Çocuklara Alınabilecek Yılbaşı Hediye Önerileri

Yılın en renkli ve eğlenceli zamanlarından yılbaşına çok az kaldı! Çocuklar sürprizlere ve hediyelere her zaman çok heyecanlanır. Bazı tatlı fikirlerle onların heyecanına ortak olabilirsiniz. Bu keyifli günde onları mutlu etmek hem sizi çok mutlu edecektir hem de unutulmaz bir an yaratacaktır. Rengarenk kutular, özenle hazırlanmış paketler… Çocuğunuz bu hediyeleri gördüğünde sabırsızlıkla açmak ve hemen kullanmaya başlamak isteyecektir. Siz de çocuğunuzu heyecanlandırmak için hediye arayışındaysanız sizin için derlediğimiz fikirlere bayılacaksınız! Hazırsanız başlayalım…

Puzzle

Puzzle beyin gelişiminde ve dikkati arttırma konusunda hem çok eğitici hem de çok eğlenceli bir aktivite fikridir. Çocuğunuz saatlerce belki günlerce puzzle’ına odaklanıp onu sabırsızlıkla bitirmek isteyecektir. Birçok çeşidi olan puzzleları çocuğunuzun yaşına ve ilgisine göre seçebilirsiniz. 98 parçalı, 104 parçalı… birçok çeşit puzzle bulunmaktadır. Biraz da boyama yapalım derseniz ahşap maketler şeklindeki puzzlelara kesinlikle bir göz atmalısınız! Önce puzzle’ı yapıp sonra dilediği gibi boyayıp ardından büyük bir keyifle oynayacaktır.

yılbaşı hediyesi

LEGO

Puzzledan bahsetmişken lego fikrini atlamak olmaz. Üç boyutlu şekiller elde edebileceğiniz legolar ile sadece çocuğunuz değil siz de çok eğleneceksiniz. Çocuğunuz doğru parçaları birleştirmek için sabırsızlanacak ve kas gelişimine farkında olmadan katkı sağlayacak. Legoyu bitirdiğinde de yaşayacağı mutluluğu görmek paha biçilmez olacaktır!

Kutu Oyunları

Yılbaşı denince akla gelen en eğlenceli fikirlerden biri de şüphesiz kutu oyunlarıdır! Kutu oyunları genellikle birden fazla kişiyle oynandığı için bu oyunlara siz de dahil olup ailecek kaliteli saatler geçirebilirsiniz. Birçok yaş grubuna göre kategorize edilmiş kutu oyunları aynı zamanda çocuklarınızın gelişiminde de çok büyük katkı sağlayacaktır. Kutu oyunları aynı zamanda çocuğunuzun el-göz koordinasyonunu geliştirmesi için ona büyük katkılar sağlayacaktır.

Oyun Hamur Seti

Çocuklar oyun hamurlarıyla oynayıp onlardan farklı farklı şekiller elde etmeye bayılır. Onlara alabileceğiniz rengarenk hamurlarla hayal güçlerinin sınırlarını zorlayarak aynı zamanda kaslarını güçlendirerek birçok farklı şekil ortaya koyacaklardır. Hamurlarla oynarken onlara eşlik edebilir ve çok eğlenceli saatler geçirebilirsiniz.

Boyama Kitabı ve Boya Seti

Çocuğunuzun hayal gücüne çok şey katacak bir diğer hediye fikrimiz de boyama kitapları. Onlara zevklerine göre bir boyama kitabı ve kuru boya veya sulu boya gibi bir boyama seti alarak renklerin tadını çıkarmalarına yardımcı olabilirsiniz. Boyarken hayvanları, meyveleri, çiçekleri ve daha birçok şeyi öğrenebilir.

Kostüm

Çocuğunuzun en sevdiği çizgi film karakterini düşünün… O karakteri her gördüğünde çok heyecanlanan çocuğunuzun o karakterde bir kostümü gördüğünü düşünün… Bu fikre bayılacaklar ve kostümlerini hiç çıkarmak istemeyecekler!

Yeni Yıl Ağacı ve Süsler

Hem evinizi ışıl ışıl bir ağaçla süslemek için hem de çocuğunuzla eğlenerek saatler geçirmek için bu fikri bir düşünün deriz. Evinizde zaten mevcut bir yılbaşı ağacınız varsa da küçük bir ağaç ve rengarenk ışıl ışıl süsler alıp çocuğunuzun odasına dekor bir ağaç yapabilirsiniz. Bırakın çocuğunuz dilediği gibi süslesin ağacını! Bu etkinliği ailecek yaparken çok eğleneceksiniz ve tüm eviniz ışıl ışıl olacak.

çocuklara yılbaşı hediyesi

Yeni Yıl Kutusu

Bu kutuyu tamamen kendi hayal gücünüz ve çocuğunuzun zevklerine göre düzenleyebilirsiniz. Büyük bir kutu alarak başlayalım. İçine koyacağınız birçok hediye fikriyle çocuğunuza birden çok hediye almış olacaksınız ve o kutudan çıkan her hediyede daha da heyecanlanacaktır. Örneğin kutuya sihirli bir kupa koyarak başlayabilirsiniz. Sihirli kupa, başta siyah renkte olup içine sıcak su veya sıcak bir süt koyduğunuzda siyahtan fotoğrafa dönmektedir. Çok sevdiğiniz ailecek bir fotoğrafınızı bastırabilirsiniz bu kupa için! Yılbaşı akşamı çocuğunuz bu kupadan sıcak çikolata içmek için çok heyecanlanacaktır. Kutunuza çocuğunuzun en sevdiği çikolata ve şekerlemelerden de ekleyebilirsiniz. Ve o akşam hep birlikte bir film gecesi yapabilirsiniz bu yüzden çocuğunuzun en sevdiği filmin CD’sini veya DVD’sini de bu kutuya ekleyebilirsiniz. Aklınıza hiçbir film fikri gelmiyorsa da endişelenmeyin… Sizin için daha önceden derlediğimiz ‘Çocuklarla İzlenecek Film Önerileri’ blog yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Değerli çocuklarınıza ve sizlere çok keyifli bir yılbaşı gecesi ve sonrasında da çok mutlu ve sağlıklı seneler dileriz!

 

Bu yazı Dilanur Apaydın tarafından hazırlanmıştır.