12 Yaş Çocuk Oyunları | Çocuklu Dünya
 
Çocuk Gelişimi

12 Yaşındaki Çocuğunuzla Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

Tarih: 30 Eylül 2021 - Perşembe
Uzman görüşü için konu öner.

12 Yaşındaki Çocuğunuzla Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

12 Yaş Eğitici Oyunlar

Gelişimin bir parçası da oyundur. Çocuğunuzun gelişimini eğlenceli yollar ile desteklemek istiyorsanız oyunlar ve etkinliklerden faydalanabilirsiniz.Eğitici oyunlar 12 yaş için destekleyici değerdedir. Bu sebeple anne ve baba olarak çocuğunuzun gelişimini desteklemek için etkinlikler ve oyunlardan bolca faydalanabilirsiniz.

Yaşı 12’ye gelmiş olan çocuklar çoğunlukla 7. sınıftadır. Eğitici oyunlar 7 sınıf ile ilgili araştırmalar yapıyor olabilirsiniz. Bu yaptığınız araştırmalar ile çocuğunuzun gelişimini destekler nitelikte pek çok oyun bulabilirsiniz. Sınıfı 7 olan 12 yaş çocuğunun akademik anlamda da gelişimini desteklemek için 7 sınıf eğitici oyunlar beden eğitimi,7 sınıf İngilizce eğitici oyunlar,7 sınıf matematik eğitici oyunlar ve 7 sınıf Türkçe eğitici oyunlar yoluyla fayda sağlayabilirsiniz.

Soğuk-Sıcak-Ilık

İlk olarak gruptan bir ebe belirleyiniz. Belirlediğiniz ebenin etkinliğin gerçekleşeceği ortamdan uzakta beklemesi gerekmektedir. Diğer grup üyelerinden bulundukları alandaki herhangi bir nesneyi seçmelerini isteyiniz. Belirlemiş olduğunuz ebenin görevi diğer grup üyelerinin belirlediği nesneyi bulmak olacaktır. Ebe nesneyi bulmaya çalışırken diğer grup üyeleri ebe nesneye yaklaştıkça "sıcak", uzaklaştıkça "soğuk", ya da ebe çok az uzaktaysa "ılık" demelilerdir. Sosyal gelişim ve bilişsel gelişimin desteklenmesi içindir.

Not: Bu etkinliğin kalabalık bir grupla oynanması gerekmektedir.

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

Sıradaki Hamle

Malzemeleriniz beyaz çarşaf, 1 adet beyaz karton, cetvel, makas, yapıştırıcı, kurşun kalem ve siyah tükenmez kalem, mor- yeşil ve turuncu kumaş boyası ve çift taraflı bant ile zar için bir adet dikdörtgen şeklinde kutu, mor-yeşil ve turuncu keçe kâğıdıdır. Fiziksel ve bilişsel gelişim desteklenir. İlk olarak beyaz kartonunuza 3 şekilde aynı boyutlarda olacak şekilde 1 adet kalp, 1 adet yıldız ve 1 adet altıgen şekli çiziniz. Ardından çizdiğiniz 3 şekli de kesiniz. Kestiğiniz her bir şekli önce çarşafın en üst kısmına koyunuz, ardından şeklin kenarlarından kurşun kalemle veya tükenmez kalemle geçerek şekli çarşaf üzerine çıkarınız. Aynı şekiller alt alta gelmelidir. Yani ilk sırada alt alta kalp şekli, 2. sırada alt alta yıldız şekli ve 3.sırada alt alta altıgen şekli olmalıdır. Çarşafınızın büyüklüğüne göre çarşafınıza aynı şekilden kaç adet yerleştireceğinize siz karar veriniz. Ancak, eğer çarşafınızda 6 adet kalp şekli varsa yıldız ve altıgen şekilleri de 6 adet olmalıdır. Her bir kalp şeklinin arasında 10 cm aralık bırakınız. 3 farklı şeklin arasında da 20 ila 25 cm boşluk olmalıdır. Ardından kalp şekli mora, yıldız şekli yeşile ve altıgen şekli turuncuya boyayınız. Şimdi etkinlik için ihtiyacınız olsan zarı hazırlamaya başlayınız. Evinizde hazır dikdörtgen bir kutunuz yoksa kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Mor keçe kâğıdının üzerine 2 adet kalp şekli çizip kesiniz. Aynı işlemi diğer şekiller için tekrarlayınız. Şekillerin çarşaf üzerindeki renkleri ile keçeli kâğıtların renkleri aynı olmalıdır. Ardandan kutunun her bir köşesine kesmiş olduğunuz 6 adet şekli yapıştırınız. Her birinden 2 adet olan şekillerden birinin yanına el, birinin yanına ayak çizmelisiniz. Aynı işlemi her bir şekil için tekrarlamalısınız. Artık etkinliğimiz için gerekli olan tüm malzemelerimiz hazır. Etkinlik zarın en üst kısmına gelen şekil ile başlayacaktır. Şeklin yanında el varsa çocuğunuz şeklin üzerine elini koymalıdır, ayak varsa aynı işlemi ayağı ile yapmalıdır. Etkinlik çarşafın başından başlayarak sonuna kadar devam eder. Çocuğunuz son şekillere ulaşıncaya kadar zar atılmaya devam edilir.

Not: Kumaş boyası ve keçe kâğıdının renklerini istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Etkinlik esnasında çarşafınızın kaymaması için çift taraflı bant ile çarşafınızı yere yapıştırınız.

Mum Yapımı

Malzemeler 1 adet kavanoz, 1 adet margarin, 1 adet istenilen renkte mum boya kalemi, pamuk ip (%100 pamuk olmalıdır), makas, çubuk, somundur. Fiziksel ve bilişsel gelişim geliştirilir. Temiz ve kuru bir kavanozun içerisini 1 parmak boşluk bırakacak şekilde margarinle doldurup, yaklaşık 2 dakika ısıtarak eritiniz. Ardından seçmiş olduğunuz renkteki mum boyayı eritiniz. Rengin tonunu koyulaştırmak isterseniz 1 adet mum boyayı da eritebilirsiniz. Ardından erimiş olan yağ ile mum boyayı çubuk yardımıyla birbirine karıştırınız. Şimdi ipinizi kavanozunuzun boyutunda biraz daha uzun olacak şekilde kesin ve ucunu somuna bağlayın. Somunu karışımın dibine yerleştirdikten sonra kalan ipi çubuğa bağlayın. İpinizi bağladığınız çubuğu kavanozunuzun üst kısmına yerleştirin. Böylelikle hazırlamış olduğunuz karışımınız donarken ipiniz içerisine kaçmayacaktır. Hazırlamış olduğunuz karışımı yaklaşık 1 saat kadar buzdolabınızda dondurun. Mumunuz hazır. Çubuğa bağlamış olduğunuz ipinizi çıkartın ve ipinizi kısaltın. Kavanozunuzu istediğiniz gibi süsleyebilir ve odanızın herhangi bir köşesine yerleştirebilirsiniz.

Zeytinyağlı Sabun Yapımı

Malzemeler 100 gr beyaz odun külü, 1+1/4 bardak zeytinyağı, bir tutam kaya tuzu, 1,5 bardak su, termometre, tahta kaşık ve şekilli silikon kaplardır. Tencerenize tüm suyu koyduktan sonra ısıtmaya başlayınız ve suyu kaynamaya başlamadan hemen önce ocaktan alıp içerisine beyaz odun külünü dökünüz. Suyun içerisine dökmüş olduğunuz külü ara ara karıştırınız. Küllü suyu 1 gün için soğumaya bırakınız. Başka bir tencerede zeytinyağını 40 dereceye kadar ısıtınız. Isınızı termometre yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Ardından 1 gün önce soğumaya bıraktığınız küllü suyunuzu yavaşça ısıttığınız zeytinyağınıza ekleyiniz. Tencerenizi ocağa yerleştirerek karışımınızı tahta kaşık yardımıyla kısık ateşte karıştırarak ısıtınız. Kaya tuzunuzu da karışıma ekledikten sonra karışımınız jölemsi kıvam alır almaz ocağı kapatınız. Bir süre daha karıştırma işlemine devam ediniz ki karışımınız kıvamını kaybetmesin. Sabununuzun güzel kokmasını istiyorsanız hoş kokulu yağlardan faydalanabilirsiniz. Ancak hoş kokulu yağların da fazlasının zararlı olabileceğini unutmayınız. Bu nedenle lütfen ilgili kaynaklardan yağları ne kadar kullanmanız gerektiğine dair bilgi alınız. Karışımınızı silikon kaplara boşaltıp 1 ya da 2 gün boyunca güneş ve ışık görmeyen bir alanda soğutunuz. Son olarak, 2 gün sonra kalıplardan çıkardığınız sabunlarınızı 2 ay boyunca rutubetsiz bir ortamda bekletiniz. 2 ay sonunda sabunlarınızı kullanabilirsiniz. Fiziksel ve bilişsel gelişime katkı sağlarsınız.

Buzdolabı İçin Magnet Hazırlama

İhtiyacınız olanlar taşlar, fırça, akrilik boya, mıknatıs, Japon yapıştırıcısı veya silikondur. Aktivite öncesi taşları temizleyip kurulayınız. Ardından çocuğunuza taşları istediği gibi boyamasını söyleyiniz. Hazırlamış olduğunuz taşlar kuruduktan sonra arkasına Japon yapıştırıcısı ya da silikon yardımıyla mıknatıs yapıştırınız ve yapıştırıcının kurumasını bekleyiniz. Magnetleriniz hazır. Fiziksel ve bilişsel gelişim için bir oyundur.

Baykuş Tablo Yapımı

Malzemeleriniz Tuval, Akrilik boya, Ağaç dalları, İnce ve kalın uçlu fırçalar, Tutkal, Değişik boyut ve şekillerdeki taşlardır. İlk olarak tuvalinizi en altı kısmını geceyi yansıtacak şekilde maviye boyayınız. Ardından tuvalin üst kısmına beyaz akrilik boya yardımıyla küçük yuvarlaklar çiziniz. Ardından 1 adet yuvarlak taşınızı beyaza boyayınız ve tuvaliniz ve beyaz taşınız kuruduktan sonra tuvalin üst kısmına tutkal yardımıyla yapıştırınız. Böylelikle tuvalinizde yıldızlı ve dolunaylı bir gece görünümü elde edeceksiniz. Şimdi tuvalinizin alt kısmına ağaç dalı veya dallarını yapıştırınız. Elinizdeki diğer farklı boyutlardaki taşlara baykuş desenleri çizip boyayınız. Son olarak en ufak taşlarınıza da yaprak deseni veriniz. Boyadığınız tüm taşlar kuruduktan sonra dalların üzerine istediğiniz gibi yerleştiriniz. Fiziksel ve bilişsel gelişime katkı sağlar.


Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X