Çocuk Deniz ve Havuz Ürünleri

çocuklar için deniz ve havuz ürünleri

Yaz ayları geldiğinde ve tatil zamanı yaklaştığında, tatil planı yapan ebeveynlerin üzerinde en çok düşündükleri konu kuşkusuz çocuklarına nasıl deniz ve havuz ürünleri seçecekleri oluyor. Hem denizde hem de havuzda çocuklara en güvenli ve sağlıklı ortamı hazırlamak ve bu doğrultuda seçimler yapmak her ebeveynin önceliğidir.

Konu bebekler ve çocuklar olduğunda her şeyi en ince detayına kadar incelemek ve bu doğrultuda ilerlemek büyük önem taşır. Bu yüzden de nasıl ki alınan herhangi bir oyuncağın içeriği, yapımında kullanılan malzemeler titizlikle inceleniyorsa aynı şekilde deniz ve havuz malzemelerini de detaylıca incelemek gerekir.

Özellikle 0-5 yaş arası çocuklardan bahsediyorsak, bu yaş grubundaki çocuklar yüzme bilmedikleri için veya yüzmeyi öğrenmeye yeni başladıkları için şişme ürünlerinin güvenli olup olmadığından emin olunmalıdır. Bu ürünleri seçerken yaş aralığına dikkat etmek önemlidir fakat unutulmamalıdır ki her çocuğun gelişimi birbirinden farklılık gösterebileceğinden, ebeveynlerin kendi çocuklarının gelişimini göz önünde bulundurarak tercih yapmaları önerilir.

1 yaş

Bu yaş aralığındaki bebekler için tercih edilmesi önerilen ürün bebek flotörleridir. Bebeklerin suyla ilk tanışma anında onlara kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Bu sayede de oluşabilecek su korkusunu en aza indirir. Bu flotörlerin en önemli özellikleri suda en yüksek oranda güvenliği sağlamaktır. Çünkü bu ürünler genellikle UV korumalı yani gölgeliklidir ve alt kısımlarında yalnızca bebeklerin bacaklarının girebileceği genişlikte açık alan vardır.

Bebek flatörlerine ek olarak can yelekleri de tercih edilebilir. Her yaşa göre farklı ölçülerde can yelekleri bulunmaktadır. Bebeklerin fiziksel özelliklerine göre içinde rahat hareket edebilecekleri can simitleri tercih edilebilir. Can simitlerinin önemli bir avantajı ise bebeklerin bacakları serbest olduğundan, yüzmeyi öğrenme adımlarını atmaya başlayabilirler.

2 yaş

2 yaş civarındaki bebekler için yine bebek flatörleri ve can yelekleri yaş aralıklarına uygun olarak tercih edilebilir. Ama bu ürünlerin yanı sıra bu yaş itibari ile kolluk ve simit ikilisi de bir arada kullanılabilir. Bebek flatörleri için büyük, can yelekleri için de küçük olan bebekler için simit ve kolluklar daha iyi bir seçenek olabilir. Simit ve kollukların da yaş gruplarına göre ayrı ayrı boyutları mevcuttur.

3-5 yaş

3-5 yaş aralığındaki çocukları suda kontrol edebilmek artık çok daha kolay olduğundan yapılacak tercihler çocukların kendi fiziksel gelişimlerine göre yapılabilir. Yukarıda bahsedilen can yelekleri, simitler ve kolluklar boyutlarına bakılarak alınabilir ve güvenle kullanılabilir.

çocuk deniz havuz ürünleri

 

Kolluk mu Simit mi?

Ebeveynlerin kafasını en çok kurcalayan ikilem ise simit ve kolluk ikilemi. Eğer çocuk yüzme öğrenmeye eğilimi olan bir çocuk ise oturulan simitlerin tercih edilmemesi öneriliyor. Bu tarz simitlerin yerine kollukların tercih edilmesinin daha doğru olduğu öneriliyor. Çünkü kolluklar, çocukların kollarının ve bacaklarının suda rahatlıkla hareket edeilmesini sağlıyor ve bu sayede çocuğun yüzmeyi öğrenmesine yardımcı olabiliyor. Fakat simit için durumun biraz farklı olduğundan söz edebiliriz. Eğer çocuğun yalnızca suda keyifli vakit geçirmesi isteniyorsa simidin daha doğru bir tercih olacağından bahsedilebilir. Fakat simidin dezavantajı ise herhangi bir denge kaybında simidin ters dönebilme ihtimali. Kollukta böyle bir durum bulunmadığından simitten daha az tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz.

Deniz ve Havuz Ürün Önerileri

 

Swimava Boyun Simidi

 

Swimava Boyun Simidi:

Yaş aralığı 1-18 ay arası olan bu simidin içinde bebeklerin kolları ve bacakları rahatlıkla hareket edebiliyor. Taşıma kapasitesi 5-13 kg arası olan bu ürün üreticilere göre bebeklerin fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu ürünün ortalama fiyatı ise 330 TL.

Swan Boyun Simidi:

Swimava boyun simidini benzer olan bu ürünün bebeklerin kas ve fiziksel gelişimlerine katkı sağladığı belirtiliyor. Taşıma kapasitesi 5-13 kg olan bu ürün bebeğin güvenli bir şekilde suda hareket etmesini sağlıyor ve suyun üzerinde dik durabilmesini öğrenmesini sağlıyor. Bu ürünün Swimava boyun simidinden farkı ise  ürünün yüzey tarafınında içinde renkli toplar bulunuyor. Bu sayede bebeklerin dikkatini daha çok çekiyor. Swimava boyun simidine göre daha ekonomik olan bu ürünün ortalama fiyatı ise 75 TL.

Swimtrainer Simit:

Swimtrainer Simit
Yaş aralığı 3 ay-4 yaş arası kullanıma uygun olan bu simit, bilinen simitlerin aksine sistemi biraz farklı olan bir ürün. Ürünün alt kısmında bulunan kemer ve arka tarafında bulunan klipsi sayesinde emniyet kemeri kolay bir şekilde kapanıp güvenliği sağlayabiliyor. Bebeklerin en erken dönemlerinden başlayarak suya alışmaları ve doğru bacak ve kol hareketlerini öğrenebilmeleri için oldukça pratik olan bu ürünün taşıma kapasitesi ise 6-18 kg arası. Ürün aynı zamanda bebeklere ve çocuklara ideal yüzme pozisyonunu da sağlayabiliyor. Bu ürünün ortalama fiyatı ise 185 TL.

Cherek’s Kolluk:

Cherek’s Kolluk

Yaş aralığı 8 ay- 8 yaş arası olan bu ürün bebeklerin ve çocuklarının su içindeyken özgüvenini arttırıyor. Ürün başlangıç ve ileri seviye olmak üzere iki ayrı kategoride satılıyor. Bebekler ve çocuklar bu kolluklar sayesinde tüm kaslarını rahatça çalıştırabildiğinden suyu sevmelerine yardımcı olabiliyor. Ayrıca ürünün iç kısmında sünger bulunduğu için patlama gibi bir ihtimali bulunmuyor. Bu ürünün ortalama fiyatı ise 320 TL.

Flipper Swimsafe Kolluk:

Flipper Swimsafe Kolluk

Yaş aralığı 1-6 yaş arası olan bu ürünün diğer kolluklardan farkı, kolluğun bütün kısımlarının aynı genişlikte olmaması. Özellikler koltuk altı kısımları farklı bir şekilde üretilmiş bu ürün bebeğin kollarının ve koltuk altlarının acımamasını ve bebeğin rahat hareket edebilmesini sağlıyor. Kolluğun içinde köpükten oluşan bir madde bulunduğundan kolluk patlasa dahi batması söz konusu olmuyor. Bu ürünün ortalama fiyatı ise 300 TL.

Unutmamak gerekir ki bahsedilen hiçbir deniz ve havuz ürünleri çocuklar yüzmeyi tam anlamıyla öğrenene kadar %100 güvenlik sağlamazlar. Bu ürünlerin asıl amacı çocukları suyla korkmadan tanıştırmak ve suyu sevdirerek ona alışmalarını sağlamaktır. Bu yüzden de tercih aşamasında çocukların fiziksel gelişimine, özellikle boy ve kilosuna dikkat etmek önemlidir. Böylece güvenlik oranını maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.

 

Bu yazı Narut Gez tarafından yazılmıştır.