İstanbul Yakınında Çocukla Gidilebilecek Günübirlik Yerler

Tatiller, ailelerin çocuklarıyla daha çok ve nitelikli zaman geçirebilmeleri için iyi bir fırsattır. Şehrin rutininden bunalan anne babaların günübirlik tatil planlarına çocuklarını da dahil etmesi, birlikte geçirilecek eşsiz zamanları değerlendirmek için çok faydalı olur. Çocukların hafızaları söylenen sözcüklerden çok yapılan eylemleri hatırlar. Bunlara ek olarak gezip görerek öğrenmek, akılda kalıcı etkiyi artırır. Yakın çevremizde de gezip görülecek birçok yer bulunmaktadır. Sabahın erken saatlerinde okul yoluna düşen miniklerin de ebeveynleri ile vakit geçirebilecekleri tatil programlarından birkaçına sizler için bu yazımızda yer verdik.

Kış Gezisi

kış gezisi

Kar ile oynamak çocuk gelişimi açısından önemlidir. Çocuklar, kar topunu sıkıştırmak, kardan adam yapmak, karda ıslanmak, dengeli yürümeyi öğrenmek, bembeyaz bir örtüde görme duyusunu zorlamak gibi birçok duyusal deneyimi yaşarlar. Karın içinde yüksek miktarda oksijen bulunur ve bu bembeyaz örtü kişilerin psikolojisini de doğrudan etkileyerek pozitif bir etki oluşturmakta, mutluluk hormonlarının salgılanmasına sebep olmaktadır. Soğuk havada uygun kıyafet ile kar üstünde oynan çocukların; soğuk toleransı artmakta, bağışıklıkları güçlenmekte, hasta olma riskleri azalmaktadır. Günübirlik programlarla çocuklarınızla güzel zaman geçirebileceğiniz yerlerden bazıları:

  • Uludağ
  • Kartepe
  • Abant-Gölcük
  • Maşukiye
  • Sapanca

Kültür Gezisi

kültürel gezi

Yine günü birlik programlara dahil edilebilecek Eskişehir Odunpazarı turunda en güzel şehir Eskişehir’de tarihi evlerin arasında unutulmaz bir zaman yolculuğuna çıkıp Atlıhan lületaşı ve el sanatları çarşısı gezilip, Porsuk Çayında gondol keyfi yapılabilir. Sazova parkında Masal şatosu, Korsan Gemisi gibi birçok tema görselini gezip Türkiye’nin ilk yerli arabası Devrim arabasını ziyaret edilebilir. Bursa bölgesinde Mudanya, Trilye, Gölyazı, Cumalıkızık turları ile hem tarih hem de muhteşem doğa içinde keyifli yolculuklar yapılabilir. UNESCO Dünya Mirası listesine girmiş Cumalıkızık Bursa’nın adeta yaşayan tarihidir. Gölyazı ve Ulubat gölü fotoğraf çekilebilecek harika manzaralar sunarken Anadolu Rum Ortodoks klisesinin önemli örneklerinden biri olan Aziz Panteleimon klisesi görülebilir. Gölyazı hamamı ve camii, Faik Bey Konağı ve 250 yıllık Rum evleri ziyaret edilebilir. Köy meydanındaki Ağlayan Çınarın hikayesini dinlemek, tarihi yel değirmenlerini fotoğraflamak da unutulmaz anlara dahil edilebilir. Bursa’da Tophaneden şehir kuşbakışı seyredilip Osmanlı imparatorluğu kurucuları Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbeleri ziyaret edilebilir. Tarihi Kozahan ve Ulucami ziyaretleri de Bursa gezinize dahil edilebilir.

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:

·    Çocuklarınızla Dilediğiniz Gibi Tatil Yapabileceğiniz Şehirler

·    Arabada Çocuklarla Oynanabilecek Oyunlar

 

 

Bu yazı Selin Hızal tarafından hazırlanmıştır.