Çocuklarla İzlenecek Film Önerileri

Çocuklar ile izlenecek filmler

Çocuk filmleri çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirmenin bir yolu olabilir. Ailecek geçirilmek istenen bir hafta sonunda bütün aile çocuk filmi izleyebilirsiniz. Sadece çocuğunuzun değil, sizin de keyif alacağınız aynı zamanda içinden ders çıkarabileceğiniz çocuk filmleri keyif alacağınızı umarak sizin için derledik.

 

Çocuk Filmleri

İnanılmaz Aile – 2004

inanılmaz aile filmi

İnanılmaz Aile, normal ailelerden farklı olarak değişik süper güçlere sahip bir ailenin hikayesini anlatır. Aile, süper güçlerini etraftan saklamaya çalışır fakat işler istendiği gibi gitmez. Hikaye, ailenin babası Bob Parr’a yani Bay İnanılmaz’a verilen özel görevle başlar. Bob, özel göreve tek başına giremez ve ailesini de dahil etmek zorunda kalır. Ailenin özel göreve girmesi, maceralı hayatlarına atılan ilk adımdır.

IMDB: 8/10

Arabalar -2006

arabalar filmi

Yarış arabası Şimşek Mcqueen yarışa gitmek üzere çıktığı yolda Route 66 isimli yoldan geçerken hem kendine hem de yola zarar verdiği bir kaza geçirir. Tamir olması için uzun bir süre kasabada kalması gerekiyordur. Kasabada kaldığı süre zarfında hayat ve kendisiyle ilgili birçok gerçek fark eder ve hayatın anlamı artık onun için yarışlarda edindiği birincilikler değildir. Dostluğun, sevginin ne olduğunu öğrenir. Asıl yarışın hayatın ta kendisi olduğunu fark eder.

IMDB: 7.2/10

Yukarı Bak – 2009

yukarı bak filmi

Evine birsürü balon bağlayan çılgın baloncu Carl Fredricksen vefat eden eşinin hayalini gerçekleştirmek için evini bu balonlarla uçurmaya karar verir. Uçurmayı başarır fakat Carl, yanına bir de 8 yaşında bir yol arkadaşı aldığından habersizdir. Yol arkadaşıyla çıktığı yolculukta mutluluğu, hüznü, eğlenceyi yaşar ve unutulmaz bir yolculuğa dönüştürür.

IMDB: 8.3/10

Inside Out – 2015

inside out filmi

Bir Pixar filmi olan Inside Out, normalde görmeye alışkın olduğumuz değişik karakterler, objeler, hayvanlar yerine Inside Out filminde duygular ön plana alınmış. Film, ana karakter olan Riley’nin duygularına odaklanıyor. Riley’nin her duygusunu temsil eden bir renk ve karakter var. Neşe, korku, öfke, tiksinti ve üzüntü için farklı renk ve karakter bulunmakta. Çocuklara eğlenceli bir animasyon izletirken aynı anda duygular hakkında da fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

IMDB: 8.2/10

Zootropolis: Hayvanlar Şehri – 2016

hayvanlar şehri filmi

Zootopia içinde insan bulunmayan ve tüm hayvanların istediği gibi yaşayabildiği bir metropoldür. Film, Zootopia’da yaşayan Tilki Nick’in kendi üzerine atılan suçla nasıl baş etmeye çalıştığını anlatan polisiye temalı bir animasyondur. Polis memuru Judy ile Tilki Nick’in ortaklığı filmi akıcılaştırırken aynı zamanda eğlenceli görüntüler ortaya çıkartmıştır.

IMDB: 8/10

Mulan – 2020

mulan animasyon

Mulan, özgürlüğüne düşkün bir kadındır fakat yaşadığı dönem buna müsaade etmemektedir. Yaşadığı dönem, kadınların evde kalıp çocuklara bakmaları gerektiğini desteklemektedir. Orduda görev alma zorunluluğu gelir fakat Mulan’ın babasının sağlığı yerinde değildir. Kadınların orduda görev alması yasaktır fakat Mulan, babasının hasta bir şekilde askere gitmesini istemediği için erkek kılığına girer askere gider. İçinde hem mücadele hem de aşk barındıran bu film, çocuklara rollerin ve mesleklerin cinsiyeti olmadığını öğretmede de faydalıdır.

IMDB: 5.7/10

 

Sizin de tavsiye ettiğiniz çocuk filmler varsa bize yazabilirsiniz.

 

İlginizi çekebilecek düğer yazılarımız:

 

 

Bu yazı Ece Bolulu tarafından hazırlanmıştır.