Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler | Çocuk Aktiviteleri

evde yapılabilecek etkinlikler

Evde Ailenizle Keyifli Vakit Geçirmenizi Sağlayacak Oyunlar

Kabul edelim ki iş güç, yoğunluk derken dışarı çıkmak ya da ailemizle beraber vakit geçirmek için her zaman boş vakit yaratamıyoruz. Sayılı olan boş vakitlerimizde de çocuklarımızla, ailemizle daha keyifli ve dinlendirici bir şekilde zaman geçirmek isteriz. Örneğin boş vakitlerinizde tüm aile bir araya gelip çeşitli çocuk etkinlikleri yapabilirsiniz ya da eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz.

Neler yapabiliriz diye sizin yerinizi biz düşündük ve yazdık. İşte evde ailenizle keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak oyunlar:

Basit Bir Kuş Besleyicisi Oluşturun

Bahçenize tüylü dostları çekmek ve çocuklarınızla beraber vakit geçirmek için kuş besleyici bir aparat hazırlayabilirsiniz. Bu aparatı çocuklarınızla beraber yapmanız çok daha keyifli olacaktır. Malzemeleri hemen verelim:
• Kuş yemi, fıstık ezmesi, boş tuvalet kağıdı ruloları veya kesilmiş boş kağıt havlu ruloları, portakal veya greyfurt ve sicime ihtiyacınız olacaktır.
• İlk besleyiciyi yapmak için, kuş yemini, plaka veya teneke gibi bir jantı olan bir kaba serpin. Çocuğunuzun kâğıt rulonun dışına ince bir tabaka halinde fıstık ezmesi yapmasına yardım edin, daha sonra kuş yemi içinde yer alan fıstık ezmesi kaplamasını iyice örtün. Besleyicileri ağaç dallarının üzerine koyun veya ipi asmak için kullanın.
• Bunu yaptıktan sonra kuşların bahçenize geldiğini göreceksiniz. Bu etkinlik ile çocuğunuza hayvan sevgisini ve onlara yardım etmenin büyük bir erdem olduğunu eğlenceli bir yolla gösterebilirsiniz.

Çocuk Gelişimi

Aile Limonata Standınızı Kurun

Evde oturduğunuz boş bir hafta sonunuzu bu oyun için ayırabilirsiniz. Bu oyun hem çocuk gelişimi için çok faydalı, hem de herkes için eğlenceli olacaktır.

Evde limonata hazırlayın bunun için bir limonata standı açarak çocuklarınıza kendi işlerini yürütmenin temellerini öğretin. Herkes bir isim bulmak, fiyat belirlemek, reklam çalışması yapmak ve limonata standını dekore etmek için birlikte çalışabilir. Böylece yaratıcılıklarını geliştirmek için güzel bir oyun ve aynı zamanda bir çalışma yapmış olursunuz.

Çocuk etkinlikleri

Favori Yerler İçin “Hatıra Kutuları” Oluşturun

Sevdiğiniz bir yere – ziyaret etmek istediğiniz bir park ya da başka bir yere, bir gezintiye çıktığınızda, orayı hatırlatacak ve oradan almak istediğiniz parlak kayalar veya meşe palamutları gibi o yere özel olan şeyler toplayın. Bunları saklayabileceğiniz bir kutu oluşturun.
Evdeyken, çocuğunuzun koleksiyonunu saklaması için bir kutu süslemesine yardımcı olun. Örneğin, onun bir resmini çizebilir ya da bir fotoğrafını çıkarıp kutunun üzerini kaplayabilirsiniz. Gittiğiniz ve onun sevdiği her yer için farklı bir kutu oluşturabilirsiniz.

Çocuklar için hatıra kutuları

Yemek Sanatını Deneyin

Buzdolabını açın içindeki meyveleri ve sebzeleri çıkarın. İlham almak için havuç, salatalık, üzüm veya diğer renkli meyve ve sebzeleri kesin. Bu malzemelerle palyaçodan trene kadar çok güzel bir sanat eseri yaratabilirsiniz. Gözler için zeytinler, tekerlekler için yuvarlak kraker, peynir dilimleri vs. Kullanım olanakları sınırsızdır. İstediğiniz her şekli yapmakta özgürsünüz!
Ve sonra gerçek eğlence başlıyor: Başyapıtınızı yemek!

çocuk etkinlikleri

Oturma Odasında Kamp Yapın

Kamp kurmak her zaman eğlencelidir, ancak oturma odanızdaki halılar, mutfak ve banyoya erişim gibi çeşitli konforlara sahiptir ve burada kamp yapmayı daha eğlenceli hale getirir. Küçük bir çadırı salona ya da oturma odasına atın ya da özenle düzenlenmiş mobilyaların üzerine battaniyelerinizi sererek kendi çadırınızı yapın. Ardından gerçek bir kamp deneyimi için uyku tulumlarını, yastıkları ve fenerleri çıkarın. Çadırınız istediğiniz kadar kalabilir. Gece boyunca eğlenceli müzikler açarak, sohbet ederek kamp yapabilirsiniz.

çocuk gelişimi

Kapalı Bowling

Özellikle havalar soğuduktan sonra evden yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biridir. Koridorda bir bowling salonu yaratmaya ne dersiniz? İmkansız demeyin. İşte ihtiyacınız olan şeyler:
• On tane boş su ya da soda şişesi,
• Tenis topu ya da plastik bowling topu
• Renkli koli bandı
• Siyah ve beyaz sprey boya

Tüm bu malzemelerden şişeleri boyayarak başlayabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra oyun alanının sınırlarını çizmek için renkli koli bantlarını kullanabilirsiniz. Belirlediğiniz kulvarların sonuna şişeleri sıralayın. Sınırları ve kuralları belirlerken evde olduğunuzdan ötürü biraz esneklik gösterebilirsiniz. Ve artık oyun alanı sizi bekliyor!

Çocuk Aktiviteleri

Puzzle Günleri Düzenleyin

Hem çocuklar için hem de anne ve babalar için bir eğlenceli oyun fikri daha… Çocuğunuzun sevdiği bir çizgi film ya da roman kahramanının posterini puzzle olarak alabilirsiniz. Her akşam ayıracağınız belli bir vakitte birlikte puzzle yapabilirsiniz. Bu etkinlik çocuğunuzun zekasını ve yaratıcılığını geliştirecektir. Hem de günün yorgunluğunu üzerinizden daha kolay atmanızı sağlayacaktır. Yoğun bir günün ardından çocuğunuzla kaliteli ve eğlenceli bir şekilde vakit geçirmek size de ilaç gibi gelecektir.

Çocuğunuzun gelişim seviyesini görmek ve aktivitelere
ulaşmak için hemen  tıklayın…

çocukla evde yapılabilecek aktiviteler