,

Çocuklu Dünya’yı Nasıl Kullanabilirim?

Çocuklu Dünyayı Nasıl Kullanabilirim

Çocuklu Dünya’ya Giriş

Dünya tatlısı bir çocuğunuz var üzerine titriyorsunuz eminiz.  Onun gelişimine ve mutluluğuna katkıda bulunabilecek en ufak bir şey bile sizin için çok önemli, bunu anlıyoruz. Size ve güzeller güzeli bebeğinize yardımcı olmak, hayatınızı kolaylaştırmak adına uzmanlarımızın desteği ile hazırlanan sitemizde, çocuğunuzun gelişim süreçlerini rahatlıkla takip edebileceğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çocuklu Dünya, 0-6 yaş arası çocuklarınız için her türlü bilgi ve yardımı bulabileceğiniz, çocuk gelişimi ile alakalı tüm sorularınıza cevap bulabileceğiniz bir harita, bir ışık  olacak size.

ÇocukluDünya 3 ana bölümden oluşmaktadır.

  • Çocuk Gelişimi

– Gelişim Seviyesi Soruları

– Gelişim Grafiği

– Geliştirici Aktiviteler

– Bilgi Hazinesi

  • Uzman Görüşleri
  • Mekanlar

Çocuklu Dünya’ya Nasıl Giriş Yapabilirim?

Çocuklu Dünya’ya iki şekilde giriş yapabilirsiniz. İlk olarak siteye girdikten sonra sağ üst köşedeki çocuk gelişimi kategorisine girip, çocuğunuzun bilgilerini ve kendinize ait bir e-posta adresi yazarak kayıt olabilirsiniz.

İkinci bir yol olarak ise yine sağ üst köşede bulunan üye girişi butonuna tıklayarak yeni üyelik kısmından, email adresiniz ve belirlediğiniz bir şifre ile yeni üyelik oluşturarak giriş yapabilirsiniz. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra Çocuk Gelişimi adlı butondan 0-6 yaş grubunda olan çocuğunuzun bilgilerini kaydederek tam olarak kaç aylık olduğunu tespit edebilirsiniz.

Tespiti yaptıktan sonra, gelişim seviyesi soruları ile bebeğinizin gelişiminin ne durumda olduğunu size sorduğumuz sorular ile öğrenebilirsiniz. Çocuk gelişimi kategorisinden ulaşabileceğiniz bu ölçümler sırası ile çocuğunuzun bedensel gelişimi, zihinsel gelişimi, sosyal gelişimi ve duygusal gelişimi hakkında sizi net bir şekilde bilgilendirecek.

Bedensel Gelişim

Bu kısımda hareket gelişimi ile ilgili çeşitli sorular sorularak bebeğinizin fiziksel gelişimi hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Çocuğunuzun bedensel gelişimi için karşınıza çıkabilecek sorulardan bazıları;

*Desteksiz oturabilir mi?

*Nesneleri tanımak için ağzına götürür mü?

*Otururken eline oyuncak alır mı?

çocuklu dünya çocuk gelişimi aktiviteleri

Zihinsel Gelişim

Burada zihinsel olarak çocuğunuzun gelişimini takip edebileceğiniz tarzda soruların olduğu kısımla karşılaşacaksınız. Cevaplayacağınız sorulardan örnek verecek olursak;

*Bedeninin 6 kısmını gösterebilir mi?

*Fotoğrafta kendini tanır, resmini görünce adını söyler mi?

*Büyük, küçük kavramlarını bilir mi? Şeklindedir.

Çocuklu Dünya Çocuklarda Zihinsel Gelişim

Sosyal Gelişim

Bu kısımda karşılaşacağınız sorulardan bazıları:

*Yaşıtıyla kısa bir süre oynar mı?

*Tercih ettiği oyun arkadaşı var mı?

*Kaşığını çatalını kullanarak düzgün bir şekilde yemek yer mi?

çocuklu dünya çocuk gelişimi sosyal gelişim

Duygusal Gelişim

Bu kısımda karşılaşabileceğiniz bazı soru çeşitleri ise:

*Sevgisini ifade eder mi?

*Utandığı belli olur mu?

*Başkalarının duygularını anlar mı?

Çocuklu Dünya Çocuklarda Duygusal Gelişim

Gelişim seviyesi sorularını bebeğinizin durumuna göre cevaplandırdıktan sonra karşınıza gelişim grafiği çıkacak. Gelişim grafiğinde çocuğunuzun bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimini gün be gün  görüp ölçebileceksiniz. Bu kategoriden sonra hareket gelişimi adlı kategoriye yönlendirileceksiniz.

Hareket gelişimi aktiviteleri kısmında ise çocuğunuzun yaşına ve  gelişim seviyesine göre  uzmanlarımızın önerdiği  bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal birçok aktiviteyi sunacağız. Sonrasında bilgi hazinesi kısmına adım atacaksınız.

Bilgi hazinesi kısmında çocuğunuz ile alakalı olarak en uygun gelişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Yaşa oranla oluşturulan gelişim bilgileri size çok yardımcı olacak.

Favorilerim kısmında çocuğunuzun ve sizin favori olarak işaretlediğiniz her şeyi bulabilirsiniz.

ÇocukluDünya.com’un uzman görüşleri kategorisinde, annelik-babalık, boşanma, beslenme, çocuk ve eğitim, çocuk gelişimi, gelişim sorunları, disiplin, konuşma, sağlık ve teknoloji gibi çeşitli konularda, uzmanlar tarafından yazılan aydınlatıcı yazılara ulaşabilirsiniz.

Mekanlar kategorisinde, yaşadığınız şehre göre çocuğunuzun sosyal gelişimine katkısı olacak tüm yerlerin listesini çıkarabilirsiniz. Sosyalleşirken, öğreneceği ve aynı zamanda yeteneklerini keşfedeceği etkinlik, hobi, sanat ve kültür merkezlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Hesabım kısmında ise kendinize ait hesap bilgilerinizi değiştirebilir veya güncelleyebilirsiniz.

Tüm bu yönlendirmeler ile sitemizi kolayca kullanabilir merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını burada bulabilirsiniz.

 

Konuyla İlgili Gözden Kaçırmamanız Gereken Diğer Yazılar;

 

İLK DEFA BAKICI SEÇECEK OLAN AİLELERE TAVSİYELER

SÖMESTRDA ÇOCUKLARINIZLA GİDEBİLECEĞİNİZ EĞLENCE MERKEZLERİ

Çocuğunuzun gelişim seviyesini görmek ve aktivitelere
ulaşmak için hemen  tıklayın…

Çocuklu Dünya’mıza hoşgeldiniz.