Bebek ve Çocuk Dostu Oteller

Tatil sezonlarının gelmesiyle birlikte bebeğiniz veya çocuğunuzla birlikte tatile çıkmak isteyebilirsiniz. Peki çocuğunuzla tatile çıkarken nelere dikkat etmeniz gerekir, gelin birlikte püf noktalarına bakalım.

Otel Özellikleri

Otelinizin hijyene ne kadar önem verdiğini sorgulayın. Bebekler ve ufak çocuklar yerde emeklemeyi ve oynamayı sevdiği için otelinizin sık sık temizlik yaptığına emin olun.

Otelden odak noktanız olacak yere (deniz gibi) giderken çok yol yürümeniz ya da merdiven inip çıkmak gerekecek mi buna dikkat etmelisiniz. Özellikle bebeğiniz henüz çok küçükse gün içinde çok fazla odanıza çıkmanız gerekecektir. Bu yüzden otelinizin düz ayak bir yerde olması tavsiye edilir.

Deniz gibi yerlere giderken çok yol kat etmemekte önemli olacaktır. Bebek ve çocuk malzemelerini odadan sahile getirmek işinizi zorlaştırabilir. Eğer denize gideceksiniz bebeğiniz için uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Örneğin sahilin taştan ziyade kum olması çocuğunuzun güvenliği için daha iyi olacaktır.

Otelinizde çocuk parkı, bahçesi ve yürüyüş alanlarının olması bir başka kriterdir. Bebekler gün içinde sürekli odada emekleyip yürüyemeyeceği için onu zaman zaman bahçeye, parka çıkarıp enerjisini atmasını ve temiz hava almasını sağlamalısınız. Ayrıca yürüyüş alanlarının olmasına dikkat edilmelidir, bu şekilde bebeğinizi bebek arabasına koyup birlikte yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Yanınızda çok fazla sayıda bebek eşyasıyla (bebek arabası, bebek yatağı) gelmek istemiyorsanız oteliniz bu hizmetleri sunup sunmadığını önceden teyit etmelisiniz. Bunun yanında mama sandalyelerinin olması da en önemli faktörlerdendir. Maalesef bazı otellerde yeteri sayıda ya da hiç mama sandalyesi bulunmamaktadır.

Eğer çocuğunuz ek gıdaya geçtiyse otelinizin çocuk menüsü olup olmadığına ya da mamasını kendiniz hazırlayabileceğiniz bir alanın olduğuna dikkat edin, mamaları ısıtabileceğiniz bir yeriniz yoksa yanınıza mini ısıtıcılardan alabilirsiniz. Yanınıza yeterince süt aldığınıza emin olun. Bunun için yolculuk öncesi sağma işlemi yapabilirsiniz. Eğer seyahatiniz için uçak kullanacaksınız mamaları maksimum 100ml’lik kaplara koyabilirsiniz.

Otelinizin aile oteli olup olmadığını rezervasyon yapmadan önce kontrol edin. Gece hayatı daha yoğun olan, çok yüksek sesli müzik çalan otellerden kaçının ve sessiz otelleri tercih edin. Çocuklar için küçük çaplı tiyatrolar sergileyen ve animasyon izletilen aktiviteler yapan bir otel seçmeniz de çocuğunuz için daha iyi olacaktır.

Otelinize yakın eczane, hastane, sağlık ocağı ve market gibi yerlerin olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir acil durumda ihtiyacınız olabilecek önemli yerlere yakın olduğunuzdan emin olun.

temiz otel odası

Otele Seyahat

Tatil yerine arabayla gidecekseniz gideceğiniz yola önceden karar verin ve plan yapın. Molalarınızı kendinize göre değil, bebeğinize göre planlayın. Çocuklar oto koltuklarda zaman geçirirken çabucak sıkılabilirler, bu yüzden sık mola verdiğinize emin olun. Ayrıca yola çıkmadan önce yolda uzun süre geçireceğiniz için güneşlik almanız hem sizin hem de çocuğunuz için daha iyi olacaktır. Eğer çocuğunuzun yaşı yeterliyse arabada birlikte oynanabilecek, çocuklarınızı meşgul tutacak oyunlar oynayabilirsiniz.

Yanınıza az yer kaplayan çocuğunuzun ilgisini çeken ve mümkünse çocuğunuzun henüz görmediği oyuncaklar, resimli veya sesli kitaplar alabilirsiniz.

Otelinize eğer uçakla gideceksiniz uçuş saatini kendinize göre ayarlamayıp, bebeğinizin uyku saatine denk getirmek isteyebilirsiniz. Bu şekilde bebeğiniz yolculuk boyu uykusuz kalmaz ve uyku düzeni aksamaz.

Yolculuk öncesi uçak şirketinden uçaklarda kullanılan bebek koltuklarından kullanmayı talep edebilirsiniz. Bu hem çocuk hem de aile için kolaylık ve konfor sağlayacaktır fakat bu koltuklardan sınırlı sayıda olduğu için talebi son dakikaya bırakmanız önerilmez.

Biletinizi koridor tarafından alabilirsiniz. Bebekli aileler sık sık lavaboya gitmek zorunda kalabiliyor bu yüzden cam kenarından bilet alıp yanınızdakileri rahatsız etme ihtimaliniz daha düşük olacaktır.

Çocuk Dostu Oteller

  • Oksijen Zone Otels Uludağ (Uludağ, Bursa)
  • Palan Otel (Palandöken, Erzurum)
  • Balsoy Mountain Hotel (Palandöken, Erzurum)
  • Büyük Abant (Abant, Bolu)
  • Abant Palace (Abant, Bolu)
  • Monte Baia Uludağ (Uludağ, Bursa)
  • Dorukaya Hotel (Kartalkaya, Bolu)
  • VE Hotels Palandöken (Palandöken, Erzurum)
  • A Good Life Family Resort Water Planet Otel (Alanya, Antalya)
  • Mylom Luxury Hotel Resort (Alanya, Antalya)
  • Orange County (Alanya, Antalya)
  • Kaya Palazzo Resort & Residences Le Chic Bodrum (Muğla, Bodrum)
  • Be Premium Bodrum (Muğla, Bodrum)
  • Club Müskebi (Muğla, Bodrum)
  • NG Phaselis Bay (Kemer, Antalya)
  • Assos Barbarossa Hotel (Ayvacık, Çanakkale)
  • Assos Dove Hotel (Ayvacık, Çanakkale)
  • Liberty Fabay (Fethiye, Muğla)
  • Mark Warner Phokaia Beach Resort (Foça, İzmir)
  • Liberty Hotels Lykia (Fethiye, Muğla)

 

 

Bu yazı Azra Su Akbaş tarafından yazılmıştır.