Bebeğin Üşüdüğünü Nasıl Anlarsınız?

Kışın bebek giyimi, anne babaları en çok düşündüren konulardan biridir. Ebeveynler, bebeklerinin minik bedenlerini soğuktan koruduklarına emin olmak isterler. Bebeklerin evde, dışarıda ve uyurken nasıl giydirilmesi gerektiği konusunda doğru bilinen yanlışlar vardır. Örneğin; bebekleri kalın giydirmek, hatalı bir davranıştır. Bebeklere uyku tulumu giydirmek ise dikkat edilmesi gereken bir noktadır. İçeriğin devamında kışlık bebek giyimi hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bebeğin Üşüdüğünü Nasıl Anlarsınız?

Bebeklerin vücut ısısını korumak, ebeveynlerin en çok özen gösterdiği konulardan biridir. Anne ve babalar, özellikle kış aylarında bebeğin üşümesinden endişe duyarlar. Neyse ki bebeğin üşüdüğünü anlamanın birkaç kolay yolu var. Bebeklerin bedeni, ebeveynlere vücut ısısı hakkında sinyaller verir. Çocuğunuzun üşüdüğünü anlamak için bu sinyalleri takip etmeniz yeterlidir.

 

Bu sinyallerden en önemlisi, enseden ve göğüsten gelir. Bebeğinizin ense ve göğsünün normalden soğuk olması, yüksek ihtimalle üşüdüğü anlamına gelir. Sanılanın aksine vücut ısısı, el ve ayaklardan tespit edilmez. Kan dolaşımının uç noktasında yer alan el ve ayaklar, bedenin geri kalanına göre daha soğuk olabilir. Yan bu durum, bebeğin üşüdüğü anlamına gelmez.

 

Benzer şekilde dışkı rengi de bebeğin üşüme durumu hakkında bilgi vermez. En sağlıklı sonuç için termometre kullanmanız mümkündür. Çıkan sonucu, bebeklerin ideal vücut sıcaklığı olan 36 – 37 santigrat dereceyi baz alarak değerlendirebilirsiniz.

Bebekler Kışın Evde Nasıl Giydirilmelidir?

Ebeveynler, oda sıcaklığına ne kadar özen gösterseler de çoğunlukla bebeklerinin üşümesinden korkarlar. Kış aylarında evin içinde dahi bebekleri kat kat veya kalın giydirmeye çalışırlar. Fakat bu eğilim, çoğu uzman tarafından hatalı bulunmaktadır. 

 

Uzmanlar, bebekleri rahatsız edecek kalın ve ağır kıyafetler yerine ince ve pamuklu giysilerin tercih edilmesini önerir. Ayrıca giydirilen kıyafetin bebeğin vücudunu sarması da önemlidir. Bedeni saran kıyafetler, ısı kaybını en aza indirir. Oda sıcaklığına göre bebeğe giydirilen parça sayısı mâkul ölçüde artırılıp azaltılabilir. İdeal oda sıcaklığının ise 22 ila 23 derece arasında olduğu unutulmamalıdır.

Soğuk Havalarda Bebekler Uyurken Nasıl Giydirilmeli?

Kışın bebek giyimi konusunda aileleri düşündüren hususlar arasında uyku süreci de yer alır. Uyku sırasında bedenin hareketsiz kalmasından dolayı kan dolaşımı yavaşlar ve bireylerin vücut ısısı bir miktar düşer. Bebeklerinin uyurken üşüme ihtimali de ebeveynleri şüpheye düşürür. Uyurken üstü açılan bebekler üşüyebilir. Bu nedenle bebek uyku tulumu kullanımı, büyük önem arz eder.

 

En sağlıklı uykular için ebeveynler, bebeğin hem üşümesini hem de terlemesini engelleyen ısı değerinde üretilmiş tulumları tercih etmelidir. Uyku tulumunun oda ısısı ile uyumu da önemlidir. KidZee’nin TOG değerine sahip bebek kıyafetleri, ısıyı tutar. TOG değerli bebek uyku tulumu seçenekleri, beş yaşına kadar tüm bebek ve çocuklar için tercih edilebilir. 

 

Pijama takımları da uyku tulumlarına alternatiftir. Pamuklu kumaştan üretilmiş ve kış mevsimine uygun hazırlanmış pijamalar, bebeğinizin konforlu şekilde uyumasına yardımcı olur. Seçim yapılırken kışlık çocuk pijama takımı çeşitlerinin de tıpkı tulumlar gibi TOG değerine sahip olmasına özen gösterilmelidir.

 

Bebeklerin uyku giyiminde tartışılan bir konu da çoraptır. Ebeveynler, ayaklarının üşümesinden korktukları bebeklerine çorap giydirme ihtiyacı hissederler. Oysa bebeğe yatarken çorap giydirmek, çok da gerekli değildir. Özellikle uyuduğu odanın ısısı 18 derece civarındaysa bebeğinize çorap giydirmemek, daha doğru bir tercih olur.

Kış Aylarında Dışarı Çıkarken Bebeğinizi Nasıl Giydirmelisiniz?

Kışın bebeği dışarı çıkarmak, anne babaların telaşlandığı durumlardan biri olarak nitelenebilir. Bebeklerinin dışarıdaki sert hava koşullarına uygun olmadığını düşünen ebeveynler, onları nasıl giydirmeleri gerektiği konusunda kararsız kalabilirler. Kalın ve tek kat kıyafetler, çoğunlukla düşünüldüğü kadar koruyucu değildir. Bunun yerine soğan sistemi adı verilen, ince katların üst üste giydirildiği yöntem tercih edilmelidir. 

 

Kışın bebek giyiminin en önemli noktalarından biri, başı korumaktır. Vücut ısısı, büyük ölçüde baş bölgesinden kaybedilir. Özellikle hava sıcaklığının 16 derecenin altına düştüğü rüzgârlı günlerde bere kullanımı mühimdir.