Hamilelik Döneminde Sizi Kurtaracak Bilgiler

hamilelik sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Hamilelik Sürecinde İşinize Yarayacak Bilgiler

Hamilelikte hormonların değişmesiyle birlikte vücutta birçok farklılık meydana gelmektedir. Bunlara hazırlıklı olmak anne adayının bu dönemi daha sağlıklı bir şekilde atlatmasını sağlayacaktır.

Hamilelikte Çatlak Oluşumu

Gebelik dönemi boyunca ani kilo artışı, az su tüketimi ya da genetik faktörler çatlak oluşumuna neden olabilir. Çatlakları önlemek için vücudun nemlendirilmesi önerilir. Her gün 15 dakikadan fazla olmayacak şekilde duş almayı alışkanlık haline getirmek çatlakların oluşmasına engellemeye yardımcı olacaktır. Bu dönemde göğüslerde de hızlı değişim olduğu için çatlaklar meydana gelebilir. Nemlendirici krem ile masaj yapılırsa bu görüntü ortadan kalkacaktır. Cansızlaşan saçlar içinse uygun bir şampuan tercih edilmelidir. Böylece karşılaşılan sorunlar en aza indirgenecektir.

Hamilelikte Diş Temizliğinin Önemi

Bu dönemde diş sağlığı açısından oldukça önemli olan flüor maddesinin oluşumu azalır ve dişlerde çürüme meydana gelebilir. Diş temizliğine önem verilip düzenli olarak diş doktoruna gidilmelidir. Çatlayan, kırılan tırnaklar içinse tırnak besleyici yağlar kullanılabilir.

Hamilelik Sırasında Kozmetik Ürün Kullanımı

Parfüm ve deodorant kullanımında deriyle temas olmamasına dikkat edilmelidir. Kimyasal içerikli kozmetik ürünleri yerine organik olanlar tercih edilmelidir. Anneye zarar verecek olan bu kimyasalların bebeği de etkileyeceği düşünülmelidir. Saç boyama işlemi yapılacaksa çok dipten yapılmaması gerekmektedir. Organik boyaların tercih edilmesi olası problemleri önlemeye yardımcı olacaktır.

Hamilelikte Ne Giymelisiniz?

Bol t-shirt, tunikler ve sizi sıkmayacak taytlar tercih edebilirsiniz. Karın bölgesini çok fazla saran kıyafetler tercih edilmemelidir. Pamuk, yün gibi doğal içerikli kumaşlar tercih edilmelidir. Hamilelikte göğüslerde büyüme gözlendiği için çamaşır seçiminizi de rahat modellerden yana yapmalısınız. Ayakkabı seçiminde ise topuklu ayakkabılar yerine yüksek tabanlı, hava alan ayakkabılar tercih edilmelidir.