Psikolog Deren YELMEN | Çocuklu Dünya
 

Uzmanlar

Psikolog Deren YELMEN


İlk öğrenimi Bilfen Bahçeşehir İlköğretim okulunda tamamladıktan sonra Sainte Pulchérie Fransız Lisesinde eğitimimi tamamladım. Bu süreçte LÖSEV ve Türkiye Yardımsevenler Derneğine üye oldum ve halen bu iki kurumda aktif olarak görev yapmaktayım.

Üniversite sınavında burslu olarak Sabancı Üniversitesini kazandım. Sabancı Üniversitesinde Hazırlık ve 4 yıllık lisans eğitimi erken tamamladım ve 2022 yılının Ocak ayında mezun oldum.

7 yaşımda Eczacıbaşı Spor Kulübünde voleybola başladım ve daha sonra okul takımlarının yanında Eczacıbaşı ve Galatasaray Spor Kulübünde lisanslı olarak voleybol oynadım. Üniversite sürecimde de Sabancı Üniversitesi Voleybol takımında ve Sabancı Üniversitesi Yelken Takımında lisanslı olarak spor hayatıma devam ettim.

Lisans eğitimimin ilk senesinden itibaren Örgütsel Psikoloji, Çocuk ve Ergen Psikolojisi ve Spor Psikolojisi gibi farklı alanlarda staj yapma imkanı buldum.

2018 yılında Belçika Ceran Çocuk Kampında 7-13 yaş grubu ile çalışma şansı elde ettim ve 2020 yılında da Galatasaray Spor kulübünde spor psikolojisi alanında staj yaptım.

Çocuklara olan sevgim ve ilgimin yanı sıra, küçüklüğümden beri spor ile iç içe olduğum için bu iki alan üzerine yoğunlaşmaya karar verdim.

Stajların yanı sıra, eğitim sürecimde 2 farklı laboratuarda çalışma fırsatı yakaladım.

2020-2021 eğitim yılı süresince Koç Üniversitesi Çocuk ve Aile Çalışmaları Laboratuarı’nda Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk ile çocuklar üzerine çalıştım ve yine aynı yıl AlvinLab’da Nihan Alp ile spor psikolojisi ve nöropsikoloji üzerine çalışmalar yaptım.

Şuanda da Yeşilköy 2001 Kolejinde ve ÇocukluDünya.com’da psikolog olarak çalışmaktayım.


Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X