,

3 Yaşındaki Çocuğunuz için Sekiz Bedensel Gelişim Aktivitesi

3 yaş çocuk aktiviteleri

 

3 Yaş Çocuk Aktiviteleri

 

Çocuğunuz üç yaşına geldiyse artık bazı gelişimlerini tamamlamıştır. Kendini ve vücudunu tanımaya başlamıştır. Zihinsel, fiziksel, duygusal ve sosyal anlamda bazı çocuk aktivitelerini yapmaya başlamıştır.
Ebeveynler olarak çocuğunuzun gelişimine daha fazla ve olumlu katkıda bulunmanız gerekecektir. Onlar büyürken, bedensel gelişimleri için birçok aktivite yapabilirsiniz. Çocuklu Dünya olarak biz de 3 yaş çocuk aktiviteleri için bazı önerilerde bulunmak istedik.

Ağaçtan Elma Toplamaya Çalışın

Çocuğunuzla oyun oynayarak bedensel gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. “Haydi şakadan bir ağaç yapalım ve en üstünden elma, armut, muz toplamaya çalışalım” diyebilirsiniz. Çocuğunuzun bacak ve kol kaslarını çalıştırmaya bu şekilde yardımcı olabilirsiniz.

Çocuklu Dünya 3 Yaş Çocuk Aktiviteleri

Yüksekten Atlatmaya Çalışın

Yüksekliği 10-15 cm’yi geçmeyecek şekilde minderlerden parkurlar hazırlayabilirsiniz. Bu minderlerin üzerinden dengeli bir şekilde yürümeye çalışabilirsiniz. Bu aktivite onun için de eğlenceli olacaktır.

Çocuklu Dünya 3 Yaş Çocuk Aktiviteleri Yüksekten Atlamak

Top ile Koşmaya Çalışın

Ayaklarının önüne bir top koyarak başlayabilirsiniz işe. Yanında bir oyun arkadaşı da varsa daha iyi olabilir. Bir hedef belirleyerek koşmasını sağlarsanız, bacak kaslarını ve bacak koordinasyonunu kuvvetlendirebilirsiniz.

Çocuklu Dünya 3 Yaş Çocuk Aktiviteleri Top İle Koşmak

Küplerle Kule Yapmaya Çalışın

Bu kez oturarak güzel bir etkinlik yapmaya ne dersiniz? Çocuğunuzun önüne birkaç tane küp koyarak işe başlayabilirsiniz. Bunları dengeli bir şekilde yerleştirmesini sağlayabilirsiniz. Bu aktivite el ve göz koordinasyonunu geliştirir.

Çocuklu Dünya 3 Yaş Çocuk Aktiviteleri Küplerle Kule Yapmak

Karalama Yapın

Eline kağıt ve kalem vererek onu özgür bırakabilirsiniz. Karalama yapmayı sevecektir. Bu aktivitede yine el ve göz koordinasyonunu geliştirmeye yardımcı olur.

Çocuklu Dünya 3 Yaş Çocuk Aktiviteleri Karalama Yapmak

Parmak Uçlarını Çalıştırın

Masa başında oturarak önüne boş ve kapaksız bir plastik kavanoz koyabilirsiniz. Bu kavanozların içine pipetler koymasını sağlayın. Bu aktiviteyle parmak kaslarını çalıştırabilirsiniz.

Çocuklu Dünya 3 Yaş Çocuk Aktiviteleri Parmak Uçlarını Çalıştırın

Daire İçinde Zıplamasına İzin Verin

Oyun parkında yere büyük bir daire çizerek el ele tutuşun ve beraber bu dairenin içinde zıplamaya başlayın. Bu şekilde ara ara zıplama hareketleri yapmanız, çocuğunuzun fazla enerjisini atmada yardımcı olur ve kaslarını geliştirir.

Çocuklu Dünya 3 Yaş Çocuk Aktiviteleri Daire İçinde Oynamak

Çubukların Deliklerden Geçirmesini Sağlayın

Çocuğunuzu bir oyun halısında oturtarak önüne boş bir tuzluk ile bir avuç kürdan koyun. Bu kürdanları tuzluğun deliklerinden geçirmesini isteyin. Bu aktivite, çocuğunuzun parmak uçlarını kontrol etmesini sağlar. Aynı zamanda el-göz koordinasyonunu geliştirir.
3 yaş çocuk aktiviteleri önerilerimiz sayesinde çocuklarınızın gelişimine olumlu katkıda bulunurken aynı zamanda eğlenceli vakit de geçirebilirsiniz.

Çocuklu Dünya 3 Yaş Çocuk Aktiviteleri

Çocuğunuzun zihinsel gelişim seviyesini görmek ve aktivitelere
ulaşmak için hemen  tıklayın…