Ay Ay Bebek Beslenmesi | Çocuklu Dünya
 
Beslenme

Ay Ay Bebek Beslenmesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Tarih: 15 Aralık 2020 - Salı
Uzman görüşü için konu öner.

Ay Ay Bebek Beslenmesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Ay Ay Bebek Beslenmesi


Bebek beslenmesi zaman zaman anne babaları en çok zorlayan konulardan biridir. Annelerin bebek beslenmesi konusunda her ay onları ne beklediğini bilmeleri ve buna göre hareket etmeleri hayatlarını oldukça kolaylaştıracaktır..


Her bebek farklıdır. Bebeğinizin beslenme süreci de diğer bebeklerden farklı olacaktır. Ay ay bebek beslenme düzenini öğrenerek, bebeğiniz için ideal beslenme ortamı oluşturmaya çalışabilirsiniz. Neleri tüketip, neleri tüketmemesini öğrenerek ona yardımcı olabilirsiniz.

Bebeğinize sağlıklı ve dengeli beslenme düzeni sunmanız için size ay ay bebek beslenme rehberini hazırladık.


0-6 aylık bebek beslenmesi

0-6 Aylık Bebek Beslenmesi

İlk 6 ay bebeğinize verebileceğiniz en doğru besinlerin başında anne sütü gelir. Halk arasında ağız sütü, literatürde kolosturum olarak bilinen bu süt bebeğinizi bir kalkan gibi sararak bağışıklığının güçlenmesini sağlar. Emziren anneler için stresten uzak olmak, iyi dinlenmek ve dengeli beslenmek süt miktarının artmasına önemli rol oynar. Dengeli beslenme ve bol su tüketmek oldukça önemlidir.

Devamı: 0-6 Ay Bebek Beslenmesi

6 aylık bebek beslenmesi

6 Aylık Bebek Beslenmesi

6. ay bebek beslenmesinde önemli bir dönüm noktasıdır. Bugüne kadar anne sütü veya formula mama ile beslenen bebek artık normal besinlere geçiş yapmaya hazırdır. Katı mamaya geçerken acele etmemek, sabırlı olmak ve bebeğin tolerasyonunu ve alerjik tepkilerini iyi gözlemleyerek oldukça kritiktir. Her yeni gıda 3 gün kuralı ile başlanmalıdır ve ara öğünlerde verilmelidir. Ana öğünlerde anne sütü verilmelidir.

Devamı: 6 Aylık Bebek Beslenmesi

7 aylık bebek beslenmesi

7 Aylık Bebek Beslenmesi

Bebek beslenmesinde neredeyse ilk 40 gün tadım süreci ile geçer. 6. ayda başlayan katı gıdalara 7. ayda yeni besinler eklenir. 6. ay itibari ile sebzeler ile başlar, meyveler sırayı alır ve 7. ay itibari ile yumurta sarısı, lor peyniri ve yoğurt ile tadım süreci sonlanır. 7. ayda bebeğinize havuç, kabak, patates gibi gıdaları parmak şeklinde keserek buharda haşlayabilirsiniz. Üzüm veya dut pekmezi denemesi yapılabilirsiniz.

Devamı: 7 Aylık Bebek Beslenmesi

8 Aylık

8 Aylık Bebek Beslenmesi

8. ay beslenme daha rahat bir ay başlangıcıdır. Tam olarak iki öğün olabilir. Kahvaltı ve öğle iki ana öğünü oluştururken akşam üzeri veya gece öğünü eklenebilir. Anne sütü ile beslennen bebeklerde anne sütüne devam edilirken, gelişmesi yavaş bebeklerde mama ve anne sütü eklenmiş, inek sütü olmayan irmikli muhallebiler verilebilir. Çorbalara tuz ve baharat eklenmemelidir. Lor peyniri ve labne peyniri kullanılabilir.

Devamı: 8 Aylık Bebek Beslenmesi

9 -12 aylık bebek beslenmesi

9-12 Aylık Bebek Beslenmesi

9 aylık bebekler artık beslenme öğünü kahvaltı, öğle ve akşam olmak üzere 3 öğüne çıkabilir. 10. ayda beyaz et çeşitleri eklenebilir. Tavuk eti, tavuk suyu yemeklere, çorbalara eklenebilir. Fırın poşetinde pişirilmiş küçük balıklar eklenebilir. 11. ayda evde pişen yemek düzenine adapte olabilir. Ezogelin, mercimek çorbaları, tavuk suyuna şehriye çorbası, kıymalı arpa şehriye çorbası verilebilir.

Devamı: 9-12 Aylık Bebek Beslenmesi

12-18 aylık bebek beslenmesi

12-18 Aylık Bebek Beslenmesi

1. yaşını dolduran bebeklerin beslenmesi anneleri açısından daha rahat bir dönem olarak şekillenir. Düzenli 3 ana öğün ve ara öğünler ile desteklenmelidir. 1 yaşına kadar yenilmemesi gereken besinlerden ıspanak, domates, pancar, pazı, yumurta beyazı, çilek, turunçgiller beslenmeye eklenebilir. Mevsimde olmak koşulu ile bebeklere yedirilebilir.

Devamı: 12-18 Aylık Bebek Beslenmesi

18-24 Aylık

18-24 Aylık Bebek Beslenmesi

Bebeklerin çocukluğa geçilen bu dönemdeki davranış sorunları ile beraber yemek yedirme konusunda da zor bir dönem başlar. 1.5 yaş itibari ile bebekler, günlük yetişkinler gibi 3 ana öğün, 2 veya 3 ara öğün yapabilirler. Anne sütü alıyorlarsa da, yemeklerden önce olmamak kaydı ile istedikleri her zaman içebilirler.

Devamı: 18-24 Aylık Bebek Beslenmesi

Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X