6 Yaş Çocuk Oyunları | Çocuklu Dünya
 
Çocuk Gelişimi

6 Yaşındaki Çocuğunuzla Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

Tarih: 25 Eylül 2021 - Cumartesi
Uzman görüşü için konu öner.

6 Yaşındaki Çocuğunuzla Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

6 Yaş Eğitici Oyunlar

Oyun ve aktiviteler ilkokula başlayan 6 yaşındaki çocuğunuzun hem gelişimine hem de akademik başarısına katkı sağlamak için en etkili araçlardandır. Okula başlamış olsa da hala oyun ve aktivitelere ihtiyaç duyan çocuğun günlük hayatında evde oynanan eğitici oyunlar mutlaka olmalıdır. 6 yaş evde eğitici oyunlar oynamak için ailecek zamanlar yaratabilir ya da çocuğunuza bu aktiviteleri sunabilirsiniz. Eğitici oyunlar 6 7 yaş döneminde çocuğun okulda öğrendiklerini pekiştirmesini ve yeni beceriler kazanmasını sağlar. Eğitici oyunlar zeka gelişimine katkı sağladığını gibi çocuğun fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimine de katkı sağlar.

Eğitsel oyunlar ve kazanımları ailelerin bu tarz oyun ve etkinlik arayışını arttırmaktadır. Siz de 6 yaş eğitici oyunları arıyorsanız yazımızda birçok gelişim alanını destekleyen oyun ve aktivite bulabilirsiniz.

6 Yaş Grubu Eğitici Oyunlar

Hikayedeki Eksik Ne?

Çocuğunuza hep okuduğunuz bir kitabı veya hikayeyi birkaç seferden sonra bir bölümü eksik olarak anlatın ve çocuğun eksik bölümü hatırlamasını isteyin.

Aynısını Yapıyorum

Legoları hazırlayın ve çocuğunuzla karşılıklı oturun. önce siz çocuğunuz görmeden, legolarla bir şey oluşturun. Çocuğunuzun kısa bir süre yaptığınız şeye bakmasına fırsat verin ve daha sonra kapatın. Bir kitabı veya kalın bir klasörü araya koyarak yapılanı çocuğunuzun görmesini engelleyebilirsiniz. Çocuğunuz aklında kaldığı kadar sizin oluşturduğunuz şeyi kopyalasın. Bitirdiğinde aradaki engeli kaldırın ve ne kadar doğru kopyalamış bakın. Sonra çocuğunuz bir şey oluştursun ve bu sefer siz kopyalamayı deneyin.

Üye olun çocuk gelişiminde size rehberlik edelim!
Doğumdan itibaren çocuğunuzun gelişimine göre günlük eğitim planı
Uzmanların hazırladığı 2.500’den fazla eğitici oyun
Uzmanlarla seminerler
Uzmanlara danışma

Taş Boyama Aktivitesi

Çocuğunuzla birlikte parktan, deniz kenarından ve yürüyüş yaptığınız bahçelerden çeşitli büyüklüklerde taşlar toplayın. Bu taşların yüzeylerini iyice yıkayıp kurulayın, çocuğunuz akrilik boya ve fırçalarla taşları istediği gibi boyasın, üzerlerine resimler çizsin. Taşın tasarımını çocuğunuzun hayal gücüne bırakın.

ÇocukluDünya’da gelişim seviyeleri ne göre binlerce eğitici oyun bulabilirsiniz.

* * * * * * * * * * * *

ÇocukluDünya Yıllık Premium üyesi olarak uzman seminerleri katılıp, sorularınızı uzmanlarımıza yönlendirebilirsiniz. Aşağıdaki soru-cevaplar uzman seminerlerimizden alınmıştır. Siz de üye olup, uzman seminerlerine katılabilir ve eski video kayıtlarını da görebilirsiniz. Seminerlerimizi burada görebilirsiniz.

Çocukların takıntılarının sebepleri nelerdir?

6 yaşındaki kızım banyoda saatlerce iç çamaşırı ve mayo lastiklerini düzeltiyor, tuvalette fazlaca tuvalet kâğıdı kullanıyor. Takıntıları okullar kapanmadan bir ay önce başladı. Bu davranışlarının sebebi nedir?

Eğitim Danışmanı – Pedagog Prof. Dr. Norma Razon:Çocuklarda dönemsel olarak düzen takıntısı veya titizlik gibi özellikler belirebilir. Bunların neden ve ne zaman ortaya çıktığını araştırın. Bu belirtiler yaşadığı bir olaydan sonra mı, bir söylemden sonra mı ortaya çıktı; keşfetmeye çalışın. Yanlış bir bilgi almış olabilir, bunu düzeltin.

Takıntıların nedenlerini anlamak için çocuğunuzla iletişim kurup düşüncelerini ve hissettiklerini öğrenmek önemlidir. Çocuğunuzun takıntısı ile alay etmeyin, onu küçümsemeyin anlayışsız davranmayın ama abartmayın. Ayrıca belirti takıntı mı da geçici bir durum mudur anlamaya çalışın.

Erken aşamada müdahale etmek ve olumlu yönlendirmek takıntıların pekiştirilmesini engellemeye yardımcı olabilir.

· Çocuğunuzun zorlandığı durumları nedenlerini gözlemlemek ve onun hissettiklerini anlamak önemlidir.

· Çocuğunuzla iletişim kurarak sorunun kökenini belirlemek ve çözüm yollarını birlikte aramak önemlidir.

· Çocuğunuzun mutlu olacağı şeyleri yapmasına destek olmak ve rahatlamasını sağlamak yerinde olur.


Üye olup, Haftalık Programımızı uyguladığınızda, 14 gün içinde çocuğunuzdaki değişimi fark edeceksiniz.
Çerez Kullanımı
Kişisel verileriniz, mevzuata uygun olarak toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Verilerin Korunmasını inceleyebilirsiniz.
X