Özel Günler İçin Çocuk Kıyafetleri

özel günlerde çocuk kıyafetleri

Özel günlerde yetişkinlerin kendilerine gösterdiği özen kadar çocuklarının da özenli ve güzel gözükmesini isterler. Bu yüzden, çocukları için seçecekleri özel gün kıyafet modelleri önemlidir. Çocukların kıyafet seçimlerini yaparken seçilen kıyafetin hem rahatlığını hem de yaşına uygun olmasını göz önünde bulundururlar. Bunun yanı sıra kendi kriterleri ile çocuklarının isteklerini ortak payda da buluşturmaları gerekir. Onlar izledikleri çizgi filmin kahramanlarının resimleri olan gösterişli kıyafet veya kostümleri giymek isterken ebeveynler daha klasik modelleri tercih etmek ister. Bunlara örnek olarak çocuk abiyelerini ve smokinlerini gösterebiliriz.

Bu sebeple çocuklara özel günleri için kıyafet modelleri tasarlayan kişiler, kıyafetin rengini, kumaşını ve süslemelerini, işlemelerini özenli bir şekilde seçerler. Adeta, kız çocuklarının bir prenses havasına bürünmesini isterken, erkek çocuklarının ise prens havasına bürünmesini amaçlarlar. Böylelikle çocuklar giyecekleri kıyafetlerin içinde mutlu ve rahat hissedeceklerdir. Konu çocuklar olduğunda rahatlık ve işlevselliğe öncelik vermek oldukça önemlidir. Her anne baba, çocuklarının güzel ve temiz giyinmesini ister, fakat söz konusu çocuklar olduğu zaman kıyafetlerin kirlenmeme olasılığı biraz düşüktür. Bu nedenle çocuklar için şıklıktan ziyade daha önce bahsettiğimiz gibi rahatlık ve işlevsellik ön plandadır.

Çocuk Abiyelerinde Kumaş Seçimi

Çocuk abiye seçimi

Kıyafetlerde kullanılan kumaşların kaliteli ve sağlığı tehdit etmeyecek malzemelerden üretilmiş olması önemlidir. Aksi takdirde, çocuğunuzun cildinde alerjik bir reaksiyona sebep olabilir. Her çocuk eğlenceli bir ortama girdiğinde oradan oraya koşar, atlar, zıplar ve yerinde durmaz. Eğlenirken terleyip hasta olmasını hiçbir anne baba istemez. Bu sebeple özellikle teri emen ve aynı zamanda da hareketini kısıtlamayacak esnek yapılı kumaşlar tercih edebilirsiniz. Bu çocuğunuzun konfor alanında kalmasını sağlayacaktır.

Çocuklar ve Konfor

Çocuk kıyafetlerinde konfor

Çocuk kıyafetleri deyince akla ilk gelen kelimelerden biri konfor olur. Çünkü çocuklar kıyafetlerinin içinde kendilerini rahat hissetmezlerse bu rahatsızlık anne babalara direkt olarak yansır. Hem çocuğun hem de anne babanın huzuru kaçar. Eğer cildini tahriş eden bir kumaş yüzünden veya bedenine ve vücuduna uygun olmayan bir kıyafet yüzünden keyfiniz kaçsın istemiyorsanız her zaman tercihinizi en konforlu olandan yana yapmanızda fayda var. Örneğin kumaş türlerinde de bahsettiğimiz gibi esnek yapılı kıyafetler oldukça rahat olacaktır. Küçük yaşlarda giydirilen esnek yapıya sahip olmayan jean pantolonlar çocuğunuzun hareketini kısıtlar ve onu mutsuz hissettirir.

Kolay Giyip Çıkarılmalı

Kolay giyilen çocuk kıyafetleri

Konfor demişken bir önemli etken de kıyafetin kolayca giyip çıkarılabilir olmasıdır. Fermuarlar, çok sayıda düğmeler özellikle yerlerinde duramayan kıpır kıpır çocuklar için çok rahat olmayacaktır. Elastik kıyafetler işinizi kolaylaştıracaktır. Bütün bunların yanı sıra yaşları ilerledikçe özgürce hareket etmek ve kendi tercih ettikleri kıyafetleri giymek isteyen çocuklar için de güzel bir seçim olacaktır.

Yeniliklere Açık Olun

çocuk kostümü

Küçük yaştaki çocuklar özel günler de kostümlere yönelse de yaşları büyüdükçe çevrelerindeki yetişkinlerden, izledikleri video veya filmlerde bulunun oyuncuların tarzlarından ve daha pek çok kişiden etkilenirler. Bu etki altında kendi stil ve kombinlerini oluşturmak onlar için adeta bir eğlence haline gelir. Yeni stiller denemek isteyebilirler. Bu gibi durumlarda, çocukların kendi yarattıkları stile karşı çıkmayıp onları desteklemeniz onlar için çok önemlidir. Böylelikle onlara bir özgürlük alanı yaratmış olup kendi fikirlerini deneyimleyerek kendi özgün tarzlarını bulmaları yolunda onları cesaretlendirmiş olursunuz. Yaptıkları seçimlere ve kendilerine olan güvenlerini artırmaya yardımcı olursunuz. Fakat aynı zamanda zevklerine karşı eleştiri yapılması durumunda buna nasıl karşılık vereceklerini öğrenmeleri de gerekir. Katılacakları etkinliğe ve hava şartlarına uymayan kıyafetler tercih ettiklerini fark ettiğinizde tavsiyelerde bulunmanız, onları kırmayacak minik eleştiriler yapmanız daha bilinçli tercihler yapmayı öğrenmelerine yardım eder.

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:

 

Bu yazı Buket Özsandıkçı tarafından yazılmıştır.