22 Aylık Bebek Gelişimi & Gelişim Özellikleri | Çocuklu Dünya
 
Bebek Gelişimi

22 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Merak Ettikleriniz

Tarih: 18 Mart 2020 - Çarşamba
Uzman görüşü için konu öner.

22 Aylık Bebek Gelişimi Hakkında Merak Ettikleriniz

22 Aylık Bebek Gelişimi

22 aylık bebek gitgide bireyselleşmekte ve bu bireyselliğini farkedilir kılmaktadır. Etrafında olup bitenlerin çok daha farkındadır.

22 Aylık Bebeğin Motor Gelişimi

22 aylık bebek oldukça harketlidir fakat henüz tam bir tehlike bilinci gelişmemiştir, bu nedenle yakından gözlenmelidirler. Kapı kolları fazla yüksek değilse kapı kollarını çekip kapıları açabilirler. Kitlenilen kapıların üstünde anahtar hala duruyorsa anahtarı çevirip dışarı çıkabilirler, o yüzden kapılar kilitlendiğinde kilit üstünden alınmalıdır. Kalem ve fırçaları daha iyi koordine eder hale gelirler, bu nedenle bebeğin bir şeyler çizmesi, boyaması, bir kağıda bir şeyler yapıştırması ince motor becerilerini daha da geliştirecektir.

22 Aylık Bebeğin Diş Gelişimi

Bu ay sonuna kadar artık üst köpek dişlerinin çıkmış olması beklenir.

22 Aylık Bebeğin Boy ve Kilosu

● 22 aylık kız bebeğin ortalama kilosu 11,3 kg ve ortalama boyu 85,5 cm’dir.

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

● 22 aylık erkek bebeğin ortalama kilosu 12,0 kg ve ortalama boyu ise 86,9 cm’dir.

22 Aylık Bebeğin Dil Gelişimi

Artık birçok kelime biliyorlardır ve konuşma içerisinde geçen, yeni duydukları, birçok kelimenin anlamını çıkarabilirler. Aile üyelerinin resimleri ve isimlerini bağdaştırabilirler, ona bir aile resmi gösterildiğinde kimin kim olduğunu muhtemelen söyleyebilirler. Duydukları ayıp kelimeleri tekrarlayabilirler ve eğer tekrarladığında gülünürse bu kelimeleri söylemeye devam ederler, bu nedenle böyle durumlarda gülmek yerine sakince “Böyle kelimeler kullanmıyoruz.” demek daha doğrudur.

22 Aylık Bebeğin Zeka Gelişimi

Basit puzzleları yapabilir durumdadırlar ve oyuncaklarını ait olduğu yerlere koyabilirler. Neden-sonuç ilişkisi kurma becerisi daha çok gelişir, örneğin, bir oyuncağını yere attıysa ve oyuncak kırıldıysa, oyuncağın neden kırıldığının bilincindedir. Aynı zamanda, hafızası da oldukça gelişim göstermektedir, örneğin, bir keresinde oyuncağını yere attığında kırıldığını hatırlayıp benzer oyuncaklarını yere atmamaya özen gösterebilir. Bebeğin hafızasını geliştirmek için, ebeveynler bebeğe ara ara geçmişteki anılardan bahsedilebilir, mesela nasıl parka gidip oynadıkları, anneanneye ziyarete gittikleri zaman gibi. Bebek te geçmişi hatırladığını birkaç kelime aracılığı ile belli edebilir.

22 Aylık Bebeğin Psikolojisi

Bir birey olma bilinci yavaş yavaş gelişmektedir: Tercihleri, sevdiği ve sevmediği şeyler daha belirginleşmeye başlar, neyi istediğini ve nasıl istediğini söyler veya gösterir. Anne ve babayla tercihler konusunda çatışabilir, örneğin, o yeşil giymek isterken anne mavi giydirmek isterse bunu kabul etmeyebilir, bunu genellikle inatlaşmak için değil kendi fikrini ortaya koymak için yapar. Ona günlük konularda basit seçenekler sunmak bu bireyselliğini ortaya koyma ihtiyacını karşılayabilir ve aynı zamanda özgüvenini destekler, fakat ebeveynin bebeğe seçim veremeyeceği bir konu olursa, neden bu konuya ebeveynin karar vermesi gerektiği bebeğe anlayacağı şekilde açıklanmalıdır.


Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X