Bebek Beslenmesinin Merak Edilen Tüm İncelikleri | Çocuklu Dünya
 
Beslenme

Beslenme

Beslenme

Bebek beslenmesi bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için kritik bir öneme sahiptir. Hamileliğin ilk aylarında beslenmenin önemli olduğu kadar yenidoğan bebek beslenmesi de bir o kadar önemlidir. Bu nedenle ailelerin yenidoğan beslenmesine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Bebek Beslenmesi

Bebeklerde beslenme bebeğin gelişimi için dikkat edilmesi gereken bir alan olması sebebiyle popüler olan araştırma konuları arasındadır. Annenin sağlık durumu imkan veriyorsa bebeği emzirmeye özen göstermelidir. Bebeği emzirmek biyolojik sağlık açısından olumlu katkı sağlarken psikolojik açıdan bakıldığında da anne ve bebek arasındaki bağlanmanın temellerini atmaktadır. Bu sebeple annenin bebeğini emzirirken şefkatli dokunuşları, ses tonu ve göz teması kurması bebeğin psikolojik sağlığı için önem arz etmektedir.

Bebeğin yaşı henüz daha küçükken ebeveynler sıklıkla bebek beslenmesini aylık olarak araştırırlar. Genellikle araştırılan aylar 3 aylık bebek beslenmesi, 4 aylık bebek beslenmesi, 5 aylık bebek beslenmesi, 6 aylık bebek beslenmesi, 7 aylık bebek beslenmesi, 8 aylık bebek beslenmesi veya 8 ay bebek beslenmesi, 9 aylık bebek beslenmesi, 10 aylık bebek beslenmesi, 11 aylık bebek beslenmesi ve 15 aylık bebek beslenmesidir.

Bebek Beslenme Tablosu

Ailelerin bazıları bebeklerde beslenmeyi, bebek beslenme tablosu olarak görmeyi tercih etmektedir. Bu tercihi olan aileler, 6 ay bebek beslenme tablosu ve 7 aylık bebek beslenme tablosu gibi araştırmalar yaparak bebeklerini nasıl besleyeceklerini öğrenmeye çalışırlar.

Bazı aileler ise bebeklerini gece ve gündüz beslemeyi öğrenmek için bebeklerde gündüz beslenmesi ve bebeklerde gece beslenmesi konularını öğrenmek isterler. 3 aylık bebeklerde gece beslenmesi gibi araştırmalar yaparak 3 aylık olan bebeklerinin gelişimini desteklemeye çalışırlar.

Bebeklerimiz İçin Basit Ek Gıda Tarifleri

Bebeklerin doğumundan 6 ay sonrasında ek gıdaya geçmeleri uzmanlar tarafından önerilmektedir. Bu sebeple bu ay civarlarında ebeveynler sıklıkla bebekler için ek gıdaların ne olduğunu öğrenmeye çalışırlar. En sık araştırılan konular içerisinde 6 aylık bebek menüsü, 6 aylık ek gıda tablosu ve 6 aylık bebek beslenmesi listesi gelmektedir. Bebekler 6 aydan daha büyük olduğunda aileler genellikle 1 yaş civarlarını merak etmeye başlarlar. Bebeği 1 yaşına gelmiş olan ailelerin merak ettiği konular arasında 1 yaş bebek beslenmesi veya 1 yaşındaki bebek beslenmesi ile 1 yaş bebek yemekleri gelmektedir.

Bebeklerin yaşı büyürken birçok farklı tatta olan besini tatması damak zevklerine katkı sağlar. Beslenme seçiciliğini önlemek için çocuğunuzu iyi tanımanız ve ona birçok besini farklı şekillerde tanıtıyor olmanız gerekmektedir. Bu beslenme tanıtımını, diğer bir deyişle aynı besinin olduğu fakat yemek pişirme tekniğinin farklı olduğu yemekleri birden fazla kez yapmalısınız.

Aileler tüm bu konuları incelerken bir uzmandan destek almaları gerekmektedir. Başvuracakları uzmanlar bir çocuk doktoru ile pediatri diyetisyeni olmalıdır. Her bebeğin beslenme rutininin birbirinden farklı olabileceği ailelerin unutmaması gerekenlerden biridir.

Beslenmenin Önemi

Beslenme gelişim açısından çok önemlidir. Bebeklere yanlış zamanda verilen ufak bir besin dahi onun gelişimini etkileyen bir faktör olarak belirebilir. Çocuğunuza zamansız yedirdiğiniz bir sebze dilimi miniğinizde alerji yapabilir ve oluşan alerji ilgilenmeniz gereken yeni problemleri beraberinde getirebilir. Bu nedenle bebeğinizin beslenmesiyle ilgili kararları çocuk doktorunuza veya uzmanlara danışmadan almamalısınız. Biz de Çocuklu Dünya olarak özenle hazırladığımız kategorilerimizden Bebek Beslenmesi’nde bebeklerde ek gıdaya geçiş ile ilgili, miniklerin yeme alışkanlıklarıyla ilgili, çocuklarda oluşması muhtemel yemek yeme problemleriyle ilgili ve çocuklarda çok zayıf- kilolu olma durumlarıyla ilgili beslenme uzmanı, pedagog, psikolog ve çocuk doktoru önerilerine yer verdik. Uzmanlar tarafından yazılan bu içerikleri okuyarak; çocuğunuzun ne zaman ek gıdaya geçmesi gerektiğine dair, onun hangi besinleri hangi ayda yemesinin uygun olduğuna dair, çocuğunuzdaki yanlış yemek yeme davranışlarına karşı nasıl önlem alacağınıza dair ve yapılan beslenme hatalarına dair doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu doğru bilgiler sayesinde de onun beslenme programını şekillendirebilir ve bebek gelişimi açısından oldukça önemli bir adım atabilirsiniz.

Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X