Evde Bebeğinizin Güvenliğini Sağlayacak Ekipmanlar

Çocuklar İçin Güvenlik Kapıları

Bebek Güvenlik Ekipmanları

Keşfetmek ve denemek, bebek gelişimi açısından oldukça önemlidir. Fakat çocuğunuzu günlük tehlikelerden korumak için her zaman izleyemezsiniz. Bu nedenle evinizi bebeğiniz için mümkün olduğunca güvenli hale getirmek için biraz zaman harcayabilirsiniz. İşinize yarayacak bebek güvenlik ürünleri:

Çocuklar İçin Genel Ev Güvenliği

Eğer bebeğiniz, sekiz aylık ve daha büyükse yetişkinlerin yaptıklarını taklit etmeyi sevdiğini bilirsiniz. Bebeğiniz çoğunlukla sizi hangi objelerle görüyorsa o objelerle oynamak ister. Bu yüzden onlar için kağıt ve makaslar, Mp3 çalarlar, tabletler, telefonlar, tencere ve aletlerin hepsi muazzam bir çekiciliğe sahiptir. Çocuklarınızın güvenliğini sağlamak için onlara gerçeği yerine oyuncak cep telefonları verebilirsiniz. Bu arada, aletleri ve keskin nesneleri güvenli bir şekilde erişemeyecekleri bir yere koyduğunuza emin olun.

Bu basit ekipman parçaları, hem kendinizi hem de bebeğinizi güvende tutmanıza yardımcı olacaktır:
Duman alarmı
Duman alarmları ucuz, yaygın olarak kullanılabilir ve her ev için gereklidir. İdeal olarak, evinizin her katı için bir duman alarmı takmalısınız.
Pencere kilitleri
Pencere mandalları, meraklı bebeğinizin pencereden dışarı çıkmasını önler ve aynı zamanda pencerelerin 6,5 cm’den daha geniş açılmasını önler.
Kablo toplayıcı
Etrafta çok fazla elektrik kablosu varsa, onları gizleyen ve daha az çekici hale getirecek şekilde küçük köpük kutularda saklayabilirsiniz. Uzmanlar, elektrik prizleri için koruyucu almanızı tavsiye etmez, çünkü modern soketler küçük parmakları korumak için güvenlik sistemlerine sahiptir.
Cam güvenlik filmi
Bu şeffaf filmler, camların kırılma ihtimaline karşı parçalarının dağılmasını önlemek için yapıştırılır.
Köşe koruyucular
Köşe koruyucular, keskin mobilya köşelerini örtmek ve kafa çarpmalarından oluşan hasarı hafifletmek için yapılmıştır.
Kapı slam koruyucular
Kapı slam koruyucular, küçük parmaklara çarpmalarını önlemek için kapıların kenarlarını sarar.

Çocuklu Dünya Çocuklar İçin Evde Güvenlik Önlemleri

Çocuklar İçin Mutfak Güvenliği

Dolap, çekmece, fırın ve buzdolabı kilitleri

Çocuğunuzun, keskin aletler, temizlik ürünleri ve sıcak fırın gibi tehlikeli eşyalara ulaşmasını engellemek için erişemeyeceği yerlerde muhafaza edin. Gerekirse bu dolapları kilitleyin.

Ocak bekçisi
Bebeğinizin, ocağa ve çevresine erişmesini istemiyorsanız ocağınızın ön bölgesine uyumlu plastik bir şerit yerleştirebilirsiniz. Eğer bir ocak bekçiniz yoksa tencere ve tava tutamaçlarını ocağın duvar tarafına doğru döndürün.

Çocuklar İçin Banyo Güvenliği

Banyo, çocuğunuz için tehlikeli bir yer olabilir. En güvenli yol, 5 yaşın altındaki çocukları banyoda yalnız bırakmamaktır.

Banyo termometresi
Termometreler, suyun doğru sıcaklık olup olmadığını size bildirmek için renk değiştirir. Böylece çocuğunuz için uygun su sıcaklığını yakalayabilirsiniz.

Emniyet kapakları
Musluk kapakları, kafalarını çarpmalardan korur ve sıcak su musluğu ile oynamalarını önler.

Kaymaz banyo paspası
Bu paspaslar ile beklenmedik kayma kazaları önlenebilir. Zemine tutunan paspasları tercih etmelisiniz.

Çocuklu Dünya Çocuklar Ve Güvenlik

Çocuklar İçin Güvenlik Kapıları

Bir güvenlik kapısı satın almayı planlıyorsanız, ihtiyaç duyduğunuz alana sığabileceğini veya uzatılabileceğini kontrol edin. Bazı kapılar, daha geniş bir boşluğa taşımanız gerektiğinde, uzatma kitleri ile birlikte gelir. Bazıları da basınç göstergelerine sahiptir, böylece güvenli bir şekilde takılıp takılmadıklarını anlayabilirsiniz. Kapının BSEN 1930 güvenlik standardına uygun olduğunu kontrol etmelisiniz.

Merdiven veya balkon korkulukları arasında 6,5 cm genişliğinden fazla boşluk varsa, bunları pano veya güvenlik ağı ile örtün. Bunlar sıkışmalara karşı alınabilecek güvenlik önlemleridir.

Kalıcı kapılar:
Bu kapılar, merdivenin üst kısmı gibi kalıcı olarak korunmaları gereken yerler için en iyisidir. Çerçeve, iki duvar veya kapı kasası arasına kalıcı olarak monte edilmiştir. Tek elle, her iki yönde açılabilen, merkezde veya yanda yürümeye dayanıklı bir kapı olacaktır.

Yaylı kapılar:
Bunlar yaylı bağlantı parçaları ile tutulur, böylece yerden daha kolay hareket ettirebilirler.

Mesh kapılar:
Mesh kapılar stor perdelere benzer şekilde çalışır. Boşluğun her iki tarafına iki kalıcı bağlantı eklediğinizde, gerektiğinde bir şerit şeridi çekilebilir. Bu kapılar diğer kapılardan daha gizlidir.

Seyahat kapıları:
Seyahat kapıları, bir dikdörtgen yapmak için birbirine uyan dört metal borudan ve aralarında uzanan bir örgü parçasından oluşur. Üst ve alt tüpler uzatılabilir, böylece kapı herhangi bir boşluğa uyar.

Çocuklu Dünya Çocuklar İçin Güvenlikli Kapılar

Çocuk Odası

Bebek odasında kullanılan malzemeler, sert malzemelerden tasarlanmış olmamalıdır. Bu tarz ürünleri almaktan kaçının, doğal tahta kullanmak daha elverişli olacaktır.
Bebek yatağı yükseklik ayarı hem sizin kullanım kolaylığınıza hem de çocuğunuzun güvenliğine göre ayarlanmalıdır. Bebek yatak kenar koruyucu adında satılan malzemeler bu konuda işinize yarayabilir.
7 ay ve sonrası bebeklerin hareket kabiliyeti artacağı için trabzanlar ile kazaların önüne geçilmeli. Trabzanların mesafesi 6 cm’i geçmemelidir, aksi takdirde bebeğinizin kolu, bacağı bu bölgelere sıkışabilir.
Kamera ve bebek telsizi, onun yanınızda olmadığınız anlarda da ondan haberdar olabilmeniz için tasarlanmıştır. Böylelikle istenmeyen kazalar engellenebilir.

Bebeğinizin gelişimini 3 adımda öğrenmek için hemen tıklayın!