Çocuklar İçin Yoganın Faydaları Nelerdir?

Tarih: 20 Temmuz 2017 - Perşembe

Çocuk Yogası

 

Çocuk Yogası Nedir? Yoganın Çocuğun Vücuduna Fiziksel Etkileri Nelerdir?

Sağlıklı olmak; fiziksel, ruhsal, zihinsel ve sosyal olarak tam uyum içinde olmaktır. Yoga bu dört konuda istenileni verir. 3-7 yaşları arasındaki çocukların hayal gücü çok kuvvetli ve sınırsızdır. İstekli, esnek ve enerji dolu olurlar. Çocuk yoga ile tanıştığında bütün bu özellikleri yaşamı boyunca kullanır. Asanalar (yoga egzersizler) fiziksel açıdan tam sağlık sağlar, bedenindeki tüm organlarda masaj etkisi yaratır, iç salgı bezlerini uyarır, koordinasyon becerilerini geliştirir ve hormonları dengeler. Beden esnedikçe ve dengelendikçe gerginlikler çözülür ve bu doğal olarak davranışlarına ve yaşam kalitesine yansır.

Yoganın Çocuk Üzerinde Zihinsel Etkileri

Zihinsel etkisi daha kolay öğrenebilmeyi, olumlu düşünmeyi, hayal gücünü ve yaratıcılığını pekiştirir, motivasyonu artırır, disiplinli olmayı ve odaklanmayı güçlendirir. Ruhsal olarak birbirlerine karşı daha saygılı olmayı, kendisini ve başkalarını olduğu gibi kabul etmeyi, yaşamın içinde çözüme odaklı, kendine güven duygusunu ve yine kendine ve başkalarına karşı sorumluluk duygusunu geliştirir. Özgürleşmesi için yollar sunar.

Asanalar yapılırken taklit edilen ağaçlar ve hayvanlar çocuklara doğa bilincini kazandırır. Çocuklar kendi bedenini asanalar sayesinde öğrenir. Bu ise özgüvenini geliştirir ve kişiliğinin güçlenmesini sağlar. Yoga düşünce sistemi içinde tüm canlılara, doğaya, olaylara, dünyaya ve hatta evrene olan bakış açıları değişir. Yoga yolculuğunda zihninin ve bedeninin bir olma halini yasarken sakin, barışçıl ve dünyaya uyum içinde olumlu bakış açısı geliştirir. Yoga, iyilik ve kötülük kavramlarının çok ötesine geçerek stressiz bir yaşamı kucaklamayı öğrenir.

Kıdemli Aikido Eğitmeni Hasan Mert Bozdağ’ın “Çocuklarda Rekabet Duygusu Mücadele ve Aikido” yazısını da okumanızı tavsiye ederiz.

ÇocukluDünya Editörünün mesajı: "Uzmanımızın yazısını okuduğunuz için teşekkür ederiz" Geleceğimiz çocukların elinde! Onların gelecekte yapacağı güzel işlerle tüm dünya şekillenecek. Tüm dünyanın geleceği çocuklarımız derken, akla gelen ilk soru ne şekilde bir eğitim verilmesi gerektiğidir. Çocuklar doğduktan hemen sonra hayatlarını onlara göre şekillendiren ve gelecek planlarını onlara göre yapan anne ve babalar aynı zamanda çocuklarının eğitimini de iyi bir şekilde düşünmelidir. İlgi alanlarını, yeteneklerini çocukluktan itibaren keşfetmelerine ön ayak olmalıdır. Çocuk eğitimi konusu ayrıntılı bir konu olduğu gibi, sadece ebeveynlerin kendi çabaları ile tamamlanamayabilir. Bu nedenle bazı durumlarda uzman bir görüşe başvurulması gerekebilir. Özellikle 0-6 yaş grubu çocukların eğitimi konusunda oldukça hassas olunmalıdır. Bu yaş grubu çocukları her şeyi merak edip sorarlar. Ebeveynler bu sorular karşısında bazen yetersiz kalabilirler. Böyle bir durumda araştırarak en doğru cevapları ve anlatım şekillerini öğrenmeleri gerekir. Çocuklu Dünya, ebeveynlerin yetersiz kaldığı her durumda uzman görüşleri ile, çocuk eğitimi ve çocuk gelişimine dair tüm soruları yanıtlayarak soru işaretlerini ortadan kaldırır.
Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Korona Virüs Günlerinde Belirsizliği Nasıl Yönetebiliriz?

Koronavirüs salgınının yarattığı kaygı, korku, endişe veya panik hali hislerimiz ve davranışlarımıza etkile...
28 Mart 2020 - Cumartesi

Zorluklarla Mücadele Eden Çocuk Yetiştirmek İçin 10 Öneri

Çocuğunuzun zorluklarla mücadele edebilmesini, empati kurabilmesini sağlamak için püf noktaları...
20 Temmuz 2019 - Cumartesi

Kardeş Bekleyen Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

Kardeş gelirken çocuğu nasıl hazırlamalısınız? ...
14 Ocak 2019 - Pazartesi