Yılbaşında Çocuklar ile İzlenebilecek Film Önerileri

yılbaşı çocuk filmleri

Yeni yıl ruhunu çocuğunuz ile birlikte içleri ısıtacak sıcacık animasyon önerileri ile karşınızdayız. Dünya üzerinde birçok çocuğun izleyip beğendiği yeni yıl temalı filmleri sizler için toparladık. Çocuklara farklı perspektifler katacak ve yılbaşı ruhunu aşılarken aynı zamanda aile olmanın, arkadaşlıkların ve sevginin önemini vurgulayacak bu filmleri çocuklarınız ile keyifli vakit geçirip aktivite oluşturmak adına izleyebilirsiniz.

Patron Bebek: Noel Sürprizi -2022

patron bebek noel süprizi

Hem dizi hem de filmleri olan patron bebek serisine bir yeni özel bölüm olarak 2022 senesinde Yılbaşı temalı bir bölüm eklendi. Patron Bebeğin ağabeyi Tim ile birlikte geçireceği ilk Noel geçirecektir. Tim yılbaşı ruhunu kardeşi patron bebeğe ne kadar aşılama isteğinde olsa ve tüm Templeton aile geleneklerini kardeşine aktarmak istese de kardeşi bu duruma pek de sıcak bakmaz. Tim’in yaptıkları çabasız çıkınca onu Noel Baba ile tanıştırmak için Noel’den önce alışveriş merkezine götürme kararı alır. Fakat Tim’in bu planı beklenmedik bir sonuç verir ve Patron Bebek elf zannedilerek Kuzey Kutbu’na gönderilir ve böylece macera başlamış olur.

Grinch-2018

grinch

Grinch, bir zamanlar yaşadığı köyü olan Who köyünden ayrılıp köyü yukarıdan gören bir dağın üzerinde herkesin yaklaşmaya korktuğu bir mağarada yaşamını köpeği Max ile sürdürüyordur. Who halkı Noel kutlamalarına çok düşkünlükleri ile bilinmektedir. Bu durum Grinch’i derinden etkileyip sinirlendirmektedir. Grinch’in bu seneki kutlamaların Who köyünde daha da büyük ve görkemli olacağını öğrenmesi ile birlikte çileden çıkar ve Noel Baba kılığına girerek yılbaşını çalmaya karar verir. Bir diğer yandan köyde yaşayan Cindy-Lou ise Noel Babayı arkadaşları ile birlikte yakalamayı planlamaktadır.  Cindy-Lou ve Grinch’in sürpriz karşılaşmaları ise yılbaşı gecesini macera dolu bir geceye çevirecektir.

Karlar Ülkesi-2013

karlar ülkesi çocuk filmi

İyi kalpli ve deli dolu bir yanı olan asıl karakter Anna, yaşadığı krallığın Karlar Kraliçesi tarafından sonsuza dek kış yaşanması için lanetlenmesinden sonra bu duruma son verip kışın ebediyetini bitirmek ister. Bunun için de Karlar Kraliçesini bulmak ister ve ona yol arkadaşı olarak usta dağcı Kristoff hikâyeye katılır. Bu yolculuk başta her ne kadar basit gözükse bile dağın sert koşulları, dağda karşılaştıkları bazı yaratıklar ve büyüler bu yolculuğu giderek zor ve tehlikeli kılmaya başlar. Bir yandan da zaman ile yarışmaktadırlar.

Efsane Beşli-2012

efsane-besli

“Kara” isimli kötü kalpli bir ruh, tüm insanlığın üzerinde bir tehdit oluşturup insanların umutlarını ve inandıkları değerleri ele geçirmeye çalışmaktadır. Bu duruma dur diyecek beşlimiz ise Uyku Perisi, Diş Perisi, Paskalya Tavşanı, Kuzey (Noel Baba) ve Jack Froust’tur.  Kara her geçen dakika güç kazanmaya başlarken efsane beşli güçlerini birleştirir ve çocukların umutlarını ve inançlarını Kara’nın elinden kurtarmak için ellerinden geleni yaparlar. Bu sırada ölümsüzlüğü ile bilinen Jack Fourst, hikâyeyi duygu dolu anlar katacak olan o kişidir.

Hediye Operasyonu-2011

hediye operasyonu

Her sene yazılan Noel dilek mektuplarının Kuzey Kutbu’nda Noel Baba’nın üssünde toplanıp aylar öncesinden bu hediyelerin dağıtımı için olağanüstü bir organizasyon hazırlanmaktadır.  Arthur Noel Baba’nın abisinin gölgesinde kalmış küçük oğlu ve ailenin küçük ferdidir. Bu sene bu olağanüstü organizasyon sekteye uğramış ve bir çocuğun hediyesi atlanmıştır. Bunu fark eden Arthur Noel sabahı gelmeden hediyeyi sahibine ulaştırmak üzere akıl almaz tehlikelerin ve maceraların aynı zamanda da sakarlıkların başına geldiği o yolculuğa çıkar.

Kutup Ekspresi-2004

kutup ekspresi film

Noel Babaya inancını kaybetmiş olan küçük bir erkek çocuğu karşısına çıkmış olan bir maceraya atılarak tuhaf görünümlü bir trene biner ve bilinmedik yollara koyulurlar. Noel Babaya inancının kalmamasının sebebi ise geçirdiği kötü Noel deneyimleridir. Bu tren dışarıdan her ne kadar tuhaf gözükse bile içi mucizeler ile dolu bir trendier ve Noel Baba’nın evi olan Kuzey Kutbu’na doğru yolculuk yapmaktadır.

Evde Tek Başına -1990

evde tek başına film

Ailesi ile olan iletişimi pek kuvvetli olmayan Kevin ailesi tarafından cezalandırılır ve geceyi çatı katına geçirir. Sabah uyandığında ise ailesinin kendisini evde unutarak Fransa tatile gittiğini fark eder. İlk başta bu duruma üzülüp panik olur fakat daha sonrasında yalnız kalmanın tadını çıkartmaya karar verir. Fakat eve göz koymuş Marv ve Harry adındaki iki hırsızdan habersizdir. İkilinin hedefi mahallede bulunan tüm evleri soymaktır ve Kevin’in evini bunun için biçilmiş kaftan olarak görürler.  Bu iki hırsızdan evi savunmak artık küçük Kevin’in görevi olmuştur.

 

Bu yazı Gizem Ezgi Akyol tarafından hazırlanmıştır.