Bebeğiniz için Mükemmel Bez Hangisi ? Söylüyoruz!

bebek bezi

Bebek bezi seçimi hakkında dikkat edilmesi gerekenler

Bebek bezi seçimi, pek çok ebeveyn için önemli bir karar. Bebeğin sağlığını ve rahatlığını sağlamak, uygun bez numarası gibi konular kafa karıştırıcı olabilir. Özellikle ilk çocuğuna sahip olan ailelerin alışveriş sırasında bilgi yetersizliğinden dolayı yaşadıkları kararsızlık, genellikle Google’a “bebek bezi nasıl seçilir” kelimelerini yazması ile sonuçlanıyor.

Bu sayfaya ulaştığınıza göre, bilgilenmeye ihtiyacınız var. Sayfanın sonuna geldiğinizde bebeğiniz için mükemmel bebek bezini öğrenmiş olacaksınız. Fakat şunu unutmayın ki yalnızca bebek bezi yeterli değil. Pudra, ıslak mendil, pişik kremi gibi pek çok yan ürüne de ihtiyacınız olacak.

Gözünüz korkmasın lütfen! Sadece okumaya devam edin, tüm soru işaretleriniz yakında son bulacak.

Bebek Bezinde Olmazsa Olmaz Özellikler

Pek çok bebek bezi markası ve farklı bebek bezleri var. Akakçe’nin bebek bezi sayfasını kontrol ettiğimizde 6.600 farklı bebek bezi çeşidi görmek mümkün. Bu oldukça fazla! Bir o kadar da kafa karıştırıcı ama bebek bezleri bazı özellikler üzerinde gruplanmıştır, her biri farklı bir avantaj sunar. Bu durumda seçimler bebeğin cildine, yaşına ve çeşitli durumlara göre yapılmalıdır.

Kuruluk ve Emicilik

Kuruluk, bir bebeğin rahatlığı için en önemli faktörlerin başında yer alır. Bezin kuru olması, bebeğin hassas cildinde daha fazla sürtünmeye yol açacağı için pişik, cilt tahrişi gibi durumları minimuma indirir ve daha rahat bir kullanım imkanı sağlar.

Emicilik ise kuruluğu sağlayan başlıca özelliktir. Bebek bezinin içerisinde oluşacak olan sıvıyı emerek kuruluk hissini devam ettirmesi, bebeğin rahat hissetmesi için en önemli etmenlerden biridir.

Yumuşaklık ve Nefes Alabilirlik

Bebek cildi hassas olduğu için, kullanılan bebek bezi malzemesi oldukça önemlidir. Bebeğinizin poposundaki bezin hava akışını rahat bir şekilde sağlayabilmesi için yumuşak ve nefes alabilen malzemelerden üretilmelidir. Alacağınız bebek bezinin bu özelliğine dikkat etmelisiniz.

Esneklik ve Uyum

Bebek bezinin ciltte herhangi bir kırışıklık ya da iz bırakmaması yine cilt sağlığı için oldukça önemli olan faktörlerden biridir. Bu yüzden bebek bezinin esnek olduğundan emin olun. Bebek bezi bebeğinizin vücuduna rahatça oturacak kadar esnek olmalıdır.

Elastik Sırt, Yan Kanat ve Cırt Cırt Özellikleri

Bebek bezi markaları arasında seçim yaparken elastik sırtlı, yan kanatlı ve güçlü cırt cırtlara sahip bebek bezlerini seçmek, sizi pek çok anlamda rahatlatacaktır.

Elastik sırtlar mükemmel uyum ve rahatlık sağlarken kaliteli yan kanatlar sızıntıları önler. Bebek bezlerindeki cırt cırtlı kapama ise uyum ayarlamalarını ve bezi sabitlemeyi kolaylaştırırken, diğer yapışkan türlerine sahip bebek bezleri yeniden sabitlemeye izin vermez. Bu sebeple bezin özelliklerinde bu detaylara dikkat etmeniz, doğru seçim için oldukça önemlidir.

Bebek bezi seçimi

Bebeğin Boy ve Ağırlığı

Bebek bezleri kıyafetler gibi çeşitli bedenlere sahiptir. Bu numaralar prematüre, yenidoğan ve 2’den 8’e kadar numaralandırılır. Bu numaralardan her biri yaş, boy, kilo gibi çeşitli faktörlere göre belirlenir.

Bebek bezi almadan önce ilk olarak bebeğinizin boy ve kilosunu tam olarak öğrenmeniz doğru bez için en önemli faktördür. Alacağınız bez bebeğinizin vücuduna tam olarak oturmalı, bol ya da dar olması bebeğin rahatlığına zarar verecektir.

Ayrıca bebekler boy ve kilo anlamında oldukça hızlı büyüdüğü için bebek bezi stoku yapmamanızı önerebiliriz. Bu ayrıca ekonomik anlamda da size fayda sağlayacaktır çünkü ürünlerin fiyatları dönem dönem değişmekte. Ayrıca bittikçe aldığınız senaryoda pek çok indirim ve kampanya dönemini de yakalayabilirsiniz.

Fiyat Faktörü

Bebeğinizin tuvaletini yapma alışkanlığı, bir ayda kaç beze ihtiyacınız olacağının en önemli anahtarıdır. Bez kullanımının ilk ayında kullandığınız bez sayısını aklınızda tutun, bu sayede bir sonraki ay buna göre satın alabilirsiniz.

Ayrıca yüksek fiyat her zaman kalite ile doğru orantılı değildir. Dönem dönem bebek bezi fiyatları değişkenlik gösterir. Bu sebeple bazen çok kaliteli bezler fiyat artışına gitmediği için oldukça uygun fiyatlara satılır. Buna ek olarak yukarıda bahsettiğimiz indirim ve kampanya dönemleri de fiyatlar üzerinde oldukça etkilidir.

Kolaylık ve Hijyen

Ebeveynlere bebek büyütmenin en zor yanlarını sorsak ilk sıraya uykusuz geceleri koyarlardı. Özellikle yeni doğmuş bir bebeğin bakımı oldukça zor bir görev. Sorunlu gecelerde daha rahat etmek ve daha yüksek hijyen sağlamak için kullan-at bebek bezleri yıkanabilirlere göre çok daha büyük avantaj sağlar. Bu yüzden bez seçiminizde kullan-at olanları da değerlendirmenizi öneririz.

Son Sözler

Doğru bebek bezini seçmek, yeni bir ebeveyn olarak vereceğiniz en önemli kararlardan biridir. Listemizin, hangi bebek bezini satın alacağınız ikilemini çözdüğünü umuyoruz. Artık ne alacağınızı bildiğinize göre, bebeğinizin mutlu ve neşeli olacağına eminiz!