Bebekle Kamp Yapacaklar için 10 Tavsiye!

Kamp tutkunu ve maceraya düşkün anne babalar için bebek ile yaşama adaptasyon kolay olmayabilir. Özellikle bebekten önce birçok hobiye sahip ama bu hobileri bebekten sonra kaybetmek istemeyen anne babalarımız için bu yazımızda bebek ile kamp yaparken dikkat edilmesi gereken konuları aktarıyor olacağız. İşte bebek ile kamp yaparken dikkat edilmesi gereken 10 önemli madde!

Güvenlik Her Şeyden Önce Gelir!

Bebekle kamp güvenlik önlemleri

Kamp yapılacak alanı bebek dostu bir hale getirmek dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden birisidir. Bebeğin ağzına atabileceği, kendini yaralayabileceği tüm tehlikeli veya aslında tehlikeli gözükmeyen nesneleri bebeğinizden uzaklaştırın. Unutmayın ki bebekler dünyayı yeni keşfetmekte olan canlılar oldukları için çim, yaprak vb. şeylerin tadına bakmak isteyebilirler. Bu sebepten dolayı doğada çok dikkat edilmesi gereklidir.

Hava Koşullarının Önemi

Kamp yapacağınız günlerde hava durumunu önceden kontrol ederek bir anne baba olarak bebeğinizi bu koşullara uygun giydirmeniz önemlidir. Sıcak havalarda bebeğinizi sıkmayacak aşırı ısınmasına sebep olmayacak kıyafetler, soğuk havalarda ise üşümesini engelleyecek kıyafetler tercih etmekte fayda var.

Bebekle kamp için uygun hava koşulları

Uyku Düzeni

Bebekler için temel ihtiyaçlardan biri olan uyku düzenini sağlamak zor bir süreçtir. Bu sebepten dolayı yeni girdikleri bir ortama adapte olmaları uyku düzenlerini de olumsuz etkileyebilir. Bebeğin sağlığını ve ruh halini olumsuz etkileyecek aktivitelerden kaçınılmasında fayda vardır.

Beslenme İhtiyaçları

Bebeğin en temel ihtiyaçlarından birisi olan beslenmede anne ve babanın bebeğin bu ihtiyacını en iyi bilen kişiler olarak kamp yaparken lazım olabilecek özel beslenme ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak gereklidir. Örneğin maması ne kadar olmalı, yemeyi sevdiği aynı zamanda pratik olan meyve ve sebzelerin tercihi vb. Aynı zamanda emzirme döneminde olan bebekler için yanınızda emzirme örtüsü, üzerini pisletme ihtimaline karşı yedek kıyafet, annenin kendisi için yedek kıyafet gibi ihtiyaçları da beraber götürmeyi unutulmaması gereklidir.

İlaç ve Acil Durumlar

Bebeğinizin varsa düzenli olarak kullandığı ilaçlar veya acil durumlarda kullanılabilecek (ateş çıkması vb.) ilaçları yanınıza almakta fayda var. Ek olarak acil durumlarda yardım alabileceğiniz yakınlarınızdaki tıbbi merkezleri önceden bilmek önemli bir faktördür.

Bebek Bakım Malzemeleri

Anne-babaların bebeğin ihtiyacı olabilecek bebek bezi, ıslak mendil, yedek kıyafet, yedek biberon, yedek emzik, bebek pudrası vb. gün içinde kullanılan ürünleri unutmamak adına bir ihtiyaç listesi çıkartarak bu listeye göre bebeğin ihtiyaçlarını önceden belirleyerek yanlarına almalarında fayda vardır.

Bebek Taşıma Araçları

Bebeğinizin konforlu bir şekilde kamp sürecini tamamlayabilmesi için gidilecek yerde ihtiyaç duyulabilecek bebek taşıma aracını (puset, bebek arabası, taşıma yeleği vb.) beraberinde götürülmesi hem anne-baba hem de bebek açısından daha rahat bir kamp deneyimi geçirmek adına önemli bir faktör olabilir.

kamp araçları

Sinek ve Diğer Böcekler

Hem bebeğin güvenliği hem de daha konforlu bir kamp süreci geçirebilmek adına kamp alanında bulunabilecek sinekler ve diğer böcekler için önlem almak önemli bir faktördür.

bebekle kamp

Eğlence ve Eğitim

Bebeğinizin kamp sürecini keyifli geçirebilmesi adına oyuncaklar, zeka kartları, kitaplar vb. ürünleri yanınızda götürebilirsiniz. Aynı zamanda bebeğinizin doğa ile teması çok önemli olduğundan çok koruyucu olmadan fakat temkinli olarak doğa ile temas etmesine izin verip hem eğlenmesini sağlayabilir hem de kendiniz için güzel anılar biriktirebilirsiniz.

Esneklik ve Hazırlıklı Olma

Kamp süreci hem doğa ile iç içe olunması hem de bebeğiniz ile ilk defa deneyimleme durumunuzdan kaynaklı olarak yaşanabilecek plan değişiklikleri söz konusu olabilir. Bu beklenmedik durumlar için esnek olmalı ve plan değiştirme yeteneğinizi geliştirmelisiniz. Bu sayede beklenmedik problemlerde veya değişikliklerle daha kolay baş edebilir ve bebeğiniz ile daha keyifli bir kamp süreci geçirebilirsiniz!

Bebeğiniz ile en yakından iletişime sahip olan kişiler olarak anne-babaların tüm bu 10 tavsiye dışında kendilerini bebek ile kamp yapmaya hazır hissediyor olmaları en önemli faktörlerden birisidir. Bu sebepten dolayı kampa çıkmadan önce hem kendiniz hem bebeğinizin bu koşullara hazır olup olmadığı konusunda iyi düşünmenizi tavsiye ederim.

 

Bu yazı Gizem Ezgi Akyol tarafından hazırlanılmıştır.