Erken Yaşta İngilizce Öğrenmenin Önemi: “Bir dil bir insan, iki dil iki insan”

küçük yaşta yabancı dil öğrenmek

Erken Yaşta İngilizce Öğrenmenin Önemi: “Bir dil bir insan, iki dil iki insan”

 

Günümüzde dünya küreselleştiği için birçok kişi birden fazla dil bilmektedir. İki dilli olmak, farklı kültürleri anlamak ve insanlarla daha kolay iletişim kurmak için büyük bir avantajdır. Özellikle İngilizce, dünya genelindeki insanlarla iletişim kurmak için yaygın bir dil olduğundan, erken yaşta İngilizce öğrenmek, birçok fırsatın kapısını açabilir. Bu sebeple bu yazımızda erken yaşta İngilizce öğrenimini ve 4-12 yaş arası çocuklar için online İngilizce okulu Novakid’i mercek altına aldık.

 

İngilizce öğrenmenin en kolay yolu nedir?

Çocuklar, doğal olarak birçok şeyi öğrenmeye açık bir şekilde büyürler. Bu nedenle, çocukların İngilizce öğreniminde erken yaşta başlamaları daha kolaydır. Beyinleri henüz gelişmekte olduğu için, yabancı dil öğrenimi doğal bir süreç haline gelir ve çocuklar, dili ders olarak değil, oyun olarak görürler. Dil öğrenimi oyunlaştırıldığında, çocuklar daha eğlenceli bir şekilde öğrenirler ve bu, dil öğrenme sürecini daha keyifli hale getirir. Özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte, çocuklar için eğitim materyalleri ve uygulamaları sunan birçok platform bulunmaktadır. İngilizce öğrenmenin en kolay yolu ise doğal bir şekilde dil ortamına girerek öğrenmektir.

 

20-30 sene önce Türkiye’de yabancı dil öğrenmek orta okul yıllarında yapılırdı. Orta okul sınavlarına girilir ve özel veya Anadolu liselerinde 1 senelik hazırlık senesi okunurdu. Artık Türkiye’de de yabancı dil öğrenmek okul öncesine ve ilkokula senelerine indi. Ebeveynlerin ise dil öğrenimine verdiği önem her geçen gün artıyor. Kimi ebeveynler okul öncesi dönemde daha İngilizce eğitimine başlamayı tercih ediyor. Çocuklar oyunlaştırılmış eğitim anlayışı, dil ortamına girme (hedef dilde eğitim alma), iletişimsel yaklaşım gibi doğru metotlar ile konuşma becerilerini geliştirip küçük yaşta kendilerini rahat ifade edecek seviyeye kadar gelebiliyorlar.

 

Çocuklara İngilizce nasıl öğretilir?

Yabancı dil öğrenmek, çocukların hayatları boyunca faydalı olacak bir beceridir. Ancak, öğrenme süreci bazen zorlu olabilir ve çocukların motivasyonunu düşürebilir. Dil öğrenimi için eğlenceli etkinlikler deneyerek, çocukların motivasyonunu yüksek tutmak önemlidir. Öğrenme materyalleri, öğrenme hedefleri, öğretmenler ve dil okulları bu süreci kolaylaştırabilir.

 

Çocuğun ilgisini canlı tutmak, ders içi ve ders dışı aktiviteler ile öğrenim sürecini desteklemek, çocuğu öğrenilmesi hedeflenen dile maruz bırakmak, oyunlarla ve yaşına uygun öğretici aktiviteler ile süreci desteklemek etkili bir yaklaşımdır. Duyarak, görerek aktif bir şekilde kullanılan bilgi kalıcı olur. Öğrenci ezber yapmak yerine kendi ana dilini öğrendiği şekilde gözlemleyerek ve algılayarak ikinci dili de öğrenmeye başlar. Bu sayede konuşma becerileri daha hızlı ve kalıcı bir şekilde gelişir.

 

Öğrenme tekniklerini iyi kullanan online platformlar arasında Novakid öne çıkıyor. Novakid, öğrenciler için eğlenceli bir öğrenme ortamı sunan bir İngilizce dil okuludur. Novakid’in platformu çok kolay kullanılıyor ve öğrencilere özel tasarlanmış bir öğrenme planı sunuyor. Ayrıca, ücretsiz deneme dersi vererek, öğrencilerin programı deneyimlemelerine olanak tanıyor. Novakid, öğrencilere özel öğretmenlerle çalışma imkanı sağlamakta ve öğrencilerin İngilizce konuşma ve anlama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

 

Novakid, fiyatları da farklı özel ders seçenekleri ile karşılaştırıldığında oldukça rekabetçi. Özellikle çoklu paket satın alınınca fiyatlar çok daha uygun oluyor. Ayrıca, öğretmenlerinin, komik ve ilgi çekici olması, çocuklarla hızlı bir şekilde iletişim kurabilmeleri ve derslerin etkili bir şekilde planlanması ile öğrencilerin dikkatini çekiyor. Novakid, İngilizce öğrenimi sürecini daha eğlenceli ve keyifli hale getirmek için oyunlar, şarkılar ve hikayeler gibi materyaller de sunuyor.

Novakid’in öğrencileri, İngilizce konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için farklı materyallerle çalışıyorlar. Bu materyaller, öğrencilere özgü bir öğrenme deneyimi sağlamakta ve İngilizce öğrenimini daha interaktif hale getirmekte.

 

Novakid’i biz denedik

Ekip arkadaşlarımızdan birinin kızı Novakid’i denedi. Sisteme kayıt olmak, deneme dersine yazılmak hakikatten çok kolay. Derse yazıldıktan sonra da hemen gerekli eposta ve whatsapp mesajları geliyor. Bizim en çok sevdiğimiz konuda öğretmenin enerjisi, öğrencisini derse hemen katması oldu. Dersi alan çocuk konunun ders olduğunu unutup hemen sohbete başladı. Hatta dersin ortasında öğretmenine göstermek için odasından ayısını ve defterlerini getirmeye başladı. Ders sadece konuşma üzerine değil, aynı zamanda online araçları kullanarak da öğretmen oldukça interaktif hale getirdi. Novakid online platformu hakikatten çok verimli kullanıyor. Ders sonrasında da öğretmen bir seviye raporu yolladı ve gerekli takipleri eksiksiz yaptı.

 

Sonuç olarak, çocukların erken yaşta İngilizce öğrenmeleri, onların hayatlarında birçok fırsatın kapısını açabilir. Novakid gibi İngilizce dil okulları, çocukların İngilizce öğrenimini daha eğlenceli ve etkili hale getirmek için özel tasarlanmış materyaller ve öğretmenler sunar. Bu nedenle, çocukların İngilizce öğreniminde başarıya ulaşmaları için, uygun bir İngilizce dil okulu seçmek önemlidir.

 

Novakid’in ÇocukluDünya üyeleri için bir teklifi var. Eğer Novakid’in denemek istiyorsanız, üye avantajları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.