Çocuklar için 10 Şampuan Önerisi
Çocuk şampuanı alırken farklı konulara önem vermek gerekiyor. Günümüzde birçok pazarlama stratejisi ile birlikte birçok şampuan satışa sunulmaktadır. Bu durumdan kaynaklı olarak anne-babalar yapılan reklamlar ve PR çalışmalarına aldanarak şampuanların içeriklerini ne yazık ki sorgulamadan bu ürünleri satın alabilmektedirler. Bu yazımızda bebeğiniz ve çocuğunuz için uygun olan şampuan seçimi hakkında size öneriler sunacağız.
Çocuklar için Üretilen Şampuanlar ve İçerik Okumasının Önemi
Bilinçli ebeveynlerin, çocukların cildinin çok daha hassas olmasından kaynaklı olarak sadece çocuk şampuanlarında değil birçok çocuk ürününde içerik okuması yapması ve ürünleri bu içeriklere göre tercih edilip edilmeyeceğinin kararını vermesi önemlidir. Gelin birlikte çocukların şampuanlarını seçerken nelere dikkat edilmeli ve bazı şampuan önerilerini inceleyelim!
Çocuk Şampuanı Satın Alırken İçeriklerinde Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler
Çocuk şampuanı tercih edilirken içeriklerinde 10 temel maddeyi değerlendirerek satın alınması gerekir bunlar;
Dermatolog ve Pediyatrik Onay
Şampuan seçiminde, üretilmiş olan şampuanın kesinlikle dermatolog ve pediyatrik onayı alınmıştır şeklinde bir yazısının bulunması en önemli faktörlerden birisidir.
pH Dengesi
Şampuan seçimi yapılırken içerik okumasında pH’ının çocukların hassas cildine uygun olarak üretilmiş olması çok önemli bir faktördür.
Paraben ve SLS İçermemesi
Paraben ve SLS içeren şampuanlar çocuklarda ciltte tahrişler ve alerjilere sebebiyet verebilmektedir. Bu sebepten dolayı içerik okumasında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli madde ise şampuanın Paraben ve SLS gibi kimyasal maddelerini içermemesidir.
Hassas Cilt Uygunluğu
Çocuğunuz eğer hassas bir cilde sahipse içerik okumasında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli faktör ise şampuanın parfüm veya bazı kimyasal maddeler içermemesi ve hassas ciltlere uygun olarak üretilmiş olması olmalıdır.
Doğal ve Organik İçerikler
Çocuk şampuanlarında en çok tercih edilebilecek ve güvenilir olabilecek içerikler ise içinde doğal yağlar, bitkiler vb. ürünler ile üretilmiş şampuanlardır. Özellikle hassas cilde sahip çocuklar için doğal bileşenlerin bulunduğu şampuanlar ilk sıralarda tercih edilebilir.
Yaşa Uygun Olması
Çocuk şampuanları genel olarak belirli yaş grupları için üretilmiş olarak sınıflandırılmış olabilirler. Bu durumda çocuğunuzun yaş grubuna göre örneğin anasınıfına giden çocuk için, 0-6 aylık bebek için, 3-4 yaş, 7-8 yaş grubu için ayrıştırılmış olan şampuanları çocuğunuzun yaşına göre tercih edilmelidir.
Göz Yakmayan Formül
Çocuk şampuanı seçerken içerik okumasında göz yakmayan formül ile fomülize edilmiş olması gözü tahriş etmemesi ve keyifli bir banyo süreci geçirmek adına önemli bir faktördür.
Köpürtme ve Durulama Kolaylığı
Eğer çocuğunuza duş aldırırken fazla vakit kaybediyorsanız içerik okuması yaparken şampuanı fazla köpürüp köpürmediği ile ilgili bir bilginin olup olmadığına dikkat ederek bu süreyi durulama kolaylığı olan şampuanlar seçerek azaltabilir, böylece çocuklarınız ile birlikte çok daha rahat ve eziyetsiz bir duş deneyimi yaşayabilirsiniz.
Koku ve Renk
Çocuk şampuanı tercih edilirken içerik okumasında en çok göze çarpan faktör şampuanın rengini ve kokusunu etkileyen ham maddesi olan meyve özü veya bitki özüne karşı çocuğunuzun alerjisi olup olmadığını kontrol etmek olabilir. Aynı zamanda rahat ve keyifli bir duş deneyimi geçirebilmek adına da çocuğunuzun şampuanın kokusunu sevmesi de önemli bir faktördür aksi taktirde kokusunu sevmediği için duş almaktan rahatsızlık duyabilir.
Tüm bu faktörlere dikkat ederek içerik okuması yapılırsa çocukların saçları ve ciltleri için en uygun şampuanlar bulunabilir. Sizler için bazı şampuan önerileri hazırladık, bu şampuanların içeriklerini yukarıdaki faktörler ile kontrol ederek çocuğunuz için en uygun şampuanı bulabilirsiniz. Ancak belirtmek gerekir ki bu şampuanlar her ne kadar çocuklar için özel olarak formülüze edilmiş olsalar bile çocuğunuzun alerjik reaksiyonlarına ve cilt tipine uygun olan şampuanı tercih etmek ve olası bir olumsuzluk halinde doktorlara danışmak çok önemlidir.
Çocuklar için 10 Şampuan Önerisi (2023)
Johnson’s Baby Shampoo
Hem göz yakmayan formülü hem içinde Paraben SLS gibi kimyasal maddelerin bulunmaması hem de PH yapısının dengeli olması ile birlikte en çok tercih edilen bebek şampuanlarından birisidir.
Mustela Gentle Shampoo
Avokado perseose içeriği ile birlikte çocuklar için özel olarak formülize edilmiştir ve çocukların kafa derisi ile saçlarını rahatlatan bir yapıya sahiptir.
Burt’s Bees Baby Shampoo & Wash
Avokado özü ve soya proteini içermesi ile birlikte içeriğinde bolca doğal madde bulundurması sayesinde bebeklerin ve çocukların hassas cildini tahriş etmemek açısından tercih edilebilir bir şampuandır.
Cetaphil Baby Wash & Shampoo
Sabun, paraben ve renklendirici içermeyen yapısı ile birlikte gözleri yakmayacak şekilde formülüze edilmesi sayesinde çocuklar için tercih edilebilir bir şampuandır.
California Baby Super Sensitive Shampoo & Bodywash
Hem glütensiz ve alkol içermemesi sebebiyle hem de parfüm ve esansiyel yağları formülünde barındırmamasında kaynaklı olarak tercih edilebilir.
Weleda Calendula Baby Shampoo and Body Wash
Calendula (Aynısafa) çiçeği özü sayesinde cildi yatıştırıcı etkiye sahiptir. Bebeklerin saçları ve cildini temizlemek için bu organik içerikli şampuan tercih edilebilir.
Earth Mama Simply Non-Scents Shampoo & Body Wash
Parfüm ve uçucu yağları formülünde barındırmaması sebebi ile bebekler için tercih edilebilir bir şampuan olabilir.
Aquaphor Baby Wash & Shampoo
Gözleri yakmayacak şekilde formülize edilmesi sebebiyle bebekler iççin tercih edilebilir.
Aveeno Baby Gentle Conditioning Shampoo
Bu şampuanın vaatleri arasında içeriğinde aktif koloidal yulaf bulunması sayesinde cildi yatıştırma özelliğine sahiptir aynı zamanda da saçları kolay taranabilir ve yumuşak bir hale getirebilir.
SheaMoisture Mango & Carrot Kids Extra-Nourishing Shampoo
İçeriğinde mango, Shea yağı ve havuç özleri bulunması ile birlikte doğal içeriği sayesinde saçları hem beslerken hem de bebeğinizin saçını güçlendirebilir.
-Bu yazı Gizem Ezgi Akyol tarafından hazırlanmıştır