Akıllı Saatler Çocuklar İçin Zararlı Mı?

Çocuk akıllı saati

Günümüzde, gelişen teknoloji sayesinde çocuk akıllı saatleri ile artık çocuklarınızın güvende olduğundan dilediğiniz zaman emin olabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız ile haberleşmek için en iyi elektronik alettir. Onlarla telefonları olmadan da iletişime geçebilirsiniz. Pek çok ebeveyn acil durumda çocuklarıyla konuşabilmek ve bazı aktivitelerini izleyebilmek için, çocuklara özel üretilmiş akıllı saatler alıyor. Böylelikle çocuklarının ne zaman nerede olduğunu ve onlara ne kadar uzaklıkta bulunduğunu takip edebiliyorlar, hatırlatmalarını bir dokunuş ile yapabiliyorlar. Bütün bunların yanı sıra pek çok çocuk akıllı saati ayak izi takip özelliğine sahiptir. Ayak izi takip özelliği sayesinde çocuğunuzun ve okul servisinin hangi güzergâhları kullandığını da takip edebilirsiniz. Çocuğunuzun attığı adım sayısını ve yaktığı kaloriyi görebilmenizde bu cihazların özelliklerinden yalnızca bir kaçıdır.

Akıllı Saatler Kaç Yaş İçin Uygundur?

Çocuklar için akıllı saat

Çocuk akıllı saatleri, ebeveynler tarafından çocuklarının güvenliğini ön planda tutan, çocuklarını kontrol edebilmek adına kullanışlı bir cihaz olduğu için tercih edilir. Markalar incelendiğinde, 4 ila 16 yaş arasındaki tüm çocuklar için uygun bir akıllı saat modeli bulunur. Akıllı saatler sayesinde küçük yaştaki çocukların telefon ihtiyacı da azalır.

Akıllı Saatler Çocuklar İçin Zararlı Mı?

Ebeveynler, çocuklarının nerede olduğunu bilmek, acil durumda onlarla konuşabilmek ve çocuklarının bazı aktivitelerini izleyebilmek için akıllı saatleri tercih ediyorlar ama akıllı saatlerin de bir tür cep telefonu olduğunu ve elektromanyetik dalga yaydığını unutmamalısınız.

İhtiyacınızı Belirleyin

Akıllı saatlerde marka ve fiyat skalası oldukça geniştir bu sebeple marka seçimi yapmadan önce işlevsel olarak ihtiyacınızı belirlemeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Çünkü akıllı saatlerin her biri farklı özellik ve detaylar ile ön plana çıkar. İletişim mi kurmak istiyorsunuz, acil durumlar için SOS (acil yardım) özelliği mi istiyorsunuz, kısacası ne kadar kontrol sahibi olmak istiyorsunuz? Bu soruları cevapladıktan sonra marka seçimi yapmanız, sizin için en uygun cihazı almanız açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda fiyat aralığı da oldukça geniş olduğu için ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir filtreleme yapmak gereğinden fazla ücret ödeme ihtimalinizi ortadan kaldırır.

çocuk akıllı saat modelleri

Farklı Fiyat Aralıklarıyla 5 Çocuk Akıllı Saat Modeli;

 

TCL MT40X Movetime Family Watch 4G Akıllı Çocuk Saat

Kare tasarımlı, geniş bir ekrana sahip olan TCL MT40X Movetime Family Watch 4G Akıllı Çocuk Saati suya dayanıklı olması ile ilgileri üstüne çekiyor. Oldukça donanımlı olan bu akıllı saat; görüntülü arama, SMS ve sesli mesajlaşma, adım sayar, hava durumu, sınıf modu, alarm, güçlü pil, hassas konum belirleme gibi birçok özelliğe sahiptir. Bu ürünün fiyatı ise 1799 TL.

 

Kallow Z10 Sim Kart Özellikli Akıllı Çocuk Takip Saati

Çok sayıda renk seçeneği olan Kallow Z10 akıllı saatin sim kartı özelliği bulunmaktadır. Çocuğunuz uzaktayken takip edebilmeniz ve güvenliğini kontrol altında tutabilmeniz için tasarlanmış olan bir cihazdır. Bu cihaz anlık fotoğraf gönderebilme özelliği sayesinde ebeveynler tarafından geçerli not alıyor. Bu özelliklerinin yanı sıra SOS (acil durum), alarm, ortam dinleme gibi başka özellikleri de bulunuyor. Fakat en büyük eksisi konum tespit ederken çocuğunuzun tam konumunu tespit edemeyebiliyor, konumda sapma olabiliyor. Bu cihazın fiyatı ise 338 TL.

 

Bilicra Vision Akıllı Çocuk Saati

Bilicra Vision Akıllı Çocuk Saati kumaş kayışı ve siyah rengiyle oldukça güzel bir tasarıma sahiptir. Çocuğunuzun lokasyonunu takip etmenize olanak sunan bu akıllı saat hassas konumlandırma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda ön kamerası sayesinde fotoğraf çekebilir ve çocuğunuzla dilediğiniz zaman görebilirsiniz. Bu özelliklerinin yanı sıra SOS (acil durum), sesli mesaj gönderme ve suya dayanıklılık gibi ayrıcalıkları da bulunmaktadır. Yalnızca ekran çözünürlüğü çok yüksek değildir. Bu ürünün fiyatı ise 1088 TL.

Piranha 9925 Gps Takip-Sos Akıllı Çocuk Saati

Piranha 9925 Gps Takip-Sos Akıllı Çocuk Saati turuncu, siyah ve mavi renk seçenekleri ile satışa sunulmaktadır. Led ekranı sayesinde oldukça pratik bir kullanıma sahiptir. Bu cihaz SOS (acil durum), saat çocuğunuzun kolundan çıktığında “Kolundan Çıktı” uyarısı, su geçirmezlik, sesli arama gibi birçok özelliğe sahiptir. Sesli arama için cihaz rehberine maksimum 15 numara kaydı yapabiliyorsunuz. Fiyatı ise bütçe dostudur. Ürün fiyatı farklı satış platformlarında 399-499 arası farklılık göstermektedir.

 

Wiky Watch 4G Görüntülü Konuşma Akıllı Çocuk Saati

Wiky Watch 4g Görüntülü Konuşma Akıllı Çocuk Saati yüksek iletişim kalitesiyle benzer cihazlara kıyasla oldukça dikkat çekicidir. Bu akıllı saat ile sesli mesaj ve görüntülü konuşmanın yanı sıra yazılı mesaj da gönderebilirsiniz. Sadece sesli arama özelliği bulunmamaktadır. Anlık konum takibi, adım sayar, led fener, SOS (acil durum) ve su geçirmezlik gibi başka özellikleri de bulunmaktadır. Oldukça kapsamlı olan bu cihaz fiyat olarak farklı markalardan yukarda kalsa da pek çok kullanıcısı fiyatını hak ettiğini belirtmektedir. Ürünün fiyatı ise 1675 TL.

 

 

Bu yazı Buket Özsandıkçı tarafından yazılmıştır.