Yazın Bebeğinizi Gezdirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

yazın bebek ile gezerken dikkat edilmesi gerekenler

Yaz aylarında havanın güzelliği hepimizde dışarı çıkma isteğini arttırıyor hele ki geçirdiğimiz soğuk bir kıştan sonra. Dışarda bebeğinizle vakit geçirmek hem siz hem de çocuğunuz için oldukça eğlenceli bir aktivite olabilir. Fakat yazın birlikte gezerken nelere dikkat etmelisiniz? Neler yapmak bu zamanınızı hem keyifli hem de sağlıklı geçirmenize yardımcı olur gelin bir göz atalım.

Güneş Kremini İhmal Etmeyelim

bebeklere güneş kremi

Yazın hepimizin en çok dikkat etmesi gereken şey tabii ki de güneş kremi kullanmak. Bebeğinize uygun olan güneş kremini açık güneşli alanlarda bulanacaksanız iki saatte bir yenilemeli hatta denizde veya havuzda iseniz saatte bir güneş kreminizi yenilemeyi ihmal etmeyin. Alerjik bünyeli bebekler için güneş kremi seçerken uzmanınıza danışmanızı öneririz.

Bolca Yedek Kıyafet!

çocuklara yedek kıyafet

Bebek çantasını gezerken taşımak bazen zor olabilse de havanın sıcaklığından dolayı bebeğiniz elbet terleyecektir, terinin üzerinde kurumamasına ve kıyafetlerini değiştirmeye özen göstermelisiniz. Olabildiğince %100 pamuk içerikli giysiler, bol ve açık renkli kıyafetler giydirmek de isilik riskini azaltan doğru bir tercih olacaktır. Özellikle açık alanda geziyorsanız ya da bebeğiniz açık alanda oynuyorsa şapkasını taktığından emin olun.

Onun İsteklerine Göre Aktiviteler Planlayın.

yazın çocuklarla yapılabilecek aktivite

Bebeğinizle dışarı çıkarken nelerden hoşlandığını, keyif aldığını ve nelerden huzursuz olduğunu hesaba katarak plan yapın, bu hem sizi daha az yorar hem de bebeğinizi daha mutlu edecektir böylece ikiniz de geçirdiğiniz zamandan daha çok keyif alabilirsiniz.

Kalabalıktan Uzak!

Bebek ile kalabalıktan uzak aktivite

Çoğu bebek kalabalıkta huzursuz hisseder fakat oyun parklarına gelince böyle bir durum genellikle söz konusu değildir. Onun mutlu olabildiği, kendini rahat hissettiği yerlerde olmanız her ne kadar önemli olsa da Covid-19’un hala devam ettiği süreçte bebeğinizin ve kendinizin sağlığı için kalabalık yerlerdense daha sakin yerlerde vakit geçirmenizi öneririz. Özgürce koşabileceğiniz veya başka oyunlar oynayabileceğiniz doğa ile iç içe yerlerde piknik yapmak ya da kumsalda zaman geçirmek keyifli öneriler olabilir.

Sık Sık Bez Değiştirin

yazın sık sık bebek bezi değiştirme

Yazın pişik olma riskini biraz daha azaltmak için dışarıda olduğunuzda da altını sık aralıklarda değiştirmelisiniz. Bebeğiniz de yaz aylarında terlediği için kuru bir bezinin olması onu da rahatlatacaktır ve daha kaliteli zaman geçirecektir.

Bol Sıvı Tüketimi

yazın bebeklerin su tüketimi

Bunu eklemeden olmaz! Yanınızda her zaman bebeğinizin tüketebileceği su ve diğer sıvıları yanınızda taşımalısınız ve sıklıkla bebeğinize su içirmelisiniz.

 

 

Bu yazı Şebnem Sezer tarafından hazırlanmıştır.