Çocuk Kamerası Modelleri

Çocuk Kamerası Modelleri

Ebeveynlerin çocuk yetiştirme süreçleri boyunca endişelenme sebeplerinin listesinin başını çocuklarının güvenliği çeker. Anne ve babalar günlük ve iş hayatlarının getirdiği sorumluluklar sebebi dolayısıyla maalesef her istedikleri zamanda çocuklarına göz kulak olamaz ve ne yaptıklarını bilemezler. Bu sebeple bebek ve çocuk kameraları kullanımı ebeveynlerin içlerinin biraz da olsa rahat etmesini sağlar. Ayrıca kameranızı çocuğunuz için birkaç yıl kullanıp daha sonrasında çocuğunuz büyüse bile evinizi kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Peki doğru kamera seçimleri nelerdir, listemize bakalım.

Çocuk Kamerası Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekilenler

Çocuğunuz için en iyi kamerayı seçmenizi sağlayacak birkaç temel işlev vardır. Bu işlevlerden en önemlileri; kamera, ses ve sensör kalitesidir.

Kamera Kalitesi: Kamera netliği önemlidir. Eğer çocuğunuzu özellikle gece kontrol etmek istiyorsanız kameranızın gece görüş özelliği olduğundan emin olmalısınız.

Ses Kalitesi: Kameralı monitörlerde parazit sesi daha fazla olur. Bu sebeple parazit sesiniz azaltan, sinyal karışıklığını en aza indiren, arka plan seslerini filtreleyen ve ses netliği sağlayan bir kamera seçmelisiniz.

İletişim: Kameranızda çift taraflı iletişim olması hem ebeveynler hem de çocuk için artıdır. Çocuğunuz huzursuz hissediyorsa mikrofonunuzu kullanıp çocuğunuzu yatıştırabilirsiniz.

Sensör: Çocuğunuzun hareket edip etmediğini, nefes alıp almadığını öğrenebilir oda sıcaklığını ve nemini ölçebilirsiniz. Eğer çocuğunuz çok uzun süre boyunca hareket etmezse ya da nefes almayı keserse size alarm verir.

Uzaktan Kumanda: Uzaktan kamerası mevcut ise çocuğunuzun odasına gidip kamerayı manuel şekilde kapatıp açmak, yönünü değiştirmek ya da görüntüyü yaklaştırmak zorunda kalmazsınız. Telefonunuzdan ya da herhangi müsait bir cihazdan kamerayı kontrol edebilirsiniz.

Kamera Sayısı: Bazı çocuk kamera modelleri çift ünite özellikleriyle gelir. Kameralardan ilkini çocuğunuzun odasına, diğerini de dilediğiniz ve uygun gördüğünüz bir odaya koyabilirsiniz.

Müzik: Yeni kamera modellerinin birçoğunda müzik özelliği vardır. Çocuğunuz için arka plana yatıştırıcı, sakinleştirici müzikler ya da beyaz gürültü koyabilirsiniz.

Kamera Modelleri:

İnvidyo Akıllı Wifi Bebek Kamerası

İnvidyo Akıllı Wifi Bebek Kamerası: Full HD kamera ve yüksek kalite ses özelliği, çift taraflı iletişim olanağı vardır. Anne ve babanın yüzünü tanır, çocuğun yanına tanımadığınız birisi giderse sizi uyarır. Gece görüşü, sıcaklık sensörü ve müzik çalma özellikleri de mevcuttur.

Brion Vega YCC365 Dijital Güvenlik Kamerası:

Brion Vega YCC365 Dijital Güvenlik Kamerası: Yüksek kalite kamera ve ses özelliği, gece görüşü, iki yönlü hareket edebilme özelliği, çift taraflı iletişimiyle birlikte görüntüleri kaydetme özelliği vardır.

Motorola MBP36S Dijital Bebek Kamerası:Motorola MBP36S Dijital Bebek Kamerası: Yüksek kalite kamera ve ses özelliği, gece görüş özelliği vardır. 300m’ye kadar menzile sahiptir. Çift taraflı iletişim mevcuttur. İsterseniz duvara monte edebilirsiniz.

VTech VC990 IP Kamera

VTech VC990 IP Kamera: Duvara monte edilebilme özelliği vardır. 10 adet LED’li kızılötesi kamerası, HD kalite kamera ve ses özelliği, sıcaklık ve nem sensörü ve çift yönlü iletişim özellikleri vardır.

Kodak Cherish C225 Akıllı Bebek Monitörü

Kodak Cherish C225 Akıllı Bebek Monitörü: HD kalite kamera ve ses özelliği, gece görüşü, sıcaklık ve nem sensörü ve çift yönlü iletişim özelliklerini sunar.

Motorola MBP66-HD Dijital Wifi Bebek KamerasıMotorola MBP66-HD Dijital Wifi Bebek Kamerası: Anlık görüntü ve ses kaydı yapabilirsiniz. Suya dayanıklıdır, çift taraflı iletişim kurabilirsiniz. Yüksek kalite ses ve kamerası vardır.

Weewell WMV87OR Wifi Dijital Bebek İzleme Kameralı TelsizWeewell WMV87OR Wifi Dijital Bebek İzleme Kameralı Telsiz: Birden fazla cihaza bağlanıp izlenebilir. Gece görüşü, sıcaklık sensörleri, yüksek kalite ses ve kamerası vardır.

Kamera ve Monitör Kullanımı

Doğru kamerayı seçtikten sonra kamera çocuktan en az 3 metre uzaklığa koyulmalıdır. Çocuğun erişemeyeceği bir yüksekliğe koyulmalı, duvara monte edilecekse yüksekliğinin uygun olduğuna emin olunmalıdır. Kaza riskini sıfıra indirmek için suya yakın bir yere koymaktan çekinilmelidir.

 

 

 

Bu yazı Azra Su Akbaş tarafından yazılmıştır.