Emziren Anneler İçin Süt Artırıcı Çay Önerileri

Emziren anne için bitkisel çay önerileri

Bebeklerin gelişiminde en önemli rollerden birini anne sütü alıyor. Bazı annelerin sütlerini artırmak konusunda tedirginlikleri olduğundan, bu yazımızda süt artırmaya yardımcı olabilecek birkaç çay markası önerisinde bulunuyoruz.

Anne sütünü artırmak için bol su içmenin, yeterli beslenmenin ve dinlenmenin yanı sıra rezene, ısırgan otu gibi bitki özleri bulunduran bu çaylar prolaktin hormonunu tetikleyip süt üretimini çoğaltabilir. Her ne kadar doğal içerikler barındıran ürünler paylaşıyor olsak da doktorunuza danışmadan kullanmamakta fayda var.

Arifoğlu Anne Çayı

 İçerisinde muskat, rezene, anason, ısırgan otu, tane kimyon ve kişniş bulunuyor.  Rezene ve muskatın sütü artırmasının yanında kimyon ise gaz sorununa iyi geliyor. Üstelik hiçbir katkı maddesi bulunmuyor.

HIPP Emziren Anne Çayı

İçerisinde Melisa ekstraktı, doğal limon otu aroması, ısırgan otu ekstraktı, frenk kimyonu ekstraktı, anason ekstraktı, rezene ekstraktı, keçi sedef otu ekstraktı barındırıyor. Süt artışına yardımcı olan ısırgan ve anason gibi maddelerin yanı sıra şişkinlik sorunu için frenk kimyonu ve melisa otu devreye giriyor.  Üstelik sakinleştirici etkisi de var.

Humana Still Tee

Humana Still Tee anneler tarafından en çok sevilen çaylardan biri. Çemen otu, rezene, roybos, C vitamini, ahududu yaprağı gibi bitkiler içeriyor. Glüten içermiyor. Granül şeklinde, suda eriyen bir içecek. içerisinde şeker bulundurduğunu bilerek tüketmekte fayda var.

Lactamil Bitki Çayı

 Kuşburnu, rezene, anason ve ısırgan otu içeren bu çayın içerisinde 8 farklı vitamin de bulunuyor. Bu vitaminler annenin beslenmesine katkıda bulunmakla beraber gün içindeki dinamikliğine enerji vererek destek oluyor.

Hünnap Still Tea

İçinde şeker, kara havuç, rezene, ısırgan ve çemen otu ekstresi, frenk kimyonu, bamya çiçeği, limon otu, roybos, C vitamini gibi maddeler bulunuyor. Granül yapıdaki bu çayı düzenli olarak günde 3-4 defa içilmesi durumunda süt artışında fayda sağladığı görülüyor.