,

Çocuklarınız İçin Yapabileceğiniz Sağlıklı Yemekler

Çocuklarınıza Yedirebileceğiniz Sağlıklı Besinler

Çocuğunuzun Sağlıklı Beslenmesi İçin Yemek Önerileri

Çocuklar, onlar için sağlıklı olan besinler konusunda inatçı olabiliyor, bu da ebeveynleri zor durumda bırakabiliyor. Bu sebeple gelişme çağındaki çocuklar için sağlıklı besinleri eğlenceli ve lezzetli yemeklere dönüştürmeniz gerekebilir. Biz de işinizi kolaylaştırmak adına, çocuklarınız için hazırlayabileceğiniz bazı sağlıklı yemekleri ve yararlı atıştırmalıkları sizler için derledik.

Beslenme konusunda uzman doktorunuzun önerilerine ve tavsiyelerine uyun. Her çocuğun gelişimi farklılık gösterebilir. Aşağıdaki tarifleri seçerken çocuğunuzun ne gibi gıdalara alerjisinin olup olmadığını öğrenmek için mutlaka bir uzman doktordan yardım almanızı öneririz.

Tost Ekmeğinden Pizza

Tost ekmeklerini bir oklava yardımıyla açıp kalp ya da yıldız şeklinde kalıplarla kesin. Üzerine bir bıçak yardımıyla domates sosunu yayın, rendelediğiniz kaşar peynirini ya da dil peynirini ekleyin. Malzeme olarak çocuğunuzun zevkine göre zeytin, mısır, mantar, biber, ıspanak, roka, kabak gibi sebzeleri ekleyebilirsiniz. 120 dereceye ayarladığınız fırında peynir çıtırdayana kadar pişirin.

Çocuklu Dünya Çocuklarınıza Yedirebileceğiniz Sağlıklı Besinler Pizza Tost

Eğlenceli Kahvaltı Suşisi

1 bütün muz
3 kaşık renkli mısır gevreği
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
3 çorba kaşığı mısır gevreğini bir kaseye koyun. Mısır gevreğinin üzerine bir tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın. Bir bütün muzun etrafı kaplanacak şekilde karışımın içinde gezdirin. Ardından muzu ince dilimler halinde kesebilirsiniz. (İsteğe bağlı bir tatlı kaşığı tarçın da serpilebilir.)

Çocuklu Dünya Çocuklarınıza Yedirebileceğiniz Sağlıklı Besinler Kahvaltı Suşisi

İçi Dışı Bir Elma Tatlısı

4 Adet orta boy elma
3 Çorba kaşığı kıyılmış ceviz
3 Çorba kaşığı kuru üzüm
2 Çorba kaşığı bal
2 Çorba kaşığı süt
Elmaların içini bir kaşık yardımı ile boşaltın. Ceviz, kuru üzüm, bal ve iki kaşık sütü bir kabın içerisinde karıştırın. Fırın kabını hafif yağlayın ve elmaların içini hazırladığınız harç ile doldurup kabın içerisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Dondurma ile servis edebilirsiniz.

Çocuklu Dünya Çocuklarınıza Yedirebileceğiniz Sağlıklı Besinler Elmalı Tatlı

Sağlıklı, Ultra Kolay Atıştırmalık

2 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet orta boy havuç

Havucunuzu rendeledikten sonra yoğurtla karıştırın. İnce halka şeklinde doğradığınız patatesleri zeytinyağı ile karıştırıp fırına verin. Fırınınızın pişirme süresine göre patatesler çıtır çıtır olduktan sonra fırından çıkarın ve yanına hazırladığınız dip sosla servis edin.

Çocuklu Dünya Çocuklarınıza Yedirebileceğiniz Sağlıklı Besinler Patatesli Havuçlu Atıştırmalık

Şişte Meyve

1 dilim ananas
1 adet mandalina
1 adet elma
1 adet muz
Yeteri kadar ince çubuk şiş
1 paket çikolata

Ananaslar üçgen olmak üzere bütün meyveleri dilimleyin. Ardından şişe dizin. Çikolatayı benmari usulü eritin ardından hazırladığınız çikolata sosuna batırıp dolapta 2 saat dinlendirin.

Çocuklu Dünya Çocuklarınıza Yedirebileceğiniz Sağlıklı Besinler Şişte Meyve

Ispanaklı Gülen Yüz Omlet

Omlet harcının beyaz ve kaşar peynirlerini koyun ve doğranmış ıspanağı katın, ardından harcı tavaya döküp pişirin. Pişirdiğiniz omleti domates, zeytin ve salatalık yardımıyla süsleyin. Zeytinleri göz, domatesleri dudak olarak kullanabilirsiniz. Salatalıkları ince ince doğrayarak saç yapabilirsiniz.

Çocuklu Dünya Çocuklarınıza Yedirebileceğiniz Sağlıklı Besinler Gülen Yüz Omlet

●Atom Çorba

Özellikle 1-2 yaş grubunda, yeni tatları denemeye başlayan çocuklar için bol sebze içeren çorbalar sağlıklı beslenme açısından önem taşır. Atom çorbayı havuç, patates, pirinç, bulgur, kırmızı mercimek, zeytin yağı ile hazırlayabilirsiniz.

●Pırasa ve Havuçlu Tam Buğday Makarna

Pirinç unu veya beyaz un yerine, tam buğday unundan yapılmış alternatif besinler çocuğunuzun hem karbonhidrat ihtiyacını giderir hem de daha yararlı bir besin kaynağı oluşturur. Yapabileceğiniz bu makarna ile çocuğunuzun hem vitamin hem de karbonhidrat gereksinimini sağlıklı bir şekilde karşılayabilirsiniz.

●Sebzeli Balık Köftesi

Sebzenin ve balığın birleşimiyle elde edebileceğiniz bu köftenin hem içeriği hem de besin değeri çok zengin. Ona balığı sevdirmek adına güzel bir adım atmak istiyorsanız böyle bir yol deneyebilirsiniz.

●Kıymalı Brokoli

Kırmızı et, hızla büyüyen çocuğunuz için harika bir protein ve demir deposudur. Sağlıklı besin deyince akla ilk gelen sebzelerden olan brokoli ise bolca lif ve C vitamini içerir. Bunları bir araya getirerek çocuğunuzun gelişimi ve sağlıklı beslenmesi için harika bir tarif olabilir.

1 – 2 Yaş Grubu Bebekler

Bu yaş gurubundaki çocuklarınıza mama kıvamında ve yumuşak yiyecekler hazırlayabilirsiniz.

2-4 Yaş Grubu Çocuklar

Katı gıdaların tüketilmeye başlandığı zamanlar geldiğinde çocuğunuza yedirebileceğiniz besinlerdeki çeşitlilik de artar. Bu yaş aralığındaki çocuklarınıza mama kıvamında olan yiyeceklerden çok besin değeri yüksek katı yiyecekleri de yedirmeye başladıysanız aşağıdaki tarifler tam size göre.

4-6 Yaş Grubu Çocuklar

Çocuk gelişimini sürdürme yolunda yiyecek skalası genişlerken, artık kuru yiyecekler konusunda damak tadı oluşmaya başlamıştır. Sağlıklı beslenmesi adına artık daha fazla alternatifiniz olacaktır.

Konuyla İlgili Gözden Kaçırmamanız Gereken Diğer Yazılar;

1-2 Yaş Çocuğunun Beslenmesi

Çocuklarda Yemek Yeme Problemleri

Çocuğunuzun beslenme alışkanlıklarıyla ilgili uzman yazılarına ulaşmak için hemen tıklayın…