Çocuklar İçin Diş Macunu Önerisi

Çocuklar diş fırçalama esnasında macununu yutabiliyor. Bu nedenle diş macunu seçimi yaparken içeriğinin temiz olmasına florür, renklendirici, SLS, gibi kimyasallar içermemesine özen göstermelisiniz. Diş macunun tadı da çocuklar için oldukça önemlidir. Çocukları diş fırçalamaya teşvik etmek adına aromalı diş macunlarını tercih etmelisiniz.

Çocuklar Ne Zaman Diş Fırçalamaya Başlamalıdır?

Çocuklar diş fırçalamaya ortalama 2.5-3 yaşlarında arka dişleri çıktıktan hemen sonra başlayabilir.

Dişler Nasıl Fırçalanmalıdır?

Diş macunu fırçaya nohut tanesi kadar sıkılır. Dişlere fazla baskı uygulanmadan dairesel hareketler ile fırçalanır. Ağız çalkalanır. Fırçalama işlemi 2-3 dakika kadar sürmelidir.

Çocuk Diş Macunu Önerileri

Dermokil Ahududu Aromalı Florürsüz Çocuk Diş Macunu

Dermokil Ahududu Aromalı Florürsüz Çocuk Diş Macunu3 yaş ve üstü çocuklar için uygundur. İçeriğinde ağız bakımında etkili adaçayı bitkisi vardır. Dişleri aşındırmadan temizler.

Jack NJill Muz Aromalı Diş Macunu

Jack NJill Muz Aromalı Diş Macunu

Yutulmasında bir sakınca yoktur. Doğal bitki özleri içeriğine sahiptir.

Rocs Kids 4-7 Yaş Balonlu Sakız Tadında Diş Macunu

Rocs Kids 4-7 Yaş Balonlu Sakız Tadında Diş Macunu4 ile 7 yaş arasındaki çocukların kullanımı için uygundur. Çürümeye yol açan bakterilere karşı içeriğinde Huş ağacından elde edilen Ksilitol kullanılmıştır. Diş minesini güçlendirme özelliğine sahiptir.

Eyüp Sabri Tuncer Karadut Diş Macunu Fırça Set 2-6 Yaş

Eyüp Sabri Tuncer Karadut Diş Macunu Fırça Set 2-6Yaş

2 ile 6 yaş arasındaki çocukların kullanımı için uygundur. Nane yağı ve mentol sayesinde tüm gün ağız kokusunu engeller. İçeriğinde bulunan karadut ve açai özü sayesinde etkin bir diş bakımı sağlar.

Weleda Bebek ve Çocuklar için Organik Diş Macunu

Weleda Bebek ve Çocuklar için Organik Diş Macunu

 

İçeriğindeki aynısefa çiçeği özü sayesinde plak oluşumunu azaltır. Yutulmasında bir sakınca yoktur. Bitkisel esansiyel yağlar sayesinde ağız kokusunu ve çürükleri önlemekte yardımcı olur.