Bebek Şampuanları

Bebeğinizin doğumundan itibaren etrafı bir telaş sarar. Ne yedirmeliyiz, içirmeliyiz? Nasıl davranmalıyız? Bebeklere neler iyi gelir ve neler kötü gelir? Peki, bebeklerin kişisel bakımını sağlarken neler kullanmalı ve nelerden uzak durmalıyız? Tüm bu sorular ebeveynlerin kafasını kurcalar. Bu yazımızda bebekler için uygun ve sağlıklı şampuanları sizlere anlattık. Böylece bebeğinizin bakımının önemli bir parçası olan banyo zamanlarında ne kullanabileceğinize dair size fikir vermek istedik. Keyifli okumalar.

Bebek Şampuanları Neden Farklıdır?

Bebeklerin ciltleri, yetişkin bireylerin cildine göre oldukça hassastır. Bu hassasiyet sebebi ile bebek cildinde kullanılacak her türlü ürünün özenle seçilmesi, bebeklere uygun olduğu test edilmiş olması gereklidir.

Bebek cildinin daha geçirgen olması sebebi ile yetişkin ürünlerini kullanmalarının sonucu kanlarına zararlı madde karışabilir. Bu sebeple bebek şampuanları yetişkin şampuanından farklı olmalıdır.

Bebek Şampuanı Çeşitleri Nelerdir?

Parfümsüz Şampuan

Bebeğinizin cildi ekstra hassas olduğu için şampuan tercihi yaparken olabildiğince kimyasallardan uzak durmalısınız. Bu sebeple bebek şampuanlarının parfümsüz olmasına özen gösterin.

Sülfatsız Şampuan

Sülfat, yetişkin şampuanlarının içinde sıklıkla görülen kimyasal bir maddedir. Fakat bebek cildinin hassasiyetinden dolayı, diğer kimyasal maddelerin yaptığı gibi cildi tahriş etme riski barındırmaktadır. Bebeğiniz için şampuan tercihi yaparken sülfatsız olmasını tercih edebilirsiniz.

Parabensiz Şampuan

Paraben raf ömrünü uzatması dolayısıyla bazı markalar tarafından ürünlere eklenen kimyasal bir maddedir. Fakat paraben yalnızca bebeğini için değil, sizin içinde zararlı bir maddedir.

Alkolsüz Şampuan

Bazı şampuanlarda saça yönelik olumlu etkileri dolayısıyla belirli bir miktarda alkole rastlamak mümkündür. Daha öncesinde de vurgulandığı gibi bebek cildinin hassasiyetinden dolayı alkol cildi tahriş edebilir.

Asit mi Baz mı? pH Değeri Nasıl Olmalı?

PH derecelendirmesine göre 0-7 pH değerine sahip maddeler asit olarak tanımlanırken 7-14 arası ise bazik maddelerdir. 7 pH derecesine sahip maddeler ise nötr olarak tanımlanıp, bebekler için en uygun seviyededir. Bebeğiniz için ürün seçerken 7 pH değerine yakın olmasına dikkat etmeniz önerilir. Tercihen 5.5 pH derecesinden düşük olmamalıdır.

Bebek Şampuan Tavsiyeleri

Mustela Gentle Bebek Şampuanı

Mustela Bebek Şampuanı

Mustela Gentle bebek şampuanı bitkisel formülü ile bebeklerin gözlerini yakmayan bir formüle sahiptir. Hindistan cevizi gibi bitkisel içerikler ile hem bebeğinizin saçlarını temizler hem de bakım yaparak yumuşak kalmasını sağlar. Bu ürünün ortalama fiyatı 75 tl’dir.

Dalin Bebek Şampuanı

Dalin Bebek Şampuanı

Dalin bebek şampuanı ortalama olarak 25tl’dir. Hem uygun fiyatı hem de göz yakmayan içeriği ile çok tercih edilen bir üründür. Bu ürünün içerisinde paraben, sülfat, alkol gibi bebeğinizin cildine zarar verebilecek kimyasallar bulunmamaktadır.

Baby Me Bebek Şampuanı

Baby Me Bebek Şampuanı

Bu ürünün fiyatı ortamala olarak 15tl’dir. İçerisinde bebeğinizin cildine zarar verebilecek kimyasallar bulunmadığı gibi bebeklerin gözlerini de yakmaz. Bu ürün kokulu bir üründür, kokusu doğal yollarla elde edilmiştir.

Bioderma Abcderm Gentle Shampoo

Bioderma Abcderm Gentle Shampoo

Ünlü ve kalitesi onaylanmış bir kozmetik markası olan Bioderma’nın bebek şampuanı olan Abcderm gentle şampuan tercih edilen bir bebek şampuanıdır. İçeriğindeki maddeler sayesinde bebeklerin saçlarının doğal dengesini korumasına yardımcı olan bir üründür. Buna ek olarak göz yakmama özelliğine sahiptir. Bu ürünün ortalama piyasa fiyatı 140 tl’dir.

Sebamed Bebek Şampuanı

Sebamed Bebek Şampuanı

Sebamed bebek şampuanı 5.5 pH değerine sahip bir şampuandır. Sebamed gibi onaylanmış bir markanın ürünü olması sebebi ile güven verir ve tercih edilir. Paraben içermez ve bebeğinizin hassas cildine uygun bir formülü vardır. Bu ürünün ortalama fiyatı 70tl’dir.

Johnson’s Baby Bebek Şampuanı

Johnson’s Baby Bebek Şampuanı

Johnson’s Baby bebek şampuanı pH seviyesi olarak bebek cildine uyumlu olduğu gibi hipoalerjenik bir formüle sahiptir. (hipoanerjenik ürünler, alerjik reaksiyonları minimize etme amaçlı olarak geliştirilmiş ürünlerdir.) Dermatologlar tarafından onaylı olan bu ürün bebeğinizin gözlerini yakmaz ve keyifle banyo yapmasına yardımcı olur. İçerisinde bebek cildine zarar verebilecek kimyasallar bulunmamaktadır.

Chicco Bebek Şampuan

Chicco Bebek Şampuan

Bebek ürünleri için çok tercih edilen bir marka olan Chicco’nın bebek şampuanı da aileler tarafından sevilmektedir. pH seviyesi bebeğinizin pH seviyesine uygundur. Fakat bu ürünün içinde parfüm bulunmaktadır. Buna rağmen ürünü kullanan ve memnun kalan bir çok aile vardır, bebeğinizin doktoruna danışarak tercihinizi yapabilirsiniz. Bu ürünün ortalama fiyatı 50 tl’dir.

Uni Baby Bebek Şampuanı

Uni Baby Bebek ŞampuanıUni Baby bebek şampuanının ortalama fiyatı 28 tl’dir. Göz yakmayan içeriği ile bebeğinizi kolayca yıkamanızı sağlayacak bir formüle sahip olduğu gibi hipoalerjenik özelliği de vardır. İçeriğinde bebeğinizin cildine zarar vrebilecek kimyasallar bulunmamaktadır.

Hipp Bebek Şampuanı

Hipp Bebek Şampuanı

Hipp bebek şampuanı içerdiği bitkisel maddeler ile bebeğinizi yalnızca temizlemiyor, aynı zamanda cildine bakım da yapabiliyor.  Bebeklerin gözlerini yakmayan formülü sayesinde kolayca banyo yaptırma imkanı sağlıyor. Buna ek olarak bebek cildine zarar verebilecek zararlı kimyasallar bu ürün içinde bulunmuyor. Bu ürünün ortalama fiyatı ise 30 tl’dir.

Bübchen Bebek Şampuanı

Bübchen Bebek ŞampuanıBir Alman markası olan Bübchen’ in bebek şampuanı bebeğinizin cildindeki pH dengesi ile uyumlu olup, bitkisel içeriği ile cildi hem temizler hem de besler. İçeriğinde kimyasal bir ürün bulundurmaması sebebi ile tercih edilen bir üründür. Bu ürünün ortalama fiyatı 30 tl’dir.