Bebeğinizle Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bebekle Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğinizle Seyahat Ederken Alınabilecek Önlemler

Ailenizin minik üyeleri hayatın tüm alanında olduğu gibi uzun veya kısa fark etmeksizin tüm seyahatlerde ekstra özen isterler. İşte bu yüzden hayatınızın her alanında olduğu gibi seyahatlerinizi de çocuklarınızın ihtiyaçlarına göre ayarlamanız gerekir. Onların konforu, güveni, sağlığı ve mutluluğu her şeyden önemlidir. Peki çocuğunuzla seyahat ederken hangi konularda daha dikkatli ve özenli olmanız gerektiğini biliyor muydunuz?

Şimdi sizlere, çocuğunuzla seyahat halindeyken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bazı tavsiyeler vermek istiyoruz.
Eğer çocuğunuzla araba yolculuğuna çıkmaya hazırlanıyorsanız, onu güvenli seyahat hakkında bilgilendirebilirsiniz. Örneğin; emniyet kemerinin öneminden, çocuk koltuğunun gerekliliğinden ve arka camlardan sarkmak gibi hareketlerin onun için tehlikeli olacağından bahsedebilir ve daha bilinçli olmasını sağlayabilirsiniz.

ÇocukluDünya Çocuğunuzla Seyahat Ederken Dikkat Etmeni Gerekenler


Arka koltukta ve bebeğe yakın alanlarda sert, kesici ve delici cisimler bulundurmamalısınız. Ani fren sırasında çocuğunuz zarar görebilir.
Arabanızın arka koltuğu için bebek koltuğu almalısınız. Çünkü, bebek koltuğu ülkemizde zorunlu bir kanun olarak benimsenmiştir. En önemlisi de yetişkinlere göre daha hassas olan bebeğinizin kafa ve boyun yapısının bebek koltuğunda daha iyi korunmasıdır.

Çocuğunuzun daha konforlu hissetmesi ve yolculuğunuzun daha eğlenceli geçmesi için arka araç camlarına güneşlik takabilirsiniz. Bu sayede güneş ışınlarından rahatsız olmaz ve eğlenceli bir yolculuk yapabilir. Tabii bu noktada eğlenmesini sağlayacak oyunlar ve oyuncaklar da önemli. Bize kıyasla çok daha çabuk sıkılan çocuklar ve bebekler için en sevdikleri oyuncakları yanınıza almayı unutmayın.

Uzun yolda sıcak hava nedeniyle bebeğiniz daha çok terleyecektir. Bu da kendisini huzursuz hissetmesine neden olabilir. Bu nedenle yedek kıyafetler de unutulmaması gerekenler arasında. Tabii rahat ve hava geçiren kıyafetler seçmek de iki taraf için avantajlı olacaktır.

Diğer önemli nokta; yolculuğun, çocuğun uyku düzenini bozmaması. Bunun için tercih edebileceğiniz yöntem, çocuğun uyku saatinde yola çıkmak olabilir. Yemek yedikten sonra bir saat beklemek de bebeğin rahat bir yolculuk yapması için dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri.

Bebekle Seyahat Ederken Yanınıza Neler Almanız Gerekir?

Tüm bu detaylarla beraber, yolculuk yaparken yanınızda bazı önemli eşyalar bulundurmanız gerekiyor. Bebeğinizi rahat ettirmek ve yol boyunca her iki tarafın da rahat bir şekilde yolculuk geçirmesi için unutmamanız gereken eşyalar işte bunlar:

Çocuklu Dünya Çocuklarla Seyahat Ederken Yanınıza Hangi Eşyaları Almalısınız

1. Ateş ölçer (Her seyahatte mutlaka yanınızda bulundurun, ihtiyacınız olmayabilir ama eksik de olmasın.)
2. Ateş düşürücü (Gerekli durumlarda kullanılmak üzere doktorunuzun önerdiği ateş düşürücünün yanınızda olmasında yarar var.)
3. Aşı kartı
4. D-vitamini (Eğer doktorunuz vermişse)
5. Pişik için krem
6. Güneş kremi
7. Böcek ısırması durumunda kullanılmak üzere krem (Doktorunuza danışarak alın.)
8. Boyunda, bileklerde sıcaktan oluşabilecek kızarıklıkları gidermek için krem (Doktorunuza danışarak alın.)
9. Eğer gideceğiniz yerde sivrisinek varsa ve sinek teli yoksa, yatarken bebeğinizi korumak için cibinlik
10. Terlediğinde sırtına koymak için pamuklu ter bezleri
11. Bebekler için, yiyecekleri 6 saat soğuk tutan termal çantalar mevcut. Yolculuk sırasında yanınızda yemek taşıyorsanız bu
çantalardan edinebilirsiniz.
12. Bazen araba seyahatlerinde çöp ya da ıslanan bir takım şeyleri koymak için temiz buzdolabı poşetleri
13. Gittiğiniz yerde gereksinim duyabileceğiniz kağıt havlu ve küçük havlular

Bu malzemelere bebeğinizin ihtiyaçları doğrultusunda ekleme ya da çıkarma da yapabilirsiniz.

Çocuklarınızla Yapabileceğiniz Seyahatlerle İlgili Diğer Yazılarımıza Bir Göz Atın

Çocuklarla Uçak Seyahati Yapacaklar İçin İpuçları

Çocuklarınızla Gidebileceğiniz Tatil Yerleri