,

Çocuklarınızla Evcil Hayvanlarınızın Muhteşem Dostluğuna Şaşıracaksınız!

Evcil Hayvanlarınızı Çocuklarınızla Büyütmenin Etkisi

Çocukların Evcil Hayvanlarla Büyümesinin Gelişimlerine Etkisi

Ebeveynler için evcil hayvan sahibi olmak pek çok soruyu da beraberinde getiriyor, ancak hayvanlarla büyüyen çocuklar çok daha sağlıklı bir gelişim gösteriyor. Çocuk gelişiminde önemli rol oynayan hayvan sevgisini bebeklikten itibaren aşılamak, ileriki dönemlerde insanlarla olan etkileşimlerinde daha pozitif biri olmasını sağlayabiliyor.

Biz de bunlardan yola çıkarak yeni dünyaya gelen bebeğiniz ile evcil hayvanınız arasında bir ikileme düşmenizi engelleyecek yararlı ve sevimli bilgileri sizinle paylaşmak istedik. Özellikle çocuk psikolojisini olumlu etkileyen bu detayları atlamayın.

Hayvanların bebekler üzerindeki olumlu etkileri onlar henüz anne karnındayken başlıyor.
• Evcil hayvan sahibi insanlar daha mutlu ve stresten uzak bir hayat yaşıyorlar. Mutlu bir ebeveyn ise mutlu çocuklar yetiştiriyor.
• Hayvan sevgisi çocuklar için de güzel bir terapi kaynağı olacaktır.
• Evcil hayvanlarla vakit geçiren çocuklar için kendisi gibi olmayan bir canlı ile yaşamayı öğrenmek empati yeteneğini geliştiriyor.
• Evcil hayvanlarla büyümek çocuk gelişiminde özgüveni yükseltiyor.

Evcil hayvanlarla aynı evde yaşayan çocukların iletişim becerisi ve sosyal zekası gelişiyor. Hayvanlarla iletişim kurabilen bir çocuk, gelecekte sosyal çevresinde de başarılı şekilde iletişim kuran bir yetişkin oluyor.
• Daha şefkatli ve sevecen olurken paylaşmayı da evcil hayvanla beraber öğreniyor. Böylece ilerde iletişim kuracağı farklı çocuklara karşı daha hoşgörülü davranabiliyor.
Çocuk gelişiminde çok önemli rol oynayan evcil hayvan ile yetişen çocukların bağışıklık sistemleri de diğer çocuklara oranla daha kuvvetli oluyor. Özellikle kedi ile birlikte vakit geçiren çocukların alerjik reaksiyonlarında azalma görülüyor.

• Çocuklarınızı ahlaki yönden de olumlu bir şekilde etkileyen hayvan sevgisi ile miniğiniz sadece hayvanlara güzel duygular beslemekle kalmaz, tüm canlıların da kendisi gibi değerli olduğunu ve sevilmeye değdiğini öğrenir. Çocuk eğitiminde en önemli unsurlardan biri olan sevgidir.Çocukların evcil hayvanlara verdiği sevginin karşılığını da görmesi sevginin karşılıklı bir ilişki olduğunu farketmesinde yarar sağlayacaktır.
Tüm bu pozitif unsurların yanı sıra dikkat etmeniz gereken bazı noktalar da var tabii. Evde hayvan besliyorsanız aşılarını ihmal etmemeniz ve temizliğine eskisinden daha fazla dikkat etmeniz önemli olacaktır.

Konuyla İlgili Gözden Kaçırmamanız Gereken Diğer Yazılar;

Evde Çocuklarınızın Güvenliği İçin Hangi Önlemleri Almalısınız?
İlk Defa Bakıcı Seçecek Aileler Tavsiyeler

Çocuğunuzun gelişim seviyesini görmek ve aktivitelere
ulaşmak için hemen  tıklayın…