2 Aylık Bebek Oyunları | Çocuklu Dünya
 
Bebek Gelişimi

2 Aylık Bebeğinizle Hangi Aktiviteleri Yapabilirsiniz?

Tarih: 9 Nisan 2020 - Perşembe
Uzman görüşü için konu öner.

2 Aylık Bebeğinizle Hangi Aktiviteleri Yapabilirsiniz?

2 Aylık Bebek Oyunları


İki aylık bebeğiniz hızla gelişiyor. Farkında mısınız kilosu oldukça arttı. Kasları daha güçlü. Bu gelişimi hızlandırmak için bebek aktiviteleri yapabilirsiniz.


İkinci ayda sizde anne veya baba olarak düzeninizin daha iyi oturduğunuzu göreceksiniz. Büyük bir ihtimalle ilk zamanlarda yaşadığınız endişe azalmıştır. Bebeğiniz sizinle zaman geçirmeye, sizin sevginizi almaya, size dinlemeye ve sizinle etkileşimde olmaya hazır.

2 Aylık Bebek Aktivite Önerileri

Evde yapabileceğiniz bebek etkinlikleri arasında bebeğinizle konuşmak, şarkı söylemek, masaj yapmak, evin farklı odalarını ve eşyalarını tanıtmak sayılabilir. Bebeğinizle konuşurken bebek konuşması yerine düzgün konuşmanız daha yerinde olur. Onu bol bol sevdiğinizi, sizin için ne kadar değerli olduğunu söylemeyi unutmayın. Onunla iletişim kurarken bundan zevk alın, mutlu olduğunuzu ona da hissettirin.

Aktivite Önerisi: Masaj Keyfi Yapalım

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

Bebeğe banyo sonrası veya uyku öncesi bebek yağıyla masaj yap. Masaja ayaklardan başla. Topuklardan parmak ucuna kadar masaj yap. Kalçadan dizlere ve ayak bileklerine inin. Omuzlardan başlayarak kollara masaj yapın. Göbek çevresinde dairesel hareketler yapın. Yüz masajı için orta parmaklarınızı alnın ortasından yanlara ve yanaklara doğru hareket ettirin. Sonra yukarıdan aşağı doğru omurgaya değmeden masaj yapın.

Bu aktivite bebeğe beden farkındalığı kazandırır, bedenin dokunma duyusunu uyarır ve bebeği rahatlatır.

Aktivite Önerisi: Beraber Konuşalım

Bebek kumru gibi ses çıkardığında/ aguladığında onu dinle, bitirmesini bekle sonra konuş. Anne sesinin alçak, yumuşak, şefkat dolu ve güven verici olması önemlidir. “Canım kızım/ oğlum, ne güzel sesler çıkarıyorsun, seni çok seviyorum. Canımsın. Benim için çok değerlisin. Ne güzel gelişiyorsun böyle” de. Onunla konuşurken gözüne bak, ismiyle seslen, gülümse “Bak annen/baban konuşuyor” de. Konuşmanla uyumlu hareketler yap. Örneğin; “Gidiyoruz” derken gitme işareti yap, “Bitti” derken iki elini birbirine sürterek “bitti” işareti yap.

Bebek ses çıkarırken, agularken konuşmadan beklemek, çıkardığı seslere ilgi göstermek, onu ses çıkarmaya teşvik eder. Çıkardığı sesleri anlamlandırmak, cevaplar gibi konuşmak onu konuşmaya davet eder. Konuşmalar, şarkılar, masallar, duygu sözcükleri kelime haznesini zenginleştirir.

Bebeğin çıkardığı her sese duyarlı ol, dur, dinle, o ses çıkarırken konuşma, bekle, ses kesilince sen konuş, karşılıklı bir diyalog böyle oluşur.

Çevre sesleri konuşma için değerli uyarıcılardır.


Her gün aynı aktiviteleri yapmak yerine, farklı farklı aktiviteler yapmak bebeğin her yönünü geliştirir. Aktivite fikrine ihtiyacınız mı var? ÇocukluDünya 2000’den fazla aktiviteyle sizi bekliyor. Bazı aktiviteler sizin için basit gibi görünse de bebek gelişimi için bunlar önemlidir. Lütfen tüm aktiviteleri bebeğinizle yapmaya özen gösterin.

* * * * * * * * * * * *

ÇocukluDünya Yıllık Premium üyesi olarak uzman seminerleri katılıp, sorularınızı uzmanlarımıza yönlendirebilirsiniz. Aşağıdaki soru-cevaplar uzman seminerlerimizden alınmıştır. Siz de üye olup, uzman seminerlerine katılabilir ve eski video kayıtlarını da görebilirsiniz. Seminerlerimizi burada görebilirsiniz.

Çocuklar için oyunun önemi nedir?

Eğitim Danışmanı – Pedagog Prof. Dr. Norma Razon:

· Oyun yoluyla bebekler çocuklar çevrelerindeki nesnelere elleyerek tanırlar keşfederler

· Etraflarındaki kişileri taklit ederek sosyal becerilerini geliştirirler çevrelerindeki insanları tanırlar

· Oyunu fiziksel duygusal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlar oyunda çocukların el ve parmak çevre becerileri el göz koordinasyonlarını gelişir

· Oyunlar çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını destekler çocuklar büyüdükçe etkileşimli oyunlar oynamaya başlar sosyalleşin birer arkadaş edinir bir grubun üyesi olurlar oyuncaklar çocukların her güçlerini geliştiren değerli oyun araçlarıdır

· Oyunlar çocukların öğrenmelerine oyun sırasında çocuklar nesnelerin adını ve işlevini öğrenir

· Çocuklarla oyun oynamak ve ilgilenmek gelişimlerine yardımcı oluyor

· Yetişkinlerin doğru şekilde çocuklarla oynaması ve yönlendirmesi önemlidir

· Çocuğunuzun özgürce oynamasına saygı göstermek ve duygularını ifade etmelerine fırsat vermek önemlidir

· Oyun sırasında paylaşmayı kazanmayı kaybetmeyi yarışmayı sıra beklemeyi sabretmeyi çaba harcamayı öğrenirler.


İlginizi çekebilecek yazılarımız:


Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X