Bebekler İçin En Doğru Beşik Seçimi

bebek beşik seçimi

Bebekler İçin Beşik Seçimi


Bebeğinizi dokuz ayın sonunda büyük bir heyecanla dünyaya getirdiniz. Peki şimdi ne olacak? Nerede uyuyacak bu bebek? Tabii bebek beşikleri konusunu bebiş dünyaya gelmeden önce halletmelisiniz. Ama yazımıza göz atmadan en doğru bebek beşiği seçimi konusuna kesin karar vermeyin!
Birçok ebeveyn bebeği nerede yatırılmalı, beşik ya da karyola seçiminde nelere dikkat etmeli ya da yatağın sertliği ya da yumuşaklığı nasıl olmalıdır gibi çeşitli sorular kafanızı meşgul ediyor.Bu yazımızda bebek beşiği seçimi konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Bebek Anne Koynunda Değil Beşikte Uyumalı

Bebeklerin rahat ve sağlıklı bir uykuya sahip olması için mutlak kendine ait bir yatakta uyuması gerekiyor. Anne ile bebeğin odası aynı olabilir ama annenin yanında uyuması bazı tehlikeler doğurabileceğinden, ebeveynler bebeğin karnını doyurup uyuttuktan sonra kendi yatağına yatırmalıdır.

Bebek Beşikte Nasıl Uyumalı

Beşik Seçimi Nasıl Olmalı?

Bebek için beşik seçimi yaparken ebeveynlerin dikkat etmesi gereken beş ana kriter vardır. Bunlar güvenlik, taşınabilirlik, konfor, fonksiyon ve fiyattır. Bu kriterlere uygun olan bir beşik anne ve babanın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte olur. Fakat bebek beşiklerinde olması gereken özelliklerin başında taşınabilirlik gelir. Çünkü anne ve baba, bebeklerinin sürekli olarak gözetim altında tutmak ister. Bunun için evin içinde ağır bir beşik değil, portatif bir beşiğin kullanımı daha kullanışlı olacaktır. Bu tarz beşikler için ise hafif malzeme, tekerlekli ayaklar ve katlanılabilir bir dizayn kullanılır.

Bebekler İçin Beşik Seçimi

Beşik Seçerken Güvenlik En Önemli Kriter Olmalı

Seçim yaparken taşınabilir olması kriteri beraberinde bazı güvenlik riskleri oluşturabiliyor. Bu nedenle önceliğiniz her zaman bebeğinizin güvenliği olmalı. Hafif bir malzeme kullanılarak yapılan beşiklerin devrilme riski olabilir.

Doğal Malzemeler Tercih Edilmeli

Özellikle bebek sağlığı için önemli olan doğal malzeme kullanımına ebeveynler dikkat etmelidir. Sağlık açısında düşünüldüğünde ön plana çıkan malzeme ahşaptır. Beşik seçimi yaparken ahşap malzemeler tercih edilmelidir. Özellikle masif ahşap bebek odalarında ve eşyalarında en çok kullanılan sağlıklı ve doğal bir malzemedir.

Bebek Beşikleri

Beşikte Oyuncak ve Süslere Dikkat

Bebek beşikleri olabildiğince sade kalmalıdır. Gereksiz oyuncak ve süsler, çokça yastıklar bebek için riskli durumlar oluşturabilir. Bebeğinizin yatağının çarşafı ve battaniyesi delikli bir kumaştan olursa hava geçirgenliği olduğundan çok daha sağlıklı bir seçim yapmış olursunuz. Hava sirkülasyonunu engelleyen herhangi bir eşya kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Yatak?

Bebek yataklarında kullanılan şilteler orta sertlikte olmalıdır. Çok yumuşak şilteler bebeğinizin içe gömülmesine neden olur. Orta sertlikte bir yatak bebek sağlığı ve bebek gelişimi için ideal bir seçimdir.

Anne ve bebek ile ilgili diğer öneriler için https://www.kizlarsoruyor.com/anne-bebek sayfasını da ziyaret edin!

Bebeğinizin gelişimini 3 adımda öğrenmek için hemen tıklayın!