, ,

Bu Güzellik Tüyoları Hamileleri Yakından İlgilendiriyor

Hamileler İçin Güzellik Önerileri

Hamileler İçin Güzellik Önerileri

O haberi ilk aldığınızdan beri epey heyecanlısınız. İçiniz içinize sığmıyor desek yeridir. Çocuk gelişimine dair bir çok kaynak tüketmiş olma olasılığınız yüksek. Var olan tüm hayat düzeniniz bu uğurda değişime uğruyor. Sevgili anne adaylarının bu dönem içerisinde değişen hormonal dengeleri onları daha duygusal bir yapıya büründürüyor.

Bu olabilecek her şeyi sorun olarak teşkil edebilir. Alınan kilolar, değişen cilt tipi onları mutsuz edebilir. Öncelikle güzel bir amaca hizmet ettiğinizin farkında olmanız lazım. Annelik güç demektir. Bu tür basit problemlerin elbette basit çözümleri var. Gelin bunlara göz atalım.

Cilt Problemleri

Hamilelik döneminde cilt problemleri artar ve ekstra bakım yapmak önem arz eder. Unutmayalım, formül basit: yiyemediğimiz hiçbir şeyi cildimize sürmemeliyiz. Bu dönem içerisinde cildi temizlemek ve beslemek için bazı doğal karışımlardan faydalanmak mümkün.

Kuru ciltler: Hormonların değişimi var olan cilt yağınızı değiştirebilir, cildiniz her zamankinden daha kuru bir yapıya geçebilir. Bunu engellemek için cildinizi doğal içerikli önceden test ettiğiniz nemlendiriciler ve yağlar sayesinde cildinizin nem oranını arttırabilirsiniz.

Yağlı ciltler: Eğer zamanla daha yağlı bir cilde sahip olduysanız bunun için çok basit bir yöntem mevcut. Yüzünüzün günlük temizliğine ekstra dikkat etmek. Yenilen yiyecekler de cildin yapısını değiştirebildiğinden dolayı hassas davranmakta yarar var.

Kullandığınız yastık kılıflarınızın, yatak örtülerinizin ve kıyafetlerinizin temiz olmasına özen gösterin. Bu şekilde yüzümüze ilişen tozlar cilt yapısına zarar vermektedir. Özellikle gözeneklerin tıkanmasına sebebiyet verebilir.

Fazla Kilolar İçin Göz İllüzyonu

Alınan fazla kiloların giyim alternatiflerinizi daraltacağını düşünüyor olabilirsiniz. Anne adayları şık görünmek isteyebilirler ama rahatlıktan da ödün vermemek gerekir. Bu kiloların bu döneme özgü olduğunu ve zamanla sizi terk edeceğini unutmayın, kilolarınızı sahiplenmeyin. Bir kaç giyim hilesi ile görünümünüzü değiştirmek mümkün. Doğru kıyafet tercihi ile kilolarınızı saklayabilir daha fit görünebilirsiniz. Bunun için dar kıyafetler giymek yapılabilecek en büyük hatalardan biri. Dar kıyafetler gerek çocuk gelişimi gerek görünüm açısından uzak durmanız gerekenler arasında yer alıyor.

Fazla kilolarınızın olduğu bölgelerde dekolte tercih etmek o bölgenin var olduğundan daha geniş yapıda ve kilolu durmasına sebebiyet verecektir. Boydan elbiseler ve salaş salopet tulumlar daha zayıf ve uzun görünmenize yardımcı olacaktır. Böylece rahatlığınızdan da ödün vermemiş olursunuz. Hamile modası adı altında bir çok markanın farklı koleksiyonları mevcut.

Aslında sandığınızdan daha çok alternatifiniz var. İki parça kıyafetler yerine terk parça göğüs altından bollaşan kıyafetler sizin için biçilmiş kaftan. Eğer iki parça seçim yaptıysanız renk tonlarının birbirine yakın olmasına dikkat edin. Koyu tonların daha zayıf gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Koyu rengin sihrine güvenin. Giyimde koyu renk kullanmayı sevmiyorsanız aksesuarlarınızla kombininizi hareketlendirebilir, canlılık katabilirsiniz.

Hamilelere Makyaj Sırları

Öncelikle her halinizle güzel olduğunuzu kabullenmelisiniz. Makyaj maske değil, var olan güzellikleri ortaya çıkartma sanatıdır. Alınan kozmetik ürünlerinin içeriği her zaman dikkat edilmesi gereken bir husus. Söz konusu hamilelik olunca bu dikkat oranı katbekat artıyor. Hayvansal karışımlardan ve kimyasal yapılı ürünlerden uzak durun. Doğal ve bitkisel içeriğe sahip bir çok alternatifinizin olduğunu unutmayın. Malzeme seçiminde cildinizin küçük bir bölgesinde test etmeden ürünleri almamalısınız. Ürünlerin cildinize vereceği reaksiyonu tahmin etmek zor olabilir.

Suratınızın solgun göründüğünü düşünüyorsanız makyajınızda gözlere ağırlık verebilirsiniz. Göz kalemleri gözlerinizi tahriş edebilir ve göz sululuğundan dolayı kolayca akabilir. Göz kapaklarınızda kullanacağınız koyu gölgeler bakışlarınızı daha çekici ve alımlı görünmesine yardımcı olur. Aldığınız kilolar yüzünüzde şişkinlik yapmış olabilir. Bu görüntüden sıkıldıysanız kontür ürünlerine başvurabilirsiniz. Cilt tonunuzdan yarım ya da bir ton koyu renge sahip bronzer ve kontür ürünleri ile elmacık kemiğinizin hemen altına uygularsanız daha kemikli bir görünüm elde etmiş olursunuz. Dudak kuruluğu bu dönemde yaşanan diğer problemlerden biri. Mat rujlar dudakları daha fazla kuruttuğu için dudaklarınızı olduğundan daha çatlak gösterebilir. Nemlendiricili rujlar daha taze bir görünüm yaratacaktır.

Sağlıklı Yaşama Dair…

Sağlıklı bir anne, sağlıklı bir bebek… Bu denge için anne adayı oldukça öz verili bir 9 ay geçirir. Sürecin daha yararlı olması adına dikkat edilebilecek bir kaç detayı sizin için bir araya getiriyoruz.

Su:

İlk adımımız, hayat kaynağımız; su. Gün içerisinde yeterli su tüketimi gerek fiziksel gerek psikolojik olarak pek çok fayda sağlar. 1,5 – 2 litre su tüketmeye özen gösterin. Suyun tadından çok hoşlanmıyorsanız tarçın ve meyveler ile suyunuzu tatlandırabilirsiniz.

Uyku:

Zinde bir gün sağlıklı bir uykunun ardından başlar. Akşamları erken yatmaya ve uykunuzu kaliteli bir şekilde almaya özen gösterin. Uyku düzeni çocuk gelişimi için çok önemlidir. İlk 3 ay yatış pozisyonunuz açısından serbest zamanlardır fakat sonrasında sol tarafa yatmaya özen göstermelisiniz. Nefes problemi yaratmaması açısından sırt üstü yatmaktan kaçınmalısınız.

Spor:

Hamilelik döneminde her spor uygun olmayabilir. Yüzme, yürüyüş, hamile platesi ve hafif jimnastik sizin için uygun spor dallarıdır. Düşük tehlikesi yarattığı için bisiklet, kayak gibi spor dallarından belirli bir süre uzak kalmak da fayda var. Doğum kolaylığı ve esneme açısından yoga ve plates en popüler spor dallarından biri. Spor saatlerinde yoğun tempodan ziyade daha hafif tempoda kalıp kendinizi yormamalısınız. Yine de spor yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririz.

Hayatınızın en keyifli, en duygu dolu döneminden geçtiğinizi unutmayın ve keyfinize bakın!

Konuyla İlgili Gözden Kaçırmamanız Gereken Diğer Yazılar;

Bebek Gelişimi

İlk Sosyal Adımlar