Bebeğinizin Cildine Uygun Islak Mendiller Hangileridir?

Bebeğinize Zarar Vermeyecek Islak Havlular

Burun ve salya akmasında, pis yerlere dokunulmasında ya da yemeğin ele yüze bulaşması durumunda ıslak mendiller ebeveynlerin anlık kurtarıcısıdır. Bebeğinizin sürekli olarak vücudunda bir yerler kirlenebilir ve ıslak mendillerle hemen müdahale edilir. Küçük çocukların bağışıklıkları yeterince güçlü olmayacağı için vücuduna değdireceğiniz her türlü madde önem taşımaya başlar. Yabancı ve zararlı bazı maddeler alerjilere ve enfeksiyonlara sebep olabilir.

Bebeklere Islak Mendil Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bebeklere Islak Mendil Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklere ıslak mendil seçerken yumuşaklığına ve içerisindeki maddelere dikkat etmelisiniz. Yeterince yumuşak olmayan mendiller isilik ya da deride iritasyon yaratabilir.

  • Islak mendil seçerken içindekiler kısmını dikkatlice incelemelisiniz. Islak mendillerin içinde kimyasal madde ve alkol bulunması deride kaşıntı ve hassasiyet yaratır. Bu maddeler genel olarak alkol, SLS ve SLES’tir. Bu maddeleri içerik kısmında görüyorsanız o markayı tercih etmemeniz daha doğru olacaktır.
  • Kokusuz ıslak mendilleri tercih etmeniz daha faydalıdır. Kokulu ıslak mendiller parfüm ve esans içereceği için, hassas ciltli bebeğinizin vücudu rahatsız olabilir.
  • Seçeceğiniz ıslak mendil kesinlikle paraben içermemelidir. Çünkü paraben, cilt tarafından kolayca emilebilen kanserojen bir maddedir. Çoğu ıslak mendil markası parabensiz ürün sattıklarını belirtse de diğer alkollü ve sülfatlı maddeler de aynı etkiyi yaratabilir.
  • Islak mendilin yapısı tamamıyla pamuktan olmalıdır ve sentetik lif içermemelidir. Sentetik lif de bebeğinizin cildini tahriş edebilir. Bununla birlikte kalın yapıda olmasına dikkat ederseniz, temizleme işlemi de daha iyi tamamlanacaktır.
  • Islak mendil içeriklerini her ne kadar kontrol etseniz de derin bilgiye sahip olmadığınız bir alanda yargıya varmak kolay değildir. Bu yüzden ıslak mendil seçerken üzerinde dermatolojik testten geçildiğine dair ibare bulunduğundan emin olmalısınız.
  • Bebeğinizin ihtiyaçlarını ancak bebekler için yapılmış ıslak mendiller karşılayabilir. Çok amaçlı ıslak mendiller daha çok sert yüzeyleri temizlemeye odaklıdır. Dolayısıyla alkol, kimyasal, parfüm ve diğer zararlı maddeleri içerebilir. Sadece bebekler için yapılmış ıslak mendiller daha doğru tercih olacaktır.

Bebeğinize Zarar Vermeyecek Islak Havlu Markaları

 

Uni Baby Yenidoğan

Yapısının %100 pamuk olması ve saflaştırılmış su bulundurması sebebiyle oldukça önerilen bir markadır. Saflaştırılmış su, suyun özel işlemlerden geçerek bakterilerden ve klordan arınmasıdır. Temiz içeriğiyle birlikte de tamamen güvenebileceğiniz bir ıslak havludur.

Sleepy Zeytinyağlı Islak Havlu

Sleepy’nin bebekler için yaratmış olduğu ıslak havlu zeytinyağlı olduğu için bebeğinizin cildini nemlendirmeye yardımcı olur. Dermatolojik testlerden geçen bu havlu, herhangi bir kimyasal madde ve paraben içermez.

Doğadan Baby Turco

Baby Turco ıslak havlu kalın yapısıyla cildi temizlemede etkilidir. İçerisinde bebeğinizin tenine zarar verecek maddeler bulunmaz. Yapısı tamamıyla pamuktur.

Molfix

Molfix’in ıslak havluları piyasaya bakıldığında, diğer markalara göre yüksek fiyatlıdır. Ama yüksek fiyatlı olmasının da haklı sebepleri vardır. Molfix ıslak mendiller izotonik su içerir. İzotonik suyun insan cildi için en yararlı su olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Yumuşak yapısı ve zengin içeriği sayesinde rahatça tercih edebileceğiniz bir üründür.

Belux

Bu markanın ıslak mendillerinde diğerlerinden farklı olarak losyonlu bir yapısı vardır. Bu losyonlu yapı bebeğin cildinin nemlenmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda alkol de içermez.

Babydream

Bu markanın ıslak mendilleri çok hassas ciltli bebekleri için daha uygun olmakla birlikte aloevera ve allantoin içeriyor. Babydream ıslak mendillerinin aynı zamanda vegan olduğunu da söylemeliyiz. Ph değeri de bebeklerin cildine uygundur. Parfüm, renklendirici, mineral, parafin ve eterik yağları içermez.

WaterWipes

Bu marka ıslak mendiller diğerlerine göre daha yüksek fiyatlıdır. WaterWipes mendilleri %99 su ve meyve özütü içererek sadece iki içerikten oluşur. Hassas ciltler, prematüre bebekler ve yenidoğan bebekler için kullanımı uygundur.

Deep Fresh Probiyotikli Bebek Islak Mendili

Cildi koruyan ve nemlendiren bu ıslak mendiller doğal probiyotik içeriyor. Alkol, paraben, parfüm, alerjen, boya, parfüm gibi kimyasallar içermiyor ve %99 su içeriyor. Deep Fresh mendilleri doğada tamamen geri dönüşebiliyor.

Mustela Islak Mendil

Mustela mendilleri %99 doğal içeriklerden oluşuyor. Kırmızı kapaklı olanı hassas ciltli bebekler için uygundur.

Prima Aqua Pure

Bebek bezleriyle bilinen Prima, ıslak mendilleriyle de sıklıkla tercih ediliyor. Alkol ve parfüm içermiyor, %99 saf su içeriyor. Prima ıslak mendilleri dermatolojik olarak test edilmiştir. Yenidoğanlar için de kullanıma uygundur.

Molfix İzotonik Sulu Mendil

İzotonik su vücudun ihtiyacı olan iyon ve mineralleri bulundurur. İzotonik su bebeklerin burun ve kulak temizliğinde de kullanılır. Molfix’in yenidoğanlar için ürettiği ıslak mendillerinde panthenol ve lanolin gibi yara iyileştirici maddeler de bulunur.

Komili Hassas Ciltli Bebekler İçin Islak Havlu

Komili ıslak mendillerinde %100 doğal zeytinyağlı krem formülünü kullanıyor. Dermatolojik olarak test edilmiş olan Komili, yenidoğan bebekler de dahil olmak üzere tüm hassas ciltli bebekler için kullanıma uygundur.

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız:

Bebek şampuanları

Bebeklerin hijyeni nasıl sağlanır?