8 Yaşındaki Çocuğunuzla Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

Tarih: 17 Eylül 2021 - Cuma

8 Yaş Eğitici Oyunlar

Oyun çocuğun hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Oyun sadece bir eğlence aracı değil aynı zamanda çocuğun gelişimini destekleyici bir alandır. Eğitici oyunlar 8 yaş çocuğunun da hayatında olmalıdır. 8 yaşındaki çocuk ikinci çocukluk ve ilkokul dönemindedir. Bu dönemde çocuk için akranları ve arkadaşları önem kazanmaya başlar, bilişsel becerileri artar, benlik algısı gelişmeye ve şekillenmeye başlar. Tüm bu gelişimin yanında 3. sınıfa başlayan çocuğun ders başarısı da önem kazanır.

Eğitici oyunlar 3. sınıf derslerini çocuğun daha kalıcı öğrenmesine yardımcı olur. Eğitici oyunlar zeka geliştirici oldukları gibi çocuğun sosyal ve duygusal gelişimini de destekler.

Bu yazımızda 8 yaş için eğitici oyun örneklerini sizin için derledik;

8 Yaş Oyun Aktivite Önerileri

Başka Bir Dil Öğreniyorum

Not: Bu etkinlik için çocuğunuzun okuma ve yazmayı öğrenmiş olması gerekir. Lütfen çocuğunuz için seçmiş olduğunuz yabancı kelimelerin, basit kelimeler olmasına dikkate edin. Çocuğunuz dil eğitimi alıyorsa kelimelerin zorluğu arttırılabilir. Örneğin; anne, baba, kardeş, renkler, sayılar…

Malzemeler:

  • Beyaz Tahta (Bunun için evinizdeki buzdolabını da kullanabilirsiniz)
  • Mıknatıslı Harfler

Not: Eğer evinizde malzemeniz yoksa aynı uygulamayı boya kalemleri ile kağıda da yapabilirsiniz.

Çocuğunuzdan söylemiş olduğunuz kelimeyi mıknatıslı harflerle yazmasını veya söylediğiniz kelimeyi yazmasını isteyin ve her kelimenin anlamını sorun. Çocuğunuz anlamını hatırlamadığında birlikte sözlükten bakarak öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Kelimeler renklerden oluşuyorsa, çocuğunuzdan aynı renkteki harflerle kelimeyi yazmasını isteyebilirsiniz.

Günlük Tutuyorum

Çocuğunuzun günlük olarak kullanabileceği bir defter alın ve kapağını birlikte süsleyin. Ardından çocuğunuza hazırlamış olduğu defteri bir arkadaş olarak görmesini ve her gününü ona kısaca, günlük olarak anlatmasını isteyin. Çocuğunuz defterine yazı yazarken ona bazı fikirler verebilirsiniz:

  • Defterine yazını yazdığın gün neler hissettiğini ve o gün hangi arkadaşlarınla neler yaptığını yazabilirsin.
  • O gün başına gelen ama hoşuna gitmeyen olayları onunla paylaşabilir, sen o arkadaşının yerinde olsan neler yapardın yazabilirsin.
  • Bir sonraki gününün planlarını anlatabilirsin.
  • Çocuğunuza defterini yakın bir arkadaşı gibi görmesini ve defterine yazacağı tüm bilgilerin defterinde saklı kalacağını hatırlatabilirsiniz.

Oyuncağını Tamir Edelim

Önce çocuğunuzun sevdiği bir oyuncağının ufak ve tamir edilebilir bir parçasını sökün. Ardından söktüğünüz parçayı çocuğunuzla birlikte yerine geri takın veya tamir edin. Tamir ederken çocuğunuza bunu neden yaptığınızı, hangi malzemeleri kullandığınızı ve hangi malzemelerin ne işe yaradığını aktif bir şekilde anlatabilirsiniz.

CocukluDunya.com’da çocuğunuzun gelişim seviyesine göre 2500’den fazla eğlendirici oyun bulunmaktadır.

Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Erken Yaştaki Çocuklara Seçme Hakkı Vermeli miyiz?

Genelde literatüre baktığımızda seçme yani alternatifleri değerlendirme yaşı ergenlik olarak işaret edilir. ...
20 Temmuz 2017 - Perşembe

Her Yaş İçin Çocuk Etkinlikleri

Çocuklar ile yapılan etkinlikler çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olur....
30 Ekim 2020 - Cuma

Çocuğunuzla İlişkiniz Sandığınızdan Daha Erken Başlar

Ebeveyn çocuk ilişkisi gelecekte çocuğun nasıl bir yetişkin olacağını belirleyen en önemli unsurlardandır....
20 Temmuz 2017 - Perşembe