,

Bebek Odası Dekorasyon Önerileri

bebek odası dekorasyon fikirleri

Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Hatırlarsınız, gençliğinizde kendi odanız için düşündüğünüz ve yaptığınız dekoratif fikirler ne kadar da heyecan vericiydi. Şimdi sıra minik bebeğinizin dünyaya gelişini güzel bir oda ile taçlandırmaya geldi. Harika bir bebek odası hazırlamak istediğinizden eminiz. Herkesten fikir alıp, yetinmiyor ve daha fazla fikir edinmeye çalışıyorsanız en güzel bebek odası dekorasyonu için hazırladığımız yazımızı okuyabilirsiniz.

Bebek Odası Renk Seçimi

Bebek odası dekorasyonu yaparken ilk olarak odanın rengine karar vermek gerekir. Çoğu zaman erkek ya da kız çocuğuna göre renk ayrımı yapılır. Elbette, bunların yanı sıra kullanabileceğiniz güzel ve farklı renkler de mevcut. Örneğin kahverengi bebek odalarında çok tercih edilen bir renk değil ama kahverengi yani toprak rengini ana renk olarak seçtiğiniz bir odada bebeğiniz oldukça rahat ve sakin olacaktır.

Çocuklu Dünya Bebek Odası Dekorasyon Tavsiyeleri Renk Seçimi

Yine ana renkleri farklı şekillerde kullandığınız bir bebek odası dekorasyonu da harikalar yaratacaktır. Yani pembe ya da maviye takılı kalmayı gerektirmeyecek kadar harika renk seçenekleri var ve siz bunlarla çok güzel renk uyumları yakalayabilirsiniz.

Duvar Çizimleri

Diyelim ki bu kadar renk arasında çok kararsız kaldınız ve bir tanesini seçemediniz. Bu durumda favori renklerinizden birini kullanın ve üzerine farklı renklerde çizimler yapın. Burada renklerin sınırlarını iyi bir şekilde belirlemelisiniz ki birbirlerine karışmasınlar.

Çocuklu Dünya Bebek Odası Dekorasyon Önerileri

Karyolaya Eğlenceli Bir Dokunuş

Bebek odasında, karyolanın tasarımına ve duracağı yere karar verdikten sonra, karyolaya dilediğiniz kumaşları keserek eğlenceli şeritler yapıştırabilirsiniz.

Bebek Kitaplığı

Kitaplık sadece yetişkin odalarında olur demeyin. Bebek odası dekorasyon eşyalarından biri de kitaplıktır. Bebeğinize okuyacağınız kitaplar için minik bir sergileme alanı oluşturabilirsiniz. Renkli ve eğlenceli bir kitaplık gelecekte de onun gelişimi için önemli bir kaynak olacaktır.

ÇocukluDünya Bebek Odası Tasarımları

Duvar Sepetleri

Minik olduklarına bakmayın! Bebeklerin o kadar çok eşyası var ki inanamazsınız. Bebek odası, eşyalarla ve bebek bezleri ile dolup taşacaktır. Yeterli bir depolama alanı için hasır ya da tel sepetlerini duvara asarak fazladan yer elde ederken estetik bir görünüm de elde edebilirsiniz. Örneğin bu sepetlere bebek bezlerini yerleştirebilirsiniz.

ÇocukluDunya Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Bebek gelişimi ile ilgili diğer yazılarımıza da bir göz atın!

Doğuma Giderken Yanınıza Almanız Gereken Olmazsa Olmaz Eşyalar

Bebek Ziyaretine Gidecek Olanlara Tavsiyeler

Çocuğunuzun gelişim seviyesini görmek ve aktivitelere
ulaşmak için hemen tıklayın…