3 Yaş Çocuğu İçin Zeka Geliştirici Oyunlar

3 Yaş Çocuğu İçin Zeka Geliştirici Oyunlar

Bu Oyunlar Çocuğunuzun Zeka Gelişimini Olumlu Etkileyecek

 

Çocuğunuz 6 yaşına gelene kadar beynini zeka geliştirici oyunlarla beslemek çok önemlidir. Çünkü beyin gelişiminin %75’i 0-6 yaş arasında tamamlanır. Dolayısı ile bu dönemde beyin hücrelerinin çeşitli aktiviteler ile uyarılması, öğrenmeyi sağladığı için çok önemlidir. Çocuğunuz için zeka geliştirici oyunlar, çocuğunuzun tüm kabiliyetlerini geliştirir ve onu geleceğe güzel bir şekilde hazırlar. Onlar için oyunun amacı sadece eğlenmek olabilir fakat siz ebeveynler için oyunlar hem çocuklarınızla eğleneceğiniz hem de onları daha iyi tanıyabileceğiniz, aranızdaki bağın kuvvetleneceği fırsatlardır.

Öğrenme ve gelişme sadece sıkıcı aktivitelerle sınırlı değildir diye düşünüyoruz. Daha eğlenceli aynı zamanda öğretici oyunlarla da çocuğunuzun beyin gelişimini destekleyebilirsiniz. Çocuklu Dünya olarak siz ve çocuğunuz için 3 yaş çocuğu için zeka geliştirici oyunlar olarak küçük bir liste çıkardık. Bu oyunlar sayesinde, çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirmekle kalmayıp onların gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

Yapı İnşa Blokları

Modası hiç geçmeyen oyunlardan biridir bu oyun… Farklı şekil ve renklerde olan blok setleri çocuğunuzun önüne bırakın ve gerisini onun hayal dünyasına bırakın. Bu oyun şekil ve renk tanımlamasından başlayarak onun daha birçok alandaki zihinsel gelişimini sağlayacaktır. Ayrıca yaratıcılığının gelişmesine önayak olacaktır.

Çocuklu Dünya Yapı İnşa Blokları

Yap-Boz

Hiç eskimeyen ve yıllardır tüm çocukların ellerinden düşmeyen bir oyun da yap boz oyunudur. Bu oyun çocuğunuzun el ve göz koordinasyonunu geliştirmesini ve mantıklı düşünmesini sağlar. Yap-boz oyunu onun sorumluluk bilincini geliştirir. Bitirmesi gereken bir şeyi tamamlaması kendine olan özgüvenini arttıracaktır.

3 Yaş Zeka Geliştirici Oyunlar Yap- Boz

Rol Yapma Oyunu

Hepimiz küçük bir çocukken özendiğimiz, ilerde yapmak istediğimiz bir meslek için rol yapmışızdır. Doktor, öğretmen, polis gibi birçok role bürünerek oyunlar oynamışızdır. Şimdi ise bunları kendi çocuklarımızla oynama vakti… Bırakın onlar da öğretmen veya doktor rolü yapsınlar. Bu oyun onların yaratıcılık ve hayal gücünü arttıracaktır.

3 Yaş Çocuklar İçin Zeka Geliştirici Oyunlar

Labirent Oyunları

3 yaş çocuğu için eğitici oyunlardan biri de labirent oyunudur. Birçok becerisini geliştiren bu oyun türünü çeşitli çocuk kitaplarında bulabilirsiniz. Bu oyun çocuğunuzun problem çözme becerisini ve motor becerilerini de geliştirir.

Çocuklu Dünya Labirent Oyunları

Müzikal Enstrüman Oyunlar

Çeşitli müzik aletlerini eline alması onun duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimini olumlu yönde etkileyecektir. Müzik ile ilgilenmenin çocukların disiplin, adaptasyon, öz-güven gibi kişilik özelliklerinin gelişiminde etkili olduğu da bilinen bir gerçektir. Tüm bu özellikler büyüdüğü zaman çocuğunuzun yaşamına olumlu şekilde yansıyacaktır.

Çocuklu Dünya Müzikal Enstruman Oyunları