Barbie Bebekler Hakkında Merak Ettikleriniz

barbie bebek

Ruth Handler kızı Barbara’nın saatlerce kâğıt bebeklerle oynadığını gördü ve bunun üzerine 3 boyutlu bir bebek yarattı. 1959’da kızının adını taşıyan ilk Barbie Bebek 9 Mart 1959’da New York Oyuncak Fuarında görücüye sunuldu. Başlarda şüpheyle karşılanan bu bebek, 55 yıldan fazla bir süredir, kızlara ilham veren küresel bir simge haline geldi. İlk yılında 300.000 Barbie bebek satıldı ve zaman içinde gördüğü talebi karşılamak ve kendini geliştirmek adına Barbie için bir erkek arkadaş ve küçük kız kardeş üretilmeye başladı.

Gelişen Barbie bebek sektöründe, Barbie’ler Hostes, doktor, pilot, astronot, olimpik sporcu ve ABD Başkan adayı gibi farklı işlerde ortaya çıktı. Aynı zamanda, Barbie bebeklere zaman içinde tasarım kıyafetler, arabalar ve hatta “Rüya Evler” üretilmeye başlandı.

Tüm bu gelişmeler sırasında, çocuklar oyuncakları sadece eğlenmek için tercih etmedikleri, dış görünüşünden etkilendikleri için kendilerine benzerlikleri veya benzemek istedikleri içinde tercih ettikleri biliniyordu. Barbie bebeklerin dış görünüşleri ise tartışmaya neden olmuştu. Birçok kişi Barbie’nin küçük kızlara gerçekçi olmayan ve zararlı örnek verdiğini hatta zararlı örnek oluşturabileceğini savunuyordu. Bunun üzerine Mattel, ortalama insan ölçülerine uyan kıvrımlı, minyon ve uzun olmak üzere üç yeni Barbie satışa sundu. Aynı zamanda günümüzde Barbie bebekler birçok cilt tonuna sahip.

Çocukların vücut imajı hakkındaki fikirleri göz önüne alınarak, bu bebeklerin piyasaya çıkışı fazlasıyla olumlu tepki aldı.

Barbie ailesi

Barbie Evleri

Orijinal olarak adlandırılan ilk Barbie Evi 1962’de ortaya kondu. Bu ev karton ve kâğıttan yapılan taşınabilir bir evdi. Günümüzde gerçek ev tarzları nasıl değiştiyse, Barbie Evleri de aynı şekilde değişti ve gelişti.

Günümüzde en çok konuşulan Barbie Evi aşağıda gördüğünüz “Rüya Ev”. 3 katlı, bir garaj içeren, 8 odası olan hatta bir ev ofisi, 4 Barbie’nin kullanımına uygun bir asansörü olan ve havuza sahip bir ev!

60’tan fazla ek aksesuara sahip olan ev, Barbie Hikayeleri oluşturmak için inanılmaz bir fırsat sunuyor.

barbie evleri

Barbie Bebek ve Barbie Ev Fiyatları

Barbie bebekler, ortalama 150 TL’den başlıyor ve fiyatlar farklı özelliklere göre katlanarak artıyor.

Barbie Ev fiyatları 250 TL’den başlıyor, bu fiyatlardaki evler genellikle küçük, portatif evler oluyor.

Son model Barbie Evleri ve Barbie Rüya Evi fiyatı ise 3.000 TL civarında.