Çocuklarınıza Meyveyi Sevdirecek Tarifler

çocuklara meyve sevdirmenin yolları

Meyveler özünde kalorileri bakımından düşük, lifleri yüksek, vitamin ve mineraller ile dolu bir besin kaynağıdır. Bu nedenle çocuklarınızın beslenme alışkanlığına meyveyi de dahil etmeniz, çocuklarınızın sağlıklı gelişimi için oldukça önemlidir. Fakat ne yazık ki meyveler, bazen çocukların sevmediği besinler arasında yer alıyorlar. Vücudumuzu zinde tutan, hastalıklara karşı koruyan temel besinlerden olan meyveyi hayatımızda oynadığı önemli rolden ötürü dört mevsim eksik etmemelisiniz. Hem çocuklarınıza hem size doğal vitamin takviyesi olacaktır. Farklı görsel sunumlar ve farklı tarifler ile çocuğunuza meyveyi sevdirebilirsiniz. Önemli olan ilgi çekici yollarla, sizi de zorlamayacak pratik tariflerle çocuklarınıza meyve yedirmek. Meyveyi sevmeyen çocuklara bile meyve yedirecek, sıcak yaz aylarında onları hem besleyecek hem de ferahlatacak tarifler paylaşacağız sizinle.

Çocuklara Meyveyi Sevdirmenin 5 Yolu:

Meyveli Smoothie

çocuklar için meyveli smoothie

 

Smoothie olarak adlandırılan buzlu içecekler oldukça sağlıklıdır ve yapımı da çok kolaydır.  Tercihinize göre farklı meyveleri karıştırarak ortaya eğlenceli bir kombinasyon çıkarabilirsiniz. Sadece dilediğiniz meyveleri bir blender yardımı ile karıştırdıktan sonra içerisine buz atmanız yeterli. Afiyet olsun.

Çilekli Limonata Smoothie

çocuklar için çilekli limonata

Yaz aylarının en güzel meyvelerinden olan çilek, limonata ile birleşiyor. Hem tatlı hem ekşi ama oldukça keyifli bir içecek olan çilekli limonata smoothie kırmızı rengiyle de çocuklarınızın ilgisini çekebilir.

Malzemeler:

-Yarım bardak şeker

-2/3 bardak limon suyu

-Yarım bardak yoğurt

-3 bardak donmuş çilek

Yapılışı: Şeker ve suyu orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Şekeri eriyen karışımınızı daha büyük bir kaba alarak limon suyu ve 1.5 bardak su ile karıştırın. Son olarak karışımınızı donmuş çilekleri ve yoğurdu ekleyerek blender yardımı ile karıştırın. Afiyet olsun.

Şeftalili Dondurma

çocuklar için şeftalili dondurma

Çocukların vazgeçilmezi olan dondurmayı bu sefer doğal, katkı maddesiz üstelik sadece 10 dakika da hazırlanacak şekilde yapıyoruz.

Malzemeler:

-2 yemek kaşığı yoğurt

-3 adet büyük boy şeftali

-1 yemek kaşığı bal

Yapılışı: Şeftalilerinizi iri doğrayıp dondurun. Donan şeftalileri blender yardımı ile ezin. Sonrasında yoğurt ve balı da ekleyin. Krema kıvamına gelene kadar tekrar blender ile karıştırın. İstenilen kıvama geldiğinde buzluk kaplarına aktarıp dondurun. Afiyet olsun.

Meyveli Süt

meyveli süt

Pek çok çocuk süt içmekten keyif alır. Meyveyi de rutinlerine ekleyip onlara meyveyi sevdirmek istiyorsanız sizin için çok kolay bir tarifimiz daha var. Dilediğiniz meyveyi blender yardımı ile ezdikten sonra süt ile karıştırıp ev yapımı meyveli sütünüzü hazırlayabilirsiniz.

Çikolatalı Kivi Çubukları

çocuklar için çikolatalı kivi

Vitamin açısından oldukça yüksek olan kiviyi bu sefer çikolata ile birleştiriyoruz. Oldukça pratik ama çikolata gibi görüntüsüyle de çocuklarınızın kalbini çalacak bir tarif. Bu tarifi dilediğiniz meyve ile yapabilirsiniz.

Malzeme:

– Çikolata

– Kivi

– Dilerseniz pasta süsü

– Tahta çubuk

Yapılışı: Kivileri halka halka kesin ve çikolatayı benmari usulü eritin. Doğradığınız kivileri eriyen çikolataya batırıp üzerine pasta süsü serpiştirin. Süsledikten sonra dolapta soğutun. Servis ederken çubukları meyvelere batırın. Afiyet olsun.

 

Vermiş olduğumuz tarifler yalnızca yapılabileceklerin birkaçı. Bu tariflerin meyvelerini değiştirerek veya içeriklerine eklemeler yaparak çok daha zengin hale getirebilirsiniz.

 

Bu yazı Buket Özsandıkçı tarafından yazılmıştır.