrasonda görmek için yaklaşık 16 hafta bekleyemeyecek kadar heyecanlanıyorsanız; aşağıdaki cinsiyet tahmini yöntemleriyle kızınız mı yoksa oğlunuz mu olacağına dair bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Hamileyken Cinsiyet Tahmin Etme

Bedeninizin hamileyken bazı değişimler göstermesi oldukça normal. Bu dönemde kilo almak, karın bölgesinde çatlakların oluşması, ayakların şişmesi ya da sürekli yoklayan mide bulantıları sadece size özel değil… Tüm anne adayları bu durumları hamilelik döneminde yaşıyorlar. Fakat bu zor durumlar bazen size ipuçları da veriyor. Yazımızın bu kısmında gelin o ipuçlarını keşfedelim.

Aşermek Cinsiyeti Belirler mi?

Anne adaylarının hamileliklerinde yaşadıkları ilgi çekici dönemlerden biri de şüphesiz ki aşermedir. Çünkü hamilelik dönemindeki kadının ne aşereceği çevresi tarafından merak edilen, eşi tarafından da gerginlikle beklenen bir andır. Örneğin anne adayının canının karlı bir Ocak akşamında karpuz aşermesi baba adayını oldukça uğraştıracaktır. Gerilim de bu minvaldeki istekler kaynaklıdır. Ayrıca aşermenin bir başka anlamı daha vardır. Herkes tatlı aşeren kişinin bebeğinin kız olacağına, ekşi ve tuzlu aşeren kişinin ise bebeğinin erkek olacağına inanmaktadır.

Hamilelikte Mide Bulantısı Cinsiyeti Belirler mi?

Mide bulantılarının hamilelik döneminin klasik rutinlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür. Hamile kalan anne adayı, hormonların da etkisiyle yemek yemeye hatta yemeklerle ilgili konuşmaya bile dayanamayabilir. Çünkü sürekli olarak midesi bulanıyordur. Peki, anne adayını bu kadar rahatsız eden mide bulantılarının cinsiyet belirleme noktasında size fikir veren önemli bir ipucu olduğunu biliyor muydunuz? Şöyle ki; üst üste gelen tesadüfler eğer sabahları kusuyorsanız kızınız olacağını, daha geç vakitlerde kusuyorsanız da oğlunuz olacağını söyler.

Gebelikte Kilo Alımına Göre Cinsiyet Belirleme

Kilo almak da hamileliğin en olağan yanlarından biridir. Anne adayları farklı şekillerde kilo alabilir. Örneğin iki arkadaş aynı anda hamile kaldığınızı varsayalım. Siz tüm kiloyu karnınızdan alırken, arkadaşınız kilosunu vücudunun her yerinden daha orantılı alabilir. Öyleyse size bir haberimiz var. Batıl inançlara göre sizin oğlunuz olacak, arkadaşınızın da kızı… Yani sadece karnından kilo alan kişilerin oğulları olacağına inanılırken, vücudunun tümünden kilo alan kişilerinse kızları olacağına inanılmaktadır.

Göbekten Cinsiyet Tahmini

Belirttiğimiz gibi her anne adayı hamileliğinde kilo alır. Alınan kiloların karnınıza nasıl yansıdığı ve onun şeklinde meydana getirdiği değişim de bebeğinizin cinsiyetini belirleme noktasında size yardımcı olacak bir ipucudur. Şöyle ki eğer karnınız yüksekteyse kızınızın olma olasılığı yüksektir alçaktaysa oğlunuzun…

Hamilelikte Annenin Yüz Hatlarından Cinsiyet Tahmini

Bizim düşüncemize göre tüm anneler güzeldir. Ama eğer siz bizden farklı düşünüyorsanız ve hamileyken kendinizi çirkin bulmaya başladıysanız; bunun batıl inanç sistemindeki açıklaması bir kızınız olacağıdır. Şöyle ki; kendinizi çirkin bulmanızın nedeni kızınızın güzelliğinizden almasıdır. Bu durumu öğrendikten sonra artık hamileyken çirkinleştiğinizi düşünseniz de üzülmeyin. Güzelliğinizi en yakınınızla paylaşmaktan güzel bir şey mi var?

Bebeğin Kalp Atışı Cinsiyeti Belirler mi?

Bebeğinizin cinsiyetini çok merak ediyorsanız fakat daha cinsiyeti öğrenmenize haftalar varsa; muayeneye gittiğinizde doktorunuza bebeğinizin kalp atışı sayısını sorun. Çünkü kalp atışı dakikada 140’ın üzerinde olan bebeklerin kız olduğuna, altında kalanların ise erkek olduğuna inanılmaktadır.

Hamilelikte Ruh Hali Cinsiyeti Belirler mi?

Hamilelikte ruh halini en çok etkileyen etmenlerden birinin de hormonlar olduğunu söylemek mümkündür. Peki, hormon değişiminden kaynaklanan ruh halinizin size dünyaya getireceğiniz bebeğin cinsiyeti hakkında önemli bir ipucu verdiğini biliyor muydunuz? Eğer ki bu dönemde kendinizi çok sinirli hissederseniz bir kızınız olacağına, sakin bir hamilelik yaşıyorsanız da oğlunuz olacağına inanılmaktadır. Sinirinizin nedeni belki de güzelliğinizden alan kızınız yüzünden kendinizi çirkin bulmanızdır. Kim bilir?

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Belirleme

Uzun yıllardır cinsiyet belirleme noktasında kullanılan bir diğer yöntem de; Çin Takvimi’ni yorumlamaktır. Çünkü Çin Takvimi hamile kaldığınız aya ve yaşa göre bebeğinizin hangi cinsiyette olduğunu size söylendiğine inanılan bir takvimdir. Siz de internette Çin Takvimi’ni inceleyerek bebeğinizin cinsiyetini öğrenme noktasındaki merakınızı minimize edebilirsiniz.

Gebeliğinizin kaçıncı haftasında olduğunuzu ” Gebelik Hesaplama ” Aracını kullanarak hızlıca öğrenebilirsiniz.

Ayak Soğukluğuna Göre Cinsiyet Belirleme

Bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmeniz için başvurabileceğiniz bir diğer yöntem de; ayaklarınızın sıcaklığını kontrol etmektir. Çünkü bugüne dek ki deneyimler insanlara ayakları çok soğuk olan anne adayının oğlu olduğunu, ayakları sıcak anne adayınınsa kızı olduğunu göstermiştir.

İdrar Testi İle Cinsiyet Belirleme

Bebeğinizin cinsiyetini anlayabilmek için yapabileceğiniz idrar testlerinin sayısı birden fazladır. Bu yazımızda size 2 ayrı idrar testinden bahsedeceğiz.

Karbonat Testi

Birkaç yemek kaşığı karbonatın üzerine idrarınızı ekleyin ve karışımdaki değişimleri gözlemlemeye başlayın. Eğer karışım kabarcıklar çıkarıyorsa bir oğlunuzun olma olasılığı çok yüksektir. Ufak bir tepkime oluşuyorsa da; kızınızın olacağını söylemek mümkündür.

Kırmızı Lahana Testi

Kırmızılahananın yarısını doğrayarak kaynar suda bekletin. Sonra da karışımı 10 dakika ocakta kaynatın. Soğumasını sağladığınız karışımdan bir miktar alarak eşit miktardaki idrarınızla karıştırın. Eğer renk mor kalıyorsa kızınız olma olasılığı yüksekken kırmızıya dönüşüyorsa oğlunuzun olması olasılığı yüksektir.
Hamilelik dönemindeki annenin bebeğinin cinsiyetinin belirlenmesi noktasında çok sorulan bir diğer soru da;

Gebelikte Hangi Cinsiyet Uyku Yapar?

Her ne kadar diğer belirtilerin de herhangi bir bilimsel açıklaması olmasa da; uykulu olma durumunun batıl olarak da bir yorumu olmadığını söylemek mümkündür. Kızı olacak anne adayları da, oğlu olacak anne adayları da hormonların ve hamilelik sürecinin ilerleyişine göre çok uykulu olabilirler.

Hamileliğiniz sırasında bebeğinizin cinsiyetini belirleyebileceğiniz hurafelerin çoğunu yukarıda anlattık. Bu yazımızdan sonra hurafeler doyduğunuzu düşünüyorsanız ve bilimsel veriye dayalı belgeler okumak isterseniz sizi Çocuklu Dünya’ya davet ediyoruz. Ayrıca çocuğunuzun cinsiyetini öğrendikten sonra onun için uygun ismi belirlerken bir rehbere ihtiyacınız olursa “Modern Çocuk İsimleri” yazımızı okumanızı da öneririz.

Not: Doğru çıkan cinsiyet tahminleri ile ilgili olan bu yazımız gebelikte cinsiyet tahmini yöntemlerinin herhangi bir bilimsel dayanağı olmadığının farkındalığıyla eğlence amaçlı yazılmıştır. Fakat tesadüf ki bu yöntemleri deneyerek çocuğunun cinsiyetini doğru tahmin edenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar çok. Hamilelikte cinsiyet tahmini anne adaylarının en çok merak ettiği konuların başında gelmektedir. Bununla beraber Doğru çıkan cinsiyet tahminlerini veya yüzde yüz cinsiyet belirleme bulmanın zor olduğunu hepimiz biliyoruz. En iyi cinsiyet belirleme takvimi yöntemi her anne adayında farklı olabilir.Bizden söylemesi…