Çocuk Battaniyeleri Nasıl Hazırlanır ve Neye Göre Alınır?

Bebek battaniyesi

Çocuk battaniyeleri piyasada araştırma yapıldığı zaman birçok model mevcuttur. Önemli olan çocuğun battaniye ile rahat bir uyku çekebilecek olmasıdır. Uyku sürecini olumsuz etkilememesi açısından doğru battaniyeyi seçmek önemli bir faktördür. Battaniye seçimindeki en önemli faktörlerden birisi ise çocukların sağlığı açısından anti bakteriyel olan çocuk battaniyelerini tercih etmektir. Battaniye modellerini incelemek gerekirse bunlar Akrilik Battaniye, Polyester Battaniye, Elektrikli Battaniye, Yün Battaniye, Pamuklu Battaniye, Kaşmir Battaniye ve Polar Battaniye olmak üzere çeşitlere sahiptir. Çocuğunuzun ihtiyacına göre hangi battaniye modelinin onun için daha avantajlı olacağı ebeveynlerin tercihine bağlıdır.

Çocuk Battaniyeleri Çeşitleri:

Akrilik Battaniye

Yüne benzer bir dokusu olmasından dolayı sıcak tutan bir battaniye modelidir. Akrilik battaniyeler sentetik polimerden yapılmış olmasından dolayı doğal değillerdir fakat güvelere karşı dayanıklı olmalarından, hafif bir yapıya sahip olmalarından ve sıcak tutmalarından dolayı kullanışlıdırlar.

Akrilik çocuk battaniyeleri

Polyester Battaniye

Polyester kumaşın ham maddelerinin plastik ve naylondan oluşmuş olmasından dolayı sağlıklı bir kumaş türü değildir. Bir diğer yandan sıcak tutuyor olması ve ince bir yapısı olması aynı zamanda da kolaylıkla bulunabilir olması bu battaniye modelinin avantajlarıdır.

Elektrikli Battaniye

Havaların soğuması ile birlikte bir başka tercih edilen battaniye modeli ise elektrikli battaniyelerdir. Elektrik kabloları içeren bu yapay battaniyeler uyumadan önce yatağı ısıtmak veya uyurken sıcak tutması açısından tercih edilen bir üründür. Elektrik çarpmaları veya elektrik kaçakları gibi problemler yaşamamak adına kaliteli bir ürün tercih edilmesi bu battaniye çeşitlinde en önemli faktördür.

Yün Battaniye

Yün ürünlerin fazla hava aldırmayan ve ağır yapılara sahip olmasından dolayı çocukların uyku sürecinde olumsuz bir süreç geçirmelerini sağlayabilir. Diğer bir yandan ise yünlü yapıların sıcak tutma özelliğinden dolayı da aynı zamanda avantajlı olabilir.

 

yün çocuk battaniyeleri

 

Pamuklu Battaniye

Pamuklu battaniyeler hafif yapıları ve alerjik bünyeler için verimli bir battaniye olması açısından tercih edilebilecek bir battaniye modelidir. Aynı zamanda lekelerin çıkartılması açısından da kolaylık sağladığı için avantajlıdır. Çok soğuk havalarda yapısı ince kalacağı için pek tercih edilmeyebilir fakat ilkbahar-sonbahar ayları için idealdir.

Kaşmir Battaniye

Kaşmir battaniyeler koku oluşumunu engellemek adına tercih edilebilecek en iyi battaniye modelidir. Aynı zamanda anti bakteriyel bir yapıya sahip olması ile birlikte içinde liflerin bulunması sebebi ile de doğal bir battaniyedir. Kaşmir yünün özel bir türü olduğu için de kullanıcıyı sıcak tutabilir.

Polar Battaniye

Polar battaniye, yapısı gereği incedir fakat aynı zamanda sıcak da tutan bir battaniye türüdür. Bakımının ve temizliğinin kolay olmasından dolayı da avantajlıdır aynı zamanda kolay bulunabilen bir battaniye modelidir.

Battaniye Nasıl Hazırlanır?

Çocuğunuzun battaniyesini kendiniz hazırlamak istiyor iseniz internette çeşitli örgü tipleri, motifleri ve şekilleri ile çeşitli battaniye örme yolları mevcuttur. Bebek battaniyeleri örülürken genelde 75X75 veya 90X90 ölçüleri en büyük boyut olarak tercih edilir. Bebeğin rahat bir şekilde uyuyabilmesi adına yün battaniyeler kullanışlı değildir çünkü ağır bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı pamuklu battaniyeler daha çok tercih edilebilir.

 

Bu yazı Gizem Ezgi Akyol tarafından hazırlanmıştır.