,

Çocuklarınızla Uçak Seyahati Öncesi Önemli Tüyolar

Çocukla Uçak Seyahati Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklarla Uçak Seyahati Yapacaklar İçin İpuçları

Çocuklarınızla seyahat etmek konusunda endişeli olabilirsiniz.Seyahat, eğer uçakla yapılıyorsa endişeniz iki kat artabilir. Eğer hazırlıklıysanız, gideceğiniz yere varana kadarki yolculuğunuz eğlenceli olabilir!

Uçuş Saatine Dikkat

Çocuğunuzun yaşı ve mizacı için en uygun olanı belirlemeli ve uçuş zamanlarınızı buna göre planlamaya çalışmalısınız. Örneğin uyku saatlerine denk gelen uçuş saatleri, uçak içerisinde uyumalarını ve dolayısıyla ortamın sessizliğine uyum sağlamalarına yarayabilir. Akşam vakitlerindeki uçuşların iniş zamanı uyku zamanına gelirse bu sizin için problem olabilir. Uykulu bir çocuğu hareket ettirmekte zorlanabilirsiniz.

Çocuklu Dünya Çocuklarınızla Uçak Seyahati Yapmadan Önce Uçuş Saatini Kontrol Edin

Bedava Uçuş Mümkün

Bebek ve çocuklar için uçak içi fiyatlandırma prosedürü firmalara göre değişim gösteriyor. Kimi firma yetişkin biletinin %10’unu keserken, kimi firma ücretsiz seyahat hakkı tanıyor. Genelde firmalar bu indirimleri çocuklar 2 yaşına gelene kadar uygularken, biletinizi alırken firmalara indirimlerini sormayı unutmayın.

Çocuklu Dünya Çocuklarınızla Ücretsiz Uçun

El Bagajı İçin Bir Sırt Çantası Düşünün

El bagajı olarak bir sırt çantasına sahip olmak size her açıdan fayda sağlayacaktır. Böylece her iki eliniz de serbest kalır. Çocuklarınızın ellerini tutabilirsiniz ya da taşımanız gereken diğer şeyleri taşıyabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızla seyahat ederken içerisine acil durumlarda kullanabileceğiniz malzemelerinizi koyarsanız ihtiyaç anında onlara hızlıca ulaşabilirsiniz.

Çocuklu Dünya Çocuklarla Seyahat

Erken Check-İn

Check-in işlemine geç kalırsanız bin bir türlü sorunla karşılaşabilirsiniz. Kalabalık bir grupsanız yakın koltuklarda seyahat etmek isteyebilirsiniz. Bu sebeple check-in işlemlerini erkenden yapın, zaman kazanın.

Çocuklu Dünya Çocuklarınızla Seyahat Etmeden Önce Erken Chek-in Önemli

Akıllı Düşünün

Yanınıza neler alacağınız konusunda akıllıca davranmak istiyorsunuz. Tabii ki, ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda bulundurmak için her şeyi taşıyabiliyor olmanız gerekir. Ne yazık ki bu pek mümkün değil, her şeyi yanımıza alamayız. Bazı pratik çözümlerle seyahatinizin zorlu anlarını kolayca atlatabilirsiniz. Küçük çocuklarla seyahat ediyorsanız, her zaman tüm çocuklar için ve sizin için ekstra bir çift giysi taşımayı unutmayın. Sırt çantanızda hazır bulunduracağınız giysiler sayesinde bir kriz anında çocuğunuzun kıyafetini en kısa sürede değiştirebilirsiniz.

Uçuş Öncesi Hareket

Oturup uçağı beklemeyin. Çocuklarınız bir uçak koltuğuna saatlerce sıkışıp kalacak. Yürümek ya da oynamak için bir yer bularak ya da koşarak uçağa binmeden önce biraz hareket edin. Bazı havaalanlarında oyun odaları bulunur. Uçuş görevlileri, uçağınızda yavaş turlar atmanızı tavsiye etseler de, türbülans ya da içki servisi yapan uçuş görevlileri yüzünden koltuklarınızdan ne zaman ayrılabileceğinizi asla bilemezsiniz.

Kendinizi Atıştırmalıklarla Donatın

Havalimanında beklerken çocuklarınızın sevdiği birkaç atıştırmalığı yanınıza almanız işe yarayabilir. Özellikle yemek konusunda seçici bir çocuğunuz varsa, alışık olduğu lezzetlere kavuşmak onları rahatlatabilir. Böylece uçağa binene kadar, onları oyalayabilirsiniz.

Çocuklu Dünya Seyahatte Çocuklar İçin Atıştırmalıklar

Rahatlıktan Vazgeçmeyin

Düzgün, rahat giydirilmemiş bir çocuk mutsuz bir çocuktur. Bu yüzden onları yumuşak ve ferah katmanlar halinde giydirin – eşofmanlar muhtemelen en iyi seçeneğinizdir -. Bir yastık almak güzel bir fikir olabilir, pencere yuvasına yaslanıp tatil hayalleri kurulabilir.

Yaratıcı Olmak İçin Zaman Gerekir

Onları ne kadar severseniz sevin, sıkılmış bir çocuk zorlayıcıdır. Can sıkıntısı nöbetlerinden kurtulmak için şunlar yapılabilir:
Defter ve kalemler veya kurşun kalemler.
Kitap okumak
Müzik çalar / kulaklık

Çocuklu Dünya Uçuşa Çıkmadan Önce Yanınıza Almanız Gerekenler

Kendinize İyi Bakın

Belki de en iyi tavsiye; sakin olun. Kendi iyiliğinize ve rahatınıza bakmayı unutmayın. Eğer iyi bir formdaysanız, her şeyle başa çıkabilirsiniz. Bu yüzden hazırlıklarınızı yapın, uçuş öncesi olabildiğince enerjinizi harcayın.Siz stresli olursanız, çocuklarınız muhtemelen daha fazla olacaktır. Sakin olursanız, muhtemelen sakin olurlar.
Yolda olmak güzeldir, keyifli yolculuklar!

Çocuklarınızla Dilediğiniz Gibi Seyahat Edebileceğiniz Şehirleri Ve Yerleri Sizin İçin Derlerdik!