Bebek Puseti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

bebek puseti

Bebeklerin güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayan, katlanabilir yapısıyla seyahatlerde kolaylık sağlayan işlevsel araçlardır. Günümüzde çok sayıda markalar tarafından farklı modeller üretilmektedir. Puset satın alırken beklentileri karşılayacak özellikleri taşıyor olmasına dikkat etmek gerekir.

Puset Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Bebeğinizin pusetin içinde güvenli bir şekilde taşınabilmesi için belli bir kalitenin üzerinde olmalıdır.
  • Kumaş kısımlarının yıkanabilir olmasına dikkat edilmelidir.
  • Arabaya bağlanabilir özelliğinin olması gerekir. Her pusette bu özellik bulunmadığından dolayı arabada kullanım için ekstra ürünlerde almamız gerekir.
  • Puset içerisinde boyun örfler ve yastığının bulunması bebeğin uyku esnasında rahat etmesini sağlar.
  • İç kaplamasındaki kumaşın terletmeyen kumaş olması bebeğin cildiye uyumlu bir kumaştan üretilmiş olması satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer özelliktir.

Puset Örtüsü Nedir?

puset örtüsü

Puset örtüsü antibakteriyel ve özel dokuma kumaşlardan üretilen, bebeklerin bulunduğu her ortamda pusetin üzerinden örtülerek koruma sağlayan örtülerdir. Özel organik kumaşlardan üretildiği için toz, kir ve bakterilerin süzülmesini sağlar. Kolay yıkanabilir ve çabuk kurur.

Puset Örtüsü Ne İşe Yarar?

  • Bebeğinizi soğuk ve yağışlı havada dışarı çıkardığımızda yağmurdan, rüzgardan ve tozdan korur.
  • Bebeğin güneşli havalarda güneş ışınlarından korur.
  • Ön kısmının açılıp kapatılma özelliği vardır.
  • Bebeği uyutmak istediğinizde loş ortam sağlar.

Puset Örtüsü Dikimi

İnternette çeşitli sitelerde ve bebek ürünleri el işi dergilerinde puset örtüsü dikimi ile ilgili oldukça fazla video ve dikim yazısı tarifi mevcuttur. Beğendiğiniz modelin dikimini yapmanız için tüm ayrıntılarıyla anlatarak kolayca uygulayabilmeniz sağlanıyor.

Puset Minderi

puset minderi ve örtüsü

Pusetin içi çukur yapıda olduğundan dolayı bebeğin belinin desteklenmesi gerekir. Pusetin içine konulan yumuşak yapıdaki örtüye puset minderi denir. Puset minderi terletmeyen kumaştan seçilmeli, yıkanabilir özelliğinin yanında hızlı kuruma özelliğinin de olması devamlı kullanımlarda önemlidir.

Puset Yağmurluğu

puset yağmurluğu

 

Yağışlı havada bebeğinizin pusette taşınırken ıslanmaması için pusetin üstünden geçirilen şeffaf örtülerdir. Yağmur ve rüzgarın bebeğinizi ıslatmasını ve üşümesini engeller. Şeffaf yapısı sayesinde bebeğinizi rahatça görebilirsiniz.

Puset Takımının İçinde Neler Vardır?

Puset örtüsü, çarşaf, puset minderi bulunur. 3’lü takıma ek olarak puset pikesi, alt açma örtüsü, boyun pedleri ve yastığı, puset yağmurluğu ve puset çantası alınabilir.

Puset Fiyatları

Puset fiyatları markadan ve ürün çeşitliliğine göre farklılık göstermektedir. 300 TL’den başlayan 15000 TL’ye kadar farklı fiyat seçenekleri vardır.

Puset Markalarına Örnekler

Eny Baby

Taşıma koltuğu ve sallama koltuğu puset ana kucağı olarak . İçindeki pet terletmez pamuksu yatağıyla kemer yumuşatıcılı ve extra baş korumalı elyaf yastığı 0-13 kg arası kullanılabilme çıkarılıp yıkanabilen terletmeyen kumaş ayarlanabilen koruma pedli emniyet kemeri geniş iç hacim çıkarıp takılabilen tente.

Fiyat: 235 TL

Chubby Baby

Chubby Baby lüks ana kucağı taşıma puseti  çok fonksiyonludur. Taşıma koltuğu ve sallama koltuğu, puset ana kucağı olarak kullanılır. Araba içinde kullanımı için kemer geçme kanalları vardır. İçinde kullanılan şort bebek süngeri terleme yapmaz. 0-13 kg arası kullanılabilen, kumaş temizliği buldukça basittir hafif nemli bezle silinebilir. Emniyet kemeri standartlara uygundur, geniş iç hacme sahiptir. Ağırlığı 2 kg’dır. 3 nokta emniyet kemeri vardır.

Fiyatı: 240 TL

Mamma Pupy

0 – 12 Ay Kullanım Süreli ( 0 – 13 Kg. ) Özel Alüminyum Taşıma Kolu Standart Kendi Sınıf Ölçülerinden Daha Uzun Ve Geniş Hijyenik Ter Yapmayan Kumaş Boyun, Başlık Korumalı Pilot Emniyet Kemeri,(3- Nokta Emniyet Kemeri) Gerektiğinde Boyun-Başlık Koruma Petini Çıkartabilme Bebeğin Ürün İçindeki Pozisyonu Anne Karnında Duruş Pozisyonuna Göre Ayarlanmış Olup Son Derece Ortopedik Ve Rahat Bir Üründür Güneşten Koruyucu Üst Tente Otomobil İçinde Kullanmak İçin Kemer Geçme Kanalları Mevcuttur. ( Üründe ISO-FIX sistemi olmadığından otomobilde kullanmak ebeveyn inisiyatifindedir. ) Komple Çıkarılıp Yıkanabilir Kumaş Tüm Gelişmiş Ülkelerde Hastaneden Çıkışta Mecburi Tutulmaktadır 2 Yıl Mamma Türkiye Garantilidir.

Fiyatı:300 TL

Krafft

EN 1888 Avrupa Standartlarına uygun olarak üretilmiştir. Doğumdan itibaren kullanılabilme, 2 yönlü kullanılabilen oturma ünitesi, ayarlanabilen fermuarlı tente ve rüzgarlık, Tentede bebeğinizi rahatça görebilmeniz için gözlem penceresi, Oturma ünitesi ile her 2 yönde de katlanabilme özelliği, Katlandığında otomatik kilitlenebilme , 3 pozisyon yatabilen ve tam yatabilen sırt dayanağı, 5 noktalı emniyet kemeri, Alüminyum gövde, Konforlu ve geniş iç hacim, Ekstra dolgulu kumaş, Ayarlanabilen ayak dayanağı, Geniş alt sepet, Tek tuşa çıkabilen arka tekerlekler, Lüks ayak örtüsü,360 derece dönebilen ön tekerlekler, İtme sapındaki bulunan özel klipsler sayesinde çantanızı rahatça bebek arabasına takabilirsiniz. Ayaktan kumandalı fren sistemi

Fiyatı: 9200 TL

Pierre Cardin Harmony Travel Sistem Bebek Arabası

Doğumdan itibaren kullanmaya başlayacağınız konforlu, tüm hijyen ve güvenlik kontrolünden geçip donanıma sahip fonksiyonlu bebek arabası ve pusetidir.

Fiyatı: 6650 TL

 

Bu yazı Seyhan ERTOSUN tarafından yazılmıştır.