Çocuğunuzun Geleceğini Değiştirebileceğiniz Birikim Önerileri

Çocuğuma birikim yapmak istiyorum !

Bebek haberini aldığınız ilk gün itibariyle onun tüm yaşamını planlamaya başlarsınız. Bebek gelişim evreleri karnınızda hızla ilerlerken doğum yapacağınız yer, ona faydalı olacak beslenme incelikleri, hangi okula gitmesi gerektiği gibi birçok konuda fikir sahibi olmak istersiniz. Her ebeveyn gibi sizin de tek emeliniz ona güzel bir hayat hediye etmektir.

Bu sebep uğruna kendi isteklerinizi göz ardı edip hayatınızı ona göre şekillendirirsiniz. Onun rahat ve keyifli bir yaşam sürmesi, tek gayeniz haline gelir.


Birçok ebeveyn gibi çocuklarınıza mutlu ve kolay bir yaşam sunmak için ilk zamanlardan itibaren maddi birikim yapmaya başlayabilirsiniz.
Hemen her bankanın belirli avantajlara sahip çocuk fonları bulunur. Bütçenize ve yaşamınıza en uygun olanını seçerek birikim yapmaya şimdiden başlayabilirsiniz.

Çocuklu Dünya Çocuklarınız İçin Birikim Önerileri

“Maalesef birikim yapacak param yok.” demeden önce bir dakika bekleyin. Birçoğumuz yaşamda gereksiz harcamalar yaparak para kontrolünü zaman zaman kaybedebiliyoruz. Aslında şöyle basit bir hesap yaparsak neler yapabileceğimizin farkına kolaylıkla varabiliriz. Genel olarak sahip olunan zararlı alışkanlıklar gündelik olarak bize ortalama 50 TL’ ye mâl oluyor. Bu rakam yılda 18.250 TL’ye, 18 yılın sonunda ise 328.500 TL’ ye ulaşır. Peki bu parayla neler yapılabilir?

· Çocuğunun iyi bir eğitim görmesi her ebeveynin hayali. Biriktireceğiniz bu para ile çocuğunuz 18 yaşına geldiğinde Almanya, Fransa, İngiltere başta olmak üzere bir çok farklı ülkede üniversite eğitimi alabilir. İyi bir üniversite eğitimi iş yaşamında belirleyeci faktörlerden biridir.

Çocuklu Dünya Çocuklarınız İçin Birikim Önerileri

·“Eğitimi kadar hobileri de önemli, bu konuda neler yapılabilir?” diyorsanız yapacağınız birikim ile çocuğunuzun sosyal aktiviteleri için kullanabileceği bir kaynak oluşturabilirsiniz. İleride ilgilenmek istediği alanlar ve hobiler için iyi bir finansal kaynak çocuğunuzun yaşam standartlarını arttırabilir. Örneğin, çocuğunuz yüzmeyle ilgilenebilir ve ileride iyi bir yüzücü olmak isteyebilir. Gerekli eğitimleri alabilmek ve profesyonel adımlar atabilmek için bu kaynaktan yararlanabilir.

Çocuklu Dünya Çocuklarınız İçin Birikim Önerileri

· Bu birikim sayesinde ileriki yaşlarında çocuğunuz yurt dışında çeşitli ülkeleri gezerek bir yıl boyunca dünyadaki tüm kültürleri gözlemleme fırsatı bulabilir. Dünyayı gezerek tanımasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklu Dünya Çocuklarınız İçin Birikim Önerileri

·Eğer girişimci bir ruhu varsa bu birikimi mesleğinin yanı sıra fikirlerini uygulamaya dökebileceği girişimcilik adımları için sermaye olarak kullanabilir.

· Sağlık, ebeveynlerin en çok dikkat ettiği konulardan biridir. Bu birikim çocuğunuzun iyileştirilmiş şartlarda, kolay tedavi yöntemlerinden yararlanması için özel sağlık sigortası adı altında kullanılabilir.

Kısacası; eşiniz ile beraber kişi başı ayıracağınız günlük 25 TL, çocuğunuzun geleceğini değiştirebilecek önemli bir adım olabilir.

Birikim sadece maddi olarak algılanmamalıdır. Manevi olarak çocuğumuza katacağımız her özellik onun iyi bir insan olması için yapılmış bir birikimdir. Sevgi, saygı, özgüvenin önemi, hayvan sevgisi, sabır, tahammül ve daha birçok önemli olgu bir çocuğa yapacağınız en önemli yatırımlar arasında yer alır.

Konuyla İlgili Gözden Kaçırmamanız Gereken Diğer Yazılar;

Bu Çocuklar Geleceğimizi Değiştirecek!

İlk Defa Bakıcı Seçecek olan Ailelere Tavsiyeler

Çocuğunuzun gelişim seviyesini görmek ve aktivitelere
ulaşmak için hemen tıklayın…