Bu Çocuklar Geleceğimizi Değiştirecek!

Çocuklu Dünya Çocuk Eğitimi

Bazı Çocuklar Bugünümümüzü Bazıları Geleceğimizi Değiştirir

Çocuk eğitimi çocuğunuzun zihinsel gelişiminde çok önemli bir rol oynar. Hiç konuşmadığı için ailesinin ümidini kestiği bir çocuk ileride atomu parçalayabilir mi? Yahut 10 yaşında kodlama öğrenip bir bilgisayar oyunu yazarak ilk parasını kazanmış bir çocuğun dehası uzaya roket gönderebilir mi? Üstelik, içerisinde kendi ürettiği elektrikli otomobilin de olduğu bir roket. Peki “Ölür, yaşamaz.” Denilen bir çocuğun yaşamın sırlarından biri olan yer çekimini keşfedeceği öngörülebilir miydi?

Bir gün, babası Einstein’a bir pusula verdi ve böylelikle hayatı değişti. Pusulanın yapısı Einstein’ın ilgisini çekti ve onunla ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Bu ilgisi onu üniversitede matematik-bilim okumaya yöneltti. Ardından en önemli buluşlarını bir bir gerçekleştirdi. Elon Musk ise her zaman sessiz bir çocuk olmasıyla dikkat çekiyor ve ailesi onun sağır olduğunu düşünüyordu. Kodlamaya olan ilgisi ve ABD sevdasına karşı ailesinden onay ve destek geldi. Elon, araştırmalarına orada devam etti.

Einstein, Elon Musk, Newton… Niceleri bir zamanlar çocuktu. Kiminin üstün zekası hemen fark edildi kimininki garip görüldü. Bir gün büyüyen bu çocuklar dünyaya ve yaşama değer kattılar. İlerinin Newton’ları, Einstein’leri, Elon Musk’ları şu an aramızda, hayat yolculuklarının henüz ilk duraklarında bekliyorlar. Ebeveynlerin görevi ise bu yolda çocuklara rehberlik etmek.

Geleceği Şekillendiren Çocuklar

Günümüzdeki örneklere bakacak olursak 5 yaşında Microsoft’un yazılımcısı olmayı başarmış Ayan Qureshi’yi görebiliriz. Babası Ayan’ın bilgisayar kablolarıyla ve parçalarıyla ilgilenmesine hep izin vermiş ve sorduğu sorulara elinden geldiğince ve büyük bir sabırla açıklama getirmeye çalışmıştır. Çocuğunun becerisini keşfetmiş ve çocuğunun eğitiminde ona yardımcı olmuştur. Ayan, “Dünyanın en genç bilgisayar uzmanı” ünvanını elde etmeyi başardı.

Çocuklu Dünya Geleceğimizi Değiştirecek Çocuklar

Başka bir örnek olarak 2 yaşında özel sergisini açan Aeliata Andre’yi inceleyelim. Babasının resim çizmek için yere serdiği kanvasın üzerine resim yapmaya başladığını gören babası onu hemen bir galeriye götürmüş. İlgisini ve yeteneğini keşfettiği kızının gelişimi için ona ön ayak olmayı başarmıştır. Şu an 11 yaşında olan Andre, ‘En Genç Ressam’ ödülünü kazanmıştır. Bu çocuklar, başarılarıyla isimlerini dünyaya duyurmuş çocuklar. Gerek zeka seviyeleri, gerek ebeveynlerin doğru yönelimleriyle başarıyı yakalayıp yeni şeyler üretmeyi başarmışlar. Bir çok ebeveyn bu konuda yetersiz bilgiye sahip ve doğru yönlendirmelere ihtiyaç duymakta.

Çocuklu Dünya Geleceğimizi Değiştirecek Çocuklar

Hepimiz biliyoruz ki çocuklar yarınımız.Yarınlarımızı sağlam temellere oturtabilmek için çocuk eğitimi konusunda ebeveynlere büyük bir iş düşüyor: Çocuklarını gözlemlemek. Çocuğunuzun eğilimlerini tespit ederek onları yönlendirebilir, ilgi alanlarını böylelikle keşfedebilirsiniz. Çocuğunuza kazandıracağınız sosyal beceriler, kuracağınız hassas ve doğru iletişim ile çocuğunuzun kapasitesini ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilirsiniz. Çocuğunuzun yeteneklerini keşfedip, sahip olduğu kapasiteyi arttırmanın yollarını araştırabilirsiniz. Bu detayları erken keşfedebilmek ve kıyaslamamak en önemli noktalardan birini oluşturuyor. Ne de olsa her çocuk özeldir!

Konuyla İlgili Gözden Kaçırmamanız Gereken Diğer Yazılar;

Bebeğinizin Gelişiminde Müziğin Yerini Hiç Düşündünüz Mü?
Çocukların Evcil Hayvanlarla Büyümesinin Gelişimlerine Etkisi

Çocuğunuzun gelişim seviyesini görmek ve aktivitelere
ulaşmak için hemen  tıklayın…