Dilde, damakta, yanakların iç yüzünde beyaz tabakalar oluşur. Ayrıca anal bölgede de görülebilir ve pişik ile karışabilir fakat pişik ilaçlarına dirençlidir. Anal bölgede sivilce görünümünde kırmızı noktalar halindedir.
Ağızda pamukçuk olduğunda bebeğin yemek yeme isteği azalabilir ve anal bölgedeki pamukçuklar da bebekte huzursuzluk ağlama görülebilir.
Bebeğiniz biberon veya emzik kullanıyorsa bunları kullanmayı bırakın veya çok iyi bir şekilde temizlenmesine ve durulanmasına dikkat edin. Bebeğinize veya çocuğunuza çok katı olmayan sulu besinler verin beslenmesi daha rahat olacaktır. Emziren annenin bebeğinin ağzındaki pamukçuğa dikkat etmesi gerekir çünkü annenin göğsüne bulaştırabilir ve buda göğüste ağrı ve sızıya yol açabilir o yüzden güzelcene göğsünüzün temizlendiğine dikkat edin. Anal bölge pamukçuğu için hem bebeğinizin genital bölgesini sıkça havalandırın hem de el ve genital bölge hijyenine dikkat edin.
Önce pamukçuğu fark ettiğinizde bebeğinizin ağzının içini kuru bir bezle silmeye çalışın. Çıkmazsa tabaka duruyorsa daha sonra bir kahve fincanı kaynamış suya bir kahve kaşı yemeklik karbonat koyup temiz bir gazlı bezi bu suya batırıp bebeğinizin ağzını silin, bunu bebeğiniz beslenmeden günde 3-4 kez yapın. Anal bölge için bebeğinizin bezini sık sık değiştirin bu bölgeyi kuru ve temiz tutmaya çalışın.
Pamukçuk iki-üç günden uzun sürüyorsa, bebeğinizde ciddi iştah kaybı ve huzursuzluk varsa, yaptığınız ev tipi tedaviye cevap vermiyorsa ve çok sık tekrarlıyorsa doktora başvurmanız gerekir. Doktorunuz ağız ve genital bölge pamukçuğu için gerekli ilaçları başlayacaktır. Sık tekrarlayan pamukçuk varsa vücut direnci ile ilgili testleri yapacaktır.
Başarılı bir şekilde güncellendi
Başarılı bir şekilde silindi
İşleminiz gerçekleştirilirken hata oluştu.