Lohusa Sepeti Nasıl Hazırlanır? İçine Neler Konulur?
Lohusa doğumdan hemen sonraki 6-8 hafta yani yaklaşık 45 gün içindeki çoğu annenin girdiği bir dönemdir. Anneler bu dönemde değişen hormonlarından ötürü birtakım ihtiyaçlar içinde olurlar. Lohusa sepeti de lohusa dönemindeki annenin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış hastanede ve evde başucunda bulunacak şekilde ve dilenirse estetik bir şekilde de hazırlanan bir sepettir. Lohusa sepeti doğumuna az kalmış anne adayı için doğumdan en az üç ay önce hazırlanmaya başlanması tavsiye edilir. Bu sepetin içinde doğumdan sonraki dönemde annenin ihtiyaçlarını karşılayacak en elzem eşyaları sizin için düzenledik.
- Hastanede, özellikle sezeryan veya normal doğumun ilk saatlerinde hastane ortamında annenin hareketlerini kolaylaştırıcı pijama takımları, sabahlık, gecelik. Bu takımların özellikle emzirmeyi kolaylaştırması için üstten düğmeli olduklarına dikkat etmek önemlidir.
- Annenin rahatça emzirebilmesi için emzirme sütyenleri ve emzirme atletleri. Bu noktada emzirme sütyenlerinin emiciliğinin yüksek olması ve öndeki kapların rahatça açabilmesi detaylarına dikkat edebilirsiniz.
- Gün içerisinde lohusalığa bağlı gelgitli vücut ısısı değişikliğine hazır olmak için şallar veya ince hırkalar tercih edilebilir.
- Annenin rahat hareket edebilmesi için ortopedik, terletmeyen terlikler ve lohusa korsesi bu korse annemizin sırtını destekleyerek yardımcı olacaktır.
- Annenin saç uzunluğuna bağlı olarak tokalar veyahut taçlar.
- Dilenirse eğer lohusa sepeti içine küçük hediyelik eşyalar da konabilir. Kokulu keseler veya küçük anahtarlıklar en sık tercih edilen küçük hediyelik eşyalardır. Bunların yanı sıra lohusa sepetinize hediyelik olarak buzdolabı magnetleri de yerleştirebilirsiniz.